vrijdag 23 december 2011

nieuwe Blauwe Bakkers dl. 2: De residenten

Als ik wil, mag ik vanaf donderdag mijn intrek nemen in bijgaande verzameling bakstenen. Ofwel: Ik heb de woning in Nijeveen geaccepteerd. Dat is het eerste grote nieuws van deze dag, het tweede grote nieuws is dat ik gisteravond bijzonder leuk contact heb gehad met Bernie Edwards, de northern soul-deejay en aanbieder van de dvd 'Northern Soul Jukebox'. Met excuses voor het misverstand, de dvd is een noest stukje huisvlijt en het exemplaar dat nu te koop is, is weer een nieuw schijfje. Hij bood zelfs aan een nieuwe te sturen, maar dat bleek niet nodig. Vanmiddag werd deze bezorgd samen met nog een single uit een veiling van twee weken geleden. Nu is het alleen nog wachten op 'Do The 45' van The Sharpees, maar zoals ik al eerder aangaf, heb ik daar een hard hoofd in. De dvd is een weergave van Edwards' harde schijf: Een collectie single-rips, maar ook cd-dingen. De kwaliteit schommelt tussen 128 en 320 met een enkele WMA, het geluid van bar slecht via acceptabel naar uitstekend. Bovendien is niet alles northern soul, 'Super Freak' van Rick James en 'Wish I Didn't Miss You' van Angie Stone zitten er eveneens tussen. Toch genoeg inspiratie voor de 'jeukdoos'!

* Flirtations- Stronger Than Her Love
Zo nieuw, dat ik hem nog niet eens heb beluisterd. Optisch lijkt die schitterend, hoewel het vinyl toch wel aanvoelt als een latere persing. De originele Festival-demo voor tien pond was al dubieus geweest. Mij maakt het niet uit. Ik heb hem en dat is het belangrijkste!

* Mitch Ryder & The Detroit Wheels- Break Out
Op bepaalde gebieden moet ik soms ook wel wat wennen aan het begrip northern soul. Neem nu Mitch Ryder met zijn Detroit Wheels, die draaide Sideburner ooit gewoon in een setje rock'n'roll! Eigenlijk associeerde ik het altijd meer met garagerock, maar met name in clubs als The Twisted Wheel in Manchester maar ook The Casino in Wigan was de knalharde beat van Ryder en zijn kornuiten favoriet. 'Break Out' uit 1966 is toch wel ietsje rustiger dan het opgefokte 'Jenny Take A Ride', maar nog steeds met een fijne beat en heerlijke toeters. De b-kant mag er eveneens zijn, 'I Need Help' is bij vlagen een beetje off-beat. Dat maakt het extra spannend!

* John Schroeder Orchestra- Soul For Sale
Nee, we mogen niet het veld op en de keeper proberen te schoppen, maar meeklappen mag. Het kenmerkende aan 'Soul For Sale' van The John Schroeder Orchestra uit 1966 is het handklapje dat al eeuwen wordt uitgevoerd in voetbalstadions. Anders dan het lijkt, wordt er wel gezongen in dit nummer, ook al is de tekst erg minimaal.

Hou ik dus nog een klein beetje ruimte over. Wat kan ik verder nog vertellen over de Julianastraat? Dat het erg vochtig is, het alleen beneden dubbele beglazing heeft en dat verhuurder Actium nog onbestemde plannen heeft met de woningen. Of ze worden gesloopt (en ook dan heb ik recht op de wettelijke verhuispremie!) of we krijgen dubbele beglazing en centrale verwarming of... er volgt een grootscheepse verbouwing waarbij een compleet nieuwe gevel voor het huis wordt geplaatst. Hoe dan ook, het wordt beter. Het verhuizen kan toch nog wel even lastig worden. Ik wilde dit over een paar maanden uitsmeren, maar er zit momenteel geen kachel in het huis in Nijeveen. Ik hoef niet te proberen om eerst nieuwe vloerbedekking te gaan leggen om pas drie weken later de gaskachel te plaatsen. Ik ben bang dat dan na enige tijd het weer in het tapijt zit. Maar, daar gaan we vast uitkomen. Ik heb op zijn minst een plekje buiten Steenwijk en tegelijk toch maar een kilometer of zeven bij Steenwijk vandaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten