vrijdag 30 december 2011

Eindstreep: december 2010

Gisteren schreef ik dat ik de verkoper van The Sharpees had aangeklaagd bij Paypal, gisteravond reageerde hij dan eindelijk. We kwamen samen tot de conclusie dat Paypal de schuldige is in het verhaal, hij stuurt de single op en nodigde me ook uit voor toekomstige veilingen. Eind goed, al goed. Vandaag doen we de Eindstreep van vorig jaar december, morgen de Eindstreep van 2011. Die laatste is geen top tien van plaatjes, maar melancholisch mijmeren over Jip en Janneke-bubbeltjeschampagne en een lekkere koek. Geen oliebollen? Misschien wel, maar ik heb de afgelopen jaren afwisselend kanonskogels gehad of sponzen waar de olie uit droop, dus ik ben er niet echt gebrand op! De Eindstreep van vorig jaar was tamelijk eenvoudig. Die nummer 1, ja die nummer 1, dat is niet zomaar een nummer 1! Ik kocht hem in hartje zomer, begin juni van dit jaar, en deze plaat smaakt altijd. Helaas, of gelukkig, wordt die onterecht geassocieerd met kerst en dus hoor je hem driekwart van het jaar niet op de radio.

Het teruglezen van de berichten van een jaar geleden is niet eenvoudig. De 'redactie' kwam in vrijwel ieder bericht voorbij en was, achteraf gezien, zwaar 'over the top'. Het was toen leuk om te doen, maar ben er niet rouwig om dat het weer verdwenen is. Zo blijft Soul-xotica zichzelf ontwikkelen. Ik heb al vaker uitgelegd dat dit mijn speeltuintje is, iets waar ik, bij wijze van spreken, bij het opstaan al naar verlang om een stuk te schrijven. In maart vieren we ons tweejarig bestaan en in die periode heeft Soul-xotica rubrieken zien ontstaan en net zo hard weer verdwijnen. Herinnert u zich nog 'roemen op oude teer'? Het had zo leuk kunnen zijn, maar het heeft nooit een vervolg gekregen...

De afvallige van de maand is The Ghost. Ik draai normaliter hun plaat één tot tweemaal per jaar, maar dit jaar is die niet aan bod gekomen. Het is zeker geen slechte plaat, misschien haal ik later nog eens de schade in, maar op dit moment is het de enige juiste afvallige van de maand.

1. Winter In America-Doug Ashdown
(hier en nu, 22-12-10)

2. Song Instead Of A Kiss-Alannah Myles
(telefoontoppertje #5, 13-12-10)

3. Maps-YeahYeahYeah's
(Sideburner's Blast From The Past, 11-12-10)

4. Eloise-Barry Ryan
(de schuld van de belofte, 2-12-10)

5. Meester Prikkebeen-Boudewijn De Groot
(oud en nieuws, 31-12-10)

6. Maybe It's Just Love-Justin Hayward
(vluchtmiddel, 24-12-10)

7. White Flag-Dido
(telefoontoppertje #6, 25-12-10)

8. So I Came Back To You-Tee Set
(telefoontoppertje #4, 4-12-10)

9. Yellow-Coldplay
(kleur bekennen, 5-12-10)

10. I Can't Go For That-Hall & Oates
(geen sneeuw dit jaar, 21-12-10)

* Afvallige van de maand:
LP When You're Dead One Second-Ghost
(erg geestig..., 3-12-10)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten