woensdag 30 november 2016

Eindstreep: november 2016



De derde lijst in 24 uur. Niet dat het ooit gaat vervelen, zo'n lijst samenstellen is van zes naar vijf gestegen in de lijst van favoriete bezigheden. Eerst de Blauwe Bak Top 100. In eerste instantie was het plan om gisteravond een ruwe opzet te maken en vanavond de definitieve lijst. Ik heb doorgepakt en dat is maar goed ook. Bij het vaststellen van de 'Eindstreep' moet ik concluderen dat één plaatje de lijst niet heeft gehaald omdat het maar niet wilde 'spelen' voor mij. Als de plaat dan de eerste selectie niet haalt, is de kans verkeken. Toch ben ik uiterst content met de Blauwe Bak Top 100 zoals ik die nu heb en... lijstjes zijn altijd een momentopname. Vanavond ben ik voor de lijst voor de Top 2000 gaan zitten en deze is redelijs snel klaar. Slechts vijf 'nieuwe' platen die niet in de basislijst staan en bij een enkele ('Every1's A Winner' van Hot Chocolate) vraag ik me af waarom. De basislijst staat immers tjokvol 'gewone' hits. Dua Lipa lijkt te 'nieuw' voor de Top 2000 dus die doen we volgend jaar gewoon... Nu de laatste lijst van de dag: De 'Eindstreep'. Alsof ik een ervaren lijstjesmaker ben, heb ik deze binnen twee minuten klaar.

Moeilijke keuzes? Nee, de afgelopen maand is vrij overzichtelijk geweest qua platen. Eerst is daar de partij uit Engeland, vervolgens de paar van De Tafel en tot slot de single van Lady Wray, welke gisteren in goede gezondheid is gearriveerd. Dat levert een vangst op van slechts 22 singles, maar laten we er maar vast aan wennen... Ik denk dat december een zware financiële maand gaat worden en dus acht ik de kans klein dat ik dit aantal ga evenaren. Ik heb gisteren net de derde single toegevoegd op de stapel bij Mark, ook dit moet ik een beetje in de gaten houden. Toch wilde ik vanavond nog niet de calculator pakken en ga jullie eind volgende maand zowel een 'Eindstreep' van december als van het jaar aanbieden. De 'Eindstreep' op 31 december zal uiteraard niet (alleen) over muziek gaan. De 'Eindstreep' blijft ook... Mocht ik ooit niet genoeg platen hebben voor een 'Eindstreep', is het de kans dat een of meerdere platen uit de vorige maand terugkeren in de lijst. Wordt het dan toch nog een soort van hitparade? We zullen zien...

Tweeëntwintig singles in totaal. Daarvan zijn veertien de Blauwe Bak in gegaan. Voordat iemand zit mee te tellen: Joe Simon van De Tafel is eveneens in de Blauwe Bak terechtgekomen. Slechts twee dubbele singles. Cuby & The Blizzards heeft een 'upgrade' gekregen en bij 'Join Together' van The Who blijkt mijn oude nog in een betere staat te zijn. Als ik de plaatjes onder elkaar zet in een lijstje van favorieten, dan levert dat deze 'Eindstreep' op. Ik zie jullie morgenavond voor het 'Week Spot kwartet'.

1. Do It Again-Lady Wray

2. All I Need Is You Tonight-Arthur Prysock

3. I'd Be A Millionaire-David

4. Soul Jamaica-Carlton Moore

5. High Stepper-Jerry Butler

6. Look Out For Judy-Sammy Baksh

7. I Can't Stop Dancing-Archie Bell & The Drells

8. Love Came-Ronnie Limar

9. Them Get Me Mad-Yellowman

10. Think Before You Stop-The Notations

Geen opmerkingen:

Een reactie posten