zaterdag 12 november 2016

Week Spot kwartet: week 45



De 'aftershow' is vroeg afgelopen en de 'ontbijtshow' begint laat vandaag. Eindelijk heb ik even tijd voor Soul-xotica. Voor wie het heeft gemist: We zitten momenteel midden in 'The Big One', het jaarlijkse slotspektakel van een jaar geld inzamelen voor Specialized. De live-stream is niet om over naar huis te schrijven, maar blijf goede hoop houden dat dit morgen wordt hersteld. Ik ben, al met al, de afgelopen 36 uur negen uren in de lucht geweest. Morgen nog een uurtje of vier en dan is alles weer bij het oude. Ik begin vandaag met het 'Week Spot kwartet'. Een week die in het teken staat van mijn Wolfman Radio-verjaardag. Ik was donderdagavond de verjaardag 'vergeten', maar zal het volgend jaar (vijf jaar) dubbel en dwars inhalen.

2012: You're The Cause Of It-The Lovables
Ik heb zelf in oktober de naam veranderd van het niet bijster originele 'Tune Of The Week' naar 'Week Spot'. Daarbij geïnspireerd door 'Weak Spot' van Evelyn Thomas. Toch vind ik 'Week Spot' aanvankelijk niet werken op de radio en hou in 'Do The 45' nog een half jaar vast aan 'Tune Of The Week'. De 'Week Spot' is daar inmiddels een begrip geworden. De eerste Week Spot (nu weer zonder aanhalingstekens) in 'Do The 45' is een recente aankoop welke, volgens mijn uitzending, licht ondergewaardeerd is. De plaat is de afgelopen jaren vijf pond in waarde gestegen, maar het is nog steeds een 'cult-spin'. Ik had met een mindere eerste Week Spot kunnen komen want The Lovables kan vier jaar later nog altijd mijn goedkeuring weg dragen. Misschien moest ik het maar weer eens wat vaker draaien, het past immers ook in mijn huidige set en 'overplayed' is deze nog niet bepaald...

2013: He's All Right With Me-The Mirettes
'Do The 45' is een jaar oud en dat wordt al flink gevierd. De Week Spot heeft echter niets daarmee van doen en het verbaast me dat de plaat zo laat Week Spot is geworden. 'He's All Right With Me' is voor mij vooral de zomer van 2013. Kamperen in De Steeg. Ja, ik heb dan op het punt gestaan de plaat te bestellen, maar wil de vakantie voor laten gaan. Goede keuze geweest! The Mirettes is zo'n plaat die mij niet stuk kan. In de Northern Soul heeft men onterecht een reservering tegenover het nummer. Alsof dit plaatje het kan helpen dat het in 1975 als bootleg is geperst door Simon Sousan? De 'Fransman' had nu eenmaal toegang tot de Mirwood-archieven en de plaat is populair in de beweging in 1974, dus waarom niet? Overigens heeft de bootleg een slecht gemixte instrumentale uitvoering op de n-kant, maar die wil ik niet hebben. Ik wil het origineel omdat de keerzijde minstens zo interessant is.

2014: Baby Make Your Own Sweet Music-Jay & The Techniques
Nu weet ik het weer... Ik heb de eerste verjaardag niet gevierd omdat toen ook 'The Big One' in dat weekend werd gehouden. In 2014 heb ik het wel gevierd, zelfs met opnames van de originele uitzending (nog in podcast-vorm, niet verder vertellen). Jay & The Techniques moet dan de Week Spot zijn, want... het is de eerste plaat die ik in 'Do The 45' heb gedraaid. Ik moet echter vaststellen dat het slecht is verlopen met Jay & The Techniques want sinds een paar weken staat het in de reserve-Blauwe Bak en is 'Strawberry Shortcake' zelfs al verhuisd naar de jaren zestig-bak. Het doet tegenwoordig eigenlijk niet meer mee. Té poppy....

2015: The Joke's On Me-The Corvells
The Corvells is een plaatje dat is 'ondergesneeuwd' in november 2015. Ik heb de single bijna een jaar in huis en het is een trots bezit. De plaat is een absolute klassieker in de Popcorn-beweging en haal deze dan ook bij een dealer in Brussel. Het is niet goedkoop maar iedere cent dubbel en dwars waard. Een Stafford-geluid dat Stafford nooit heeft gehaald en dus in Antwerpen en verre omgeving is blijven steken. Wát een soul zit er in deze plaat, daarover kom ik nog steeds superlatieven tekort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten