donderdag 3 november 2016

Week Spot kwartet: week 44



Vandaag voor de variatie wel een volledige 'Afterglow', hoewel ik het laatste nummer van de show ('Summertime In England' van Van Morrison) heb gekortwiekt na 11 minuten. Dat blijkt op papier leuker te zijn. Nu sluit ik deze donderdag af met een terugblik op de Week Spot's van de vorige vier jaar en ga dan mijn nachtverblijf opzoeken. Hierbij: Het Week Spot-kwartet van week 44 in 2012 tot en met 2015.

2012: Since You Came Into My Life-The El Dorados
Ik heb juist alle podcasts vanaf Podomatic overgezet op mijn laptop als die laatste een crash te verduren krijgt. Resultaat: Alles weg! De enige 'Soul-x-rated'-shows die ik nog heb zijn degene die op dat moment op mijn mp3-stick staan. De rest heb ik van Podomatic verwijderd. Spijt? Ja, er zitten een paar bij die ik wel had willen bewaren, maar het merendeel? Opvallend is dat ik de Engelstalige 'Soul-x-rated' zo goed als compleet heb. De laatste dateert van week 44 in 2012 en dan weet ik al dat ik bij Wolfman Radio kan beginnen. Alleen nog niet op welke termijn en dus kondig ik na afloop van die show vrolijk aan dat ik de volgende week wéér met een podcast ga komen. De rest is geschiedenis. Ja! Die laatste heb ik nog. Het tweede deel van de singles die ik een paar weken eerder heb geruild met Peter (het eerste deel daarvan ben ik wél kwijt) en ook aandacht voor de 'Classic Week Spot' van die week. Ik koop deze van The El Dorados in april 2009 als ik net een week daarvoor ben gestopt met drinken. Alleen daarom moet de plaat al Week Spot worden. Bovendien is het nummer licht ondergewaardeerd hoewel er beslist mindere dansers zijn in de Northern Soul. The El Dorados is een voortzetting van de doowop-groep The Eldorados uit de jaren vijftig en dit plaatje verschijnt in 1971 op het Paula-label. Hij komt zo nu en dan nog wel eens langs in een show.

2013: Peanut Duck-Marsha Gee
Deze single koop ik een week na The El Dorados. Ik heb dan juist besloten om naast de alcohol ook de nicotine overboord te zetten. Dat moet veel geld besparen en dat geld ga ik eens investeren in vinyl. Zo mag dit knotsgekke 'Peanut Duck' van Marsha Gee mee. Voor de volgende vier jaar zal dit een plaat zijn die een hele speciale plek in neemt in de Northern Soul-koffer, maar sinds een paar weken staat het in de reserve-bak. Wellicht binnen onafzienbare tijd gewoon in de jaren zestig. Kijk... het is en blijft een geweldige novelty, maar in het kader van de 'seventies' en 'sweet soul' waar ik me tegenwoordig mee bezig hou, kan deze écht niet meer. Vooralsnog dus in de reserve en dat is het hoogst haalbare voor de plaat. En, ja, wellicht heb ik het té vaak gehoord...

2014: A Book For The Broken Hearted-The Intruders
Na 36 weken 'Week Spot kwartet' begint me 'het verloop' op te vallen. In 2012 is het nog puur Northern Soul terwijl 2013 een twijfelgeval is. Soms een Northern Soul-stamper, dan weer een Modern Soul-nummer en zelfs 'girlgroup'-achtige dingen. In 2014 heeft dit alles plaats gemaakt voor midtempo, crossover en minder brallerig repertoire. Neem nou deze van The Intruders: In maanden niet gedraaid en dat moest ik straks maar weer eens doen. Opeens is het melodieuzer, mooie harmoniezang en een tempo dat beduidend lager ligt dan bijvoorbeeld The El Dorados. 'Shape of things to come'. Als de platen van 2016 eenmaal 'gesetteld' zijn (na de Blauwe Bak Top 100 van volgende maand), moet ik maar weer eens bekijken hoe ik zo'n plaat van The Intruders in het geheel kan 'passen'.

2015: Iron Out The Rough Spots-Don Covay & The Goodtimers
Een paar weken geleden nog in 'From The Catacombs' gedraaid, een show die ik overigens de komende weken ook ga bestieren. Een aangename verrassing als ik deze single voor weinig op de kop kan tikken, maar niet een liefde die is gebleven. Ik draai persoonlijk dan toch liever 'See-Saw' van de beste man.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten