zondag 13 november 2016

(Kn)uffelt(j)e: zondag 13 november



Moe. Vooral moe. Voldaan? Ja en nee... De stream vanaf 'The Big One' was vandaag redelijk tot goed, maar de voorgaande twee dagen heeft voor een kater gezorgd. Bovendien is het minder 'werken' ten opzichte van vorige jaren en het is veelal machteloos toekijken hoe de slechte verbinding de boel in de soep doet draaien. De malleur heeft er eveneens voor gezorgd dat veel chatroom-bezoekers vrijdag al zijn afgehaakt waardoor het erg rustig is. En, ja, dat zijn toch je ogen en vooral oren tijdens een uitzending. Ik heb vanavond volstaan met een aftershow van drie kwartier. Het is mooi geweest! Volgend jaar weer en hopelijk beter, ook al heb ik erg genoten van de muziek van afgelopen avond. Ik leer vanavond ook van het bericht dat Leon Russell is overleden en hem ga ik opnemen in de 'Dodenrit'.

Ik heb gisteravond met moeder gebeld en blijkbaar heeft Friesland geen straaltje zon gezien. Een contrast bij gisteren. Hoewel het flink koud is, schijnt de zon de halve dag. Ik heb het gisterochtend gevierd met een wandelingetje naar de 'eierboer'. Vlak buiten het dorp heeft iemand een kastje aan de weg met verse scharreleieren. Een koopje voor 15 cent per stuk want daarvoor heb je joekels van eieren. Ik doe het vooral ook omdat het praktisch is. Fietsen met eieren is niet mijn hobby, de laatste keer van de supermarkt kostte me ook al een ei door een kuil in de weg. Als ik thuis kom, twijfel ik. Of vanmiddag naar de supermarkt en daarna slapen of andersom. Het wordt dat laatste want ik sta te tollen op mijn benen. Dus ben ik gisteravond naar Havelte gefietst voor de boodschappen. Daarbij 'vergeet' ik sigaren te halen en die zijn bijna op. Die heb ik vanavond gehaald bij het tankstation in Havelte. Hoewel het reeds duister is, is het aangenaam fietsweer. Ik ben de handschoenen vergeten, maar je kan nét zonder.

De overgang van herfst naar winter in Uffelte. De plataan heeft de afgelopen week zijn best gedaan om de bladeren kwijt te raken. Zal ik een week wachten en alle bladeren opruimen of dinsdag alvast een begin maken? Het hele terras ligt vol. Niet alleen van de plataan overigens, ook van de bomen aan de weg. De gemeente heeft op bijna iedere straathoek een korf geplaatst voor de bladeren, dus dat raak ik gemakkelijk kwijt. Maar... nu eerst slapen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten