dinsdag 25 september 2012

kwispelbui


Ja... Ook dat moest nog gebeuren! Een druk weekje. Ten eerste natuurlijk de Blauwe Bak Top 40. Ik heb hem zondagochtend samengesteld, daar moeten twee podcasts uit gemaakt worden en ook kan ik alvast een begin maken met de berichten voor hier. Vrijdag krijgen jullie twee berichten plus de link naar de podcast over de nummers 40 tot en met 21. Zaterdag verschijnt hier 11 tot en met 20 in schrift en zondag de top tien met wederom een link naar de Top 20. Alsof dat nog niet alles is, vindt komende zaterdag in Houten de jaarlijkse Golden Beat Years-meeting plaats, het forum van liefhebbers van muziek uit de jaren zestig en zeventig. En heb ik al ruim een jaar geleden beloofd ditmaal de kwis te verzorgen. Dus moest-ie vanavond nog even gemaakt worden. Ik werk graag met deadlines... Vanavond heb ik twintig liedjes opgenomen van de originele grammofoonplaten en bewerkt tot hapklare brokjes van maximaal veertig seconden. De komende dagen moet ik dan nog de finale-ronde bedenken en die twaalf of dertien eveneens opnemen en knippen. Komt wel goed! Alleen heb ik vandaag even geen tijd voor een bericht met gedegen research en dus doe ik hier ook maar even een kwispeltje. Tien vragen: Negen schriftelijk en de tiende als een bijlage. Even downloaden en raden welk liedje het is. Voor de winnaar heb ik een muisgrijze goodies-bag staan. Eet smakelijk!

1. De fotomodellen van vandaag zingen 'Why Do Fools Fall In Love'. Wie had in 1959 een Amerikaanse hit met dit nummer?

2. John Entwistle van The Who had een behoorlijk unieke verzameling. Wat verzamelde hij?

3. Hoe heet de dochter van Johnny Hoes die naast duetten met haar vader ook De Heikrekels ontdekte?

4. Welk lid van de disco/soul-groep Odyssey liet onlangs het leven?

5. Welke Nederlandse zangeres bracht eind jaren negentig een ode aan John Hiatt?

6. In '1 Nacht Alleen' van Doe Maar begint het tweede couplet met een opsomming van meisjesnamen. Wat is de achtste meisjesnaam die ze noemen?

7. In 'Radar Love' van de Golden Earring wordt een ander liedje genoemd. Wat is de titel en wie is de uitvoerende?

8. Welke groep bracht in 1996 een album uit met de titel 'Beautiful Freak'?

9. Welke zanger had in de jaren tachtig hits met 'The Riddle' en 'Wide Boy'?

Bij deze vragen kan Google nog wel helpen. Laten we eens zien of die 'knappe' telefoon-applicaties wat kunnen met de nummer 10. De vraag is simpel... Welke Nederlandse groep is dit en hoe heet het liedje? (Nou... zo simpel is-ie niet...)

10. Hij wil de link niet in het bericht plaatsen, dus staat die onder opmerkingen... De antwoorden kunnen naar het bekende mail-adres!

1 opmerking: