donderdag 27 september 2012

Tune Of The Week: Nicole Willis & The Soul Investigators

Ik geef toe: Het is momenteel even een rommeltje op Soul-xotica, maar het komt dit weekend nog helemaal goed. Na de 'vrije dag' van gisteren, lig ik nu twee berichten achter. Morgen trap ik af met de Blauwe Bak Top 40 en krijgen jullie meteen al twee berichten. Zaterdag de nummers 11 tot en met 20 en zondag twee berichten. Eerst de top 10 van de Blauwe Bak Top 40 plus een kakelverse podcast en later op de dag geef ik de uitslag van de kwispelbui. Ik heb de afgelopen twee dagen nagedacht over een prijsje, maar het enige 'unieke' dat ik kan aanbieden is een 'persoonlijke' podcast, waarover jij mag beslissen wat ermee te doen. Doe maar een poging: Je hoeft niet alle vragen te beantwoorden (hoewel het meeste wel via Google is te vinden), degene met de meeste goede antwoorden kan zo'n podcast tegemoet zien! Dan nu de Tune Of The Week met een dame die we al menigmaal hebben begroet op Soul-xotica: Nicole Willis & The Soul Investigators.

Eigenlijk zou ik deze week niet een Tune Of The Week doen. In juni had ik volop keuze voor de Blauwe Bak Top 40 en een flinke 'bubbling under' waaruit ik toen een Tune heb gekozen (dat was 'Wicky Wacky' van The Fatback Band), Ik zal nog niet verklappen hoe hoog deze Tune staat, maar toen ik hem draaide bij de opname van beide podcasts besloot ik ter plekke dat dit hem moest worden. Een plaat die voor mij lente en zomer ademt en die nu ook weer herinneringen oproept aan warme augustus-dagen. Een plaat die ook synoniem staat aan één van de meest opvallende weken van de afgelopen zomer. Misschien is deze Tune Of The Week wel het ultieme eerbetoon aan 'mijn' Facebook-groep Upbeat Rare And Northern Soul Music.

Ik had eens 'Northern Soul' 'geliked' op Facebook, een verder lege pagina, enkel om het te noemen bij mijn persoonlijke interesses. Er zitten eveneens een aantal jaren zestig-groepen bij die al lang niet meer bestaan en waar dus alleen maar een pagina met de naam van bestaat. Gunstige uitzondering is de pagina van Moby Grape, die ik als 'administrator' een half jaar heb mogen aansturen (ik heb onlangs het stokje overgedragen aan een superfan-van-het-eerste-uur). Maar goed, 'Northern Soul' had geen activiteiten en daar kon iedereen prima mee leven. Toen kreeg de oprichter van de pagina toch opeens de geest en ging publiceren, tot veler ontevredenheid was het meer op de 'mods' gericht dan op Northern Soul-fans. Toen kwam daar ineens Northern Soul Is In My Blood. Na vluchtig contact met de 'administrator' was ik binnen en hij was vooral enthousiast met betrekking tot mijn 'ontdekkingsreis' en dat ik verder keek dan Frank Wilson (die, zo heb ik net vernomen, vandaag is overleden.). Ik mocht mijn gang gaan, maar dat ging al redelijk snel de mist in. Er werd censuur toegepast op de muziek en zo keerde de 'policy' terug naar de afgezaagde klassiekers waarmee die 'Northern Soul'-pagina me op de zenuwen werkte. Ik had op de dinsdag een incidentje overleefd, toen de 'administrator' zich plots beklaagde over niet-spelende video's. Euvel van de Youtube-spelertjes, hoewel ze op mijn computer allemaal probleemloos speelden. Toen werd ik zonder pardon van de pagina gegooid...

Ik had intussen al een ruwe schets gemaakt van Upbeat Rare And Northern Soul en deze was binnen een uur in de lucht. Kwaliteit gaat bij mij boven kwantiteit: De groep heeft momenteel dertig leden die elk hun steentje bijdragen met eigenzinnige muziekkeuzes. Ook heb ik van Northern Soul Is In My Blood een aantal vrienden over gehouden. Eentje daarvan is Carol, een zeer fanatiek Northern Soul-danser. Ze reist heel Engeland door en is ieder weekend wel op een 'allnighter' te vinden. Op haar persoonlijke 'timeline' zoekt ze ook geregeld de subtiliteit op en verrast ons soms met 'nieuwe' ontdekkingen. Eentje daarvan was 'If This Ain't Love' van Nicole Willis & The Soul Investigators en dat herinnerde mij eraan dat ik hem nog steeds niet op vinyl had. Even zoeken op Ebay en een half uur later heb ik een splinternieuw exemplaar gevonden bij een Duitse groothandel.

Morgen, zoals gezegd, twee berichten en de link naar de eerste podcast. Die heb ik zojuist integraal beluisterd en, in alle bescheidenheid, geef ik mezelf een acht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten