zondag 30 september 2012

antwoorden kwispelbui


Nee, de kwispelbui was niet echt een succes. Onze singlehoes-man was de enige inzender en had slechts eentje fout. Bravo! Ik had donderdag nog beloofd een speciale podcast te gaan opnemen, dat gaat wel goed komen, Peter! Kan even duren... Hierbij de juiste antwoorden.

1. Frankie Lymon & The Teenagers hadden in 1959 een hit met 'Why Do Fools Fall In Love'. Ik gebruikte woensdag het fotohoesje van The Beach Boys, maar Diana Ross zou er in 1981 de grootste hit mee hebben in Nederland.
2. Bassist John Entwistle van The Who had een unieke collectie basgitaren.
3. De dochter van Johnny Hoes die De Heikrekels ontdekte, was Caesarine. Uit de vraag kon je opmaken dat ze 'duetten ontdekte', dat was niet de bedoeling... Ik bedoelde dat ze duetten had opgenomen met haar vader. Ze had in 1962 een hit met Johnny.
4. Lilian Lopez is de zangeres van de discogroep Odyssey die vorige maand is overleden.
5. Ilse DeLange nam in 1998 een album op, genaamd 'Dear John'. Het bevatte covers van John Hiatt. Ze had zijn repertoire gezongen tijdens de Marlboro Flashback Tour, waarbij een artiest 'in de huid mag kruipen' van zijn of haar idool.
6. Na Sylvia, Jeanette, Natalie, Fien, Elsje, Truusje en Truus is Babette de achtste meisjesnaam die wordt gezongen in het tweede couplet van '1 Nacht Alleen' van Doe Maar. Gistermiddag werd deze vraag ook gesteld bij de forumkwis in Houten en bleef iedereen het antwoord schuldig.
7. De strofe uit 'Radar Love' van de Golden Earring is: 'the radio's playing some forgotten song/ Brenda Lee's Coming On Strong'. Dat is het liedje wat ik hier zocht...
8. Het doorbraak-album van Eels heette 'Beautiful Freak'.
9. Nik Kershaw had hits met 'Wide Boy' en 'The Riddle'.
10. De bijgevoegde opname is van April Shower en heet 'Railroad Song'. Had ik hier in augustus niet de link naar 'Zondag Meppeldag' gezet? Een podcast met daarin 25 singles die ik die dag in Meppel had gekocht? April Shower was daar één van de eersten in...

Natúúrlijk mag er over de uitslag worden gecorrespondeerd! Dat het iets gaat uitmaken, is een tweede...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten