dinsdag 28 maart 2023

Singles round-up: maart 7


Maart roert zijn staart. Zo heb je een paar weken geleden een voorzichtig voorjaarsgevoel en zo kan de kachel weer omhoog. Ik heb de verwachtingen voor morgen nog niet gekeken maar ik denk dat ik het wel warm ga houden. In de staart van maart zitten ook nog een aantal bestellingen op het gebied van platen. Er is één pakketje dat ik al had verwacht en hopelijk voor het weekend gaat arriveren. Daarnaast heb ik nog vier hagelnieuwe aanwinsten. De 'Singles round-up' van vanavond is dus nog niet de laatste van deze maand. Nu in ieder geval de laatste zes singles van afgelopen vrijdag.

* Roxy Music- Street Life (Duitsland, Island, 1973)
* Roxy Music- Over You (NL, Polydor, 1980)
'Street Life' hebben we twee weken geleden nog gehad in 'Het zilveren goud'. Ik koop mijn eerste in januari 1998 in York. In eerste instantie denk ik aan 'Do The Strand' die bij mij flink aan vervanging toe is. 'Street Life' functioneert op zichzelf nog goed maar... zo'n fotohoesje is ook erg aardig en de plaat is niet schreeuwend duur. Bij 'Over You' moet ik even gokken en dat is goed gegaan want ik heb de single nog niet.

* Sail-Joia- Amsterdao (NL, Philips, 1977)
En we gaan vrolijk door met gokken. Al lang niet meer achter de Club2000-automaten maar wel met een single van Sail-Joia. Ik ken de groep jarenlang van naam als ik in 2013 een single tref op de rommelmarkt in Nijeveen. Met name de ietwat funky b-kant valt goed in de smaak en is zelfs nog Week Spot, ook al staat de single inmiddels in de algemene jaren zeventig-bak. Ik hoop op eenzelfde verrassing hier. 'Amsterdao' herken ik achteraf gezien wel. De hoop is gevestigd op 'Living In The Jungle' maar dat is niet wat. Hij komt dus gewoon in de jaren zeventig bij 'I Believe In You'.

* 10CC- One-Two-Five (UK, Mercury, 1980)
Platen van 10CC zijn altijd welkom en zeker in de Engelse persingen. Toch heeft 10CC in 1980 alle glans verloren voor mij. In 'One-Two-Five' zit zelfs nog een bruggetje reggae om hopelijk een associatie op te roepen met 'Dreadlock Holiday' maar verder is het helemaal niets bijzonders. Niet onaardige muziek maar geen hoogvlieger.

* Toto- I'll Be Over You (NL, CBS, 1986)
Soms kun je opeens heel veel zin hebben in een bepaalde plaat. Ik heb me reeds voorgenomen om deze vrijdagavond de nieuwe aanwinsten te draaien op de radio. Als ik vrijdagmiddag eraan denk dat ik later die avond 'I'll Be Over You' zal horen over de koptelefoon word ik bijna emotioneel. De vraagprijs is een beetje fors voor Toto uit de jaren tachtig, maar het verlangen wint de wedstrijd.

* Kim Wilde- Four Letter Word (Duitsland, MCA, 1988)
Ik heb een paar maanden geleden 'You Came' nog gekocht en dan speelt ook dit 'Four Letter Word' door mijn hoofd. Mijn broer is een grote fan van Kim Wilde en ik associeer de beide nummers dan ook vooral met hem. Het maakt dat de platen zeer welkom zijn in de verzameling en nu heb ik ze dan beide. De zoektocht naar méér Kim Wilde gaat intussen gewoon verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten