donderdag 2 maart 2023

On(s)geluk?


Tot zover er nog sprake is van een redactie houden we op de burelen van Soul-xotica wel van een feestje. Je zou verwachten dat het 12,5 jarig bestaan van deze praatpaal dan ook uitgebreid is gevierd? Het is achteraf bezien héél mooi gevierd, al is het dan onbewust. Het is vandaag precies een half jaar geleden dat ik de fietstocht naar Earnewâld  heb gemaakt. Op Soul-xotica zitten we dan temidden van de Uffelter vergezichten en sta ik niet stil bij de datum van die dag. Ik heb vandaag verschillende keren gedacht aan de dag van een half jaar geleden want ook vandaag was het prettig fietsweer. Een stuk frisser dan in september. Ik zou er niet aan moeten denken om vandaag in de korte broek te moeten fietsen. Op 2 maart 2010 ben ik begonnen met Soul-xotica en dit is vandaag dus dertien jaar geleden. Dertien is voor menigeen een ongeluksgetal maar ik heb alle vertrouwen in dit jaar.

Het is ieder jaar hetzelfde verhaaltje? Tja, dat krijg je met verjaardagen... Hoe is het allemaal begonnen? Het begint in september 2008. Ik heb dan pas een paar weken de Nokia N95 en heb geleerd hoe je moet typen op zo'n apparaat. Ik maak een muzikaal blog genaamd SoulteXt. De 'fair use policy' van het telefoonabonnement maakt dat ik soms een paar weken niet kan publiceren. De host van het blog is echter onverbiddelijk: Als langer dan drie maanden niet wordt gepubliceerd, wordt het volledige blog verwijderd. In de loop van 2009 maak ik ook nog een opzetje voor een muzikaal blog maar daar kan ik geen foto's toevoegen. En alleen maar tekst is ook niet echt aantrekkelijk. Dan ontdek ik in de zomer van 2009 Blogger. Het is vrij eenvoudig om foto's te uploaden en ik gebruik het aanvankelijk voor een ander blog dat niet over muziek gaat. Dat is begin 2010 al aan het dood bloeden als ik op een zekere ochtend eraan denk om weer een muziekblog te beginnen. Dat is op 2 maart 2010 en het nieuwe project gaat Soul-xotica heten. De verwachting is dat ik hier na een paar maanden wel klaar mee ben en dan weer iets anders ga doen. Zie hier: Dertien jaar later publiceer ik nog altijd en bijna dagelijks. De discipline van het dagelijks publiceren is soms ver te zoeken maar ik eindig de maanden altijd met het corresponderende aantal berichten.

In de beginjaren vier ik de verjaardag wel eens héél uitgebreid met een 'Weekplate'. Ik zou voor dit inmiddels geen tijd meer hebben want daarvoor heb ik teveel vaste rubrieken gekregen en terugkerende onderwerpen waarover ik wil schrijven. Het schrijven over een specifieke plaat en artiest hou ik in dat geval voor 'Honderd achteruit' waar ik binnenkort mee ga vervolgen. De singles van Mark zijn nog altijd niet gearriveerd en dus laat de 'Singles round-up' nog even op zich wachten. Morgen werk ik in Steenwijk en kom dus niet in de verleiding om platen te kopen. Althans... ik denk dat ik in Steenwijk weinig kans van slagen heb op het gebied van het zwarte goud.

Krijgen we nog feestjes dit jaar? Als alles goed gaat, publiceer ik rond oud en nieuw het 5000e bericht. Verder kan ik geen andere jubilea bedenken voor 2023. Gewoon lekker doorgaan met schrijven, dat is het minste wat ik dit jaar kan gaan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten