zaterdag 5 september 2020

Week Spot Kwartet: week 36


Beetje last van drukte en ander ongerief in deze eerste werkweek. Ik klaag doorgaans niet snel over het weer maar donderdag was de regen echt smerig nat. Nadat ik de show heb gedaan, kun je me opvegen. Gisteren was het beter vertoeven. Ik moet in Steenwijk bezorgen en tot mijn grote ergernis in zeer ver uit elkaar liggende wijken. De accu van de e-bike is op een bepaald ogenblik leeg waardoor ik dus hele stukken heb moeten fietsen op het zware ding, inclusief de terugreis naar Uffelte. Ik heb gisteravond nog een folk-show gedaan op Wolfman Radio en ook dan ben ik klaar voor mijn bedje. Nu lig ik dus een paar berichten achter, maar heb het desondanks helemaal onder controle. Laat me maar eens beginnen met het kwartetje Week Spots uit de afgelopen vier jaar.

2016: No One Else-Holly Maxwell (1969)
In 1969 heeft Curtis Mayfield zichzelf reeds ontpopt tot een muzikale duizendpoot. Het zal nog een jaar duren eer hij zijn solo-debuutalbum opneemt en uit The Impressions zal stappen. Hij is desondanks in 1968 reeds begonnen met het Curtom-label. Daarbij is hij tevens scout van opvallende talenten. Hij werkt al vanaf de midden jaren zestig met The Five Stairsteps, maar hij zal de wereld tevens kennis laten maken met Holly Maxwell. Maxwell krijgt twee nummers van Curtis waaronder 'No One Else' op de b-kant. The Impressions heeft dit prachtige nummer al uitgevoerd en doen op de achtergrond eveneens mee met Holly. Het resultaat mag er zijn hoewel ik moet bekennen dat ze me later in het nummer een beetje gaat irriteren met haar uithalen. Niet de sterkste Week Spot die ik heb gehad in de laatste acht jaar.

2017: Don't Make The Good Girls Go Bad-Della Humphrey (1968)
Nee, dan hebben we aan de Week Spot van deze week in 2017 wel eentje te pakken voor de eeuwigheid. Een jaar eerder krijg ik bezoek van Peter van singlehoesjes.nl en dit is één van de verrassingen die hij mee brengt. Hoewel ik zelf niet kan heugen dat ik de schijf ooit ben tegengekomen, lijkt het alsof we hier opnieuw hebben te maken met een plaatje dat in bulkpartijen naar Nederland is verscheept. Elders in de wereld blijkt de plaat schaars te zijn en dat vertaalt zich in niet onaardige prijzen. Blijkbaar heb ik in deze week in 2017 de laatste 'zomershow' gedaan.

2018: If I Had My Way-Walter Jackson (1978)
De laatste twee Week Spots in deze aflevering hebben beide een sterke binding met het fenomeen 'vakantie'. Op de zondagavond in 2018 maak ik 's avonds nog een wandelingetje en volgens traditie laat ik me daarbij vergezellen van de 'Vakantiemixen'. Ik vind 'If I Had My Way' meteen bij aanschaf al een bijzonder nummer maar tijdens deze wandeling in de vakantie krijgt het pas de betekenis welke het nu voor me heeft. Dit moet dus ook meteen na de vakantie de Week Spot worden. Waarvan akte.

2019: Your Turn To Cry-Betty Lavette (1973)
Mijn moeder doet steeds alsof mijn vakantie dit jaar kort is geweest, maar uiteindelijk is het slechts een dag korter dan vorig jaar. En heb ik dit jaar een mooiere terugreis waardoor het vakantiegevoel aanwezig blijft. Ik heb geen spijt gehad van de paar dagen in Gelderland en gelukkig is het uit te houden qua weer. Dat is met de vakantie in 2019 wel anders. Met name de dinsdag is het drukkend warm en Betty Lavette is één van de plaatjes dat meerdere malen voorbij komt op deze dag. Het blijft een indrukwekkende performance van Betty!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten