zaterdag 19 september 2020

Singles round-up: september 2


Ik gooi het tweede deel er maar meteen achteraan. Buiten de platen om heb ik vanmiddag ook nog heerlijk gefietst. Als ik klaar ben met werken, hoef ik niet terug naar de zaak want ik heb alles bij me. Ik kan me dus overgeven aan de plaatjes en direct naar huis fietsen als ik dat wil. Nu wil het geval dat ik terug naar huis tegenwind heb. Daar schrik ik normaal gesproken niet van terug maar met dit warme weer wil ik zoveel mogelijk luwte hebben. En zo fiets ik richting Nijeveen en via de Nijeveensekerkweg en de Bramenweg richting Havelterberg. Langs de spoorlijn naar Steenwijk en dan een stukje tegenwind naar Kallenkote. Door het bos langs de kazerne en oversteken naar de hunebedden en zo terug naar Uffelte. Dit smaakt naar meer! Ik hoop dat mijn kuit niet weer gaat op spelen en anders wil ik morgen wel een langere fietstocht maken. Het is per slot van rekening 20 september, elf jaar na '20092009'. Eerst maar zien hoe ik morgenochtend wakker word. Nu het laatste deel van de eerste singles-vangst van deze maand.

* Mardi Gras- Too Busy Thinking 'Bout My Baby (NL, Pink Elephant, 1970)
Albert heeft me een paar jaar geleden geholpen aan deze plaat en deze staat inmiddels in de reserve-Blauwe Bak. Deze moet echter vijftig cent kosten en ik kan hem domweg niet laten staan. Wellicht dat deze in de algemene jaren zeventig-bak komt te staan, nooit verkeerd om een reserve-exemplaar te hebben van deze single.

* Roy Orbison- Only The Lonely (NL, London, 1960, re: 1964)
Twee euro voor de originele 'Only The Lonely'? Nee, het lijkt erop alsof de handelaar zijn rock'n'roll kent en achteraf gezien is het duidelijk als heruitgave te herkennen. Het origineel kan nooit zo'n lichtblauw label hebben en bovendien stamt de FLX-serie van later dan 1960. Hij is samen met veel andere oudere Roy Orbison-titels in 1964 uitgebracht op Favorieten Expres, maar helaas heeft deze niet het fotohoesje intact. En dan zakt de prijs van zo'n heruitgave snel. Ik ben er ontzettend gelukkig mee want ik heb deze titel nog niet. De plaat klinkt zeer redelijk voor deze prijs.

* Diana Ross- Theme From Mahogany (NL, Tamla Motown, 1975)
Deze heb ik uiteraard wel maar nog niet met fotohoes. Hoewel deze van de kringloopwinkel komt, heeft ook deze de songtekst uit de Muziek Expres op het hoesje geplakt. De plaat klinkt vlekkeloos en dat betekent dat het in ieder geval een 'upgrade' is ten opzichte van de oude. Ook weer opgelost voor een euro!

* Sandie Shaw- Tomorrow (NL, Pye, 1966)
Het is sinds dat ik 'World At My Feet' heb verslonden dat ik opeens alles van Sandie ben gaan verzamelen. 'Tomorrow' ontbreekt vooralsnog in de verzameling. De dame heeft ook 'Puppet In The String' in de aanbieding maar die heb ik uiteraard al vijftig keer. Nee, deze Nederlandse 'Tomorrow' met fotohoes is me al snel drie euro waard. Net als de singles van Tom Jones klinkt deze erg goed voor de leeftijd. Zaterdag 19 september 2020 kan de geschiedenisboeken in dankzij deze fraaie single!

* Simon & Garfunkel- Cecilia (NL, CBS, 1970)
Tot mijn grote schrik ontdek ik dat ik deze single nog niet in de verzameling heb. Vooruit! Twee euro is dik betaald voor de plaat in een neutraal hoesje, maar mij hoor je vandaag niet klagen. Het wordt gezellig op de zondagavonden!

* Roger Whittaker- I Don't Believe In If Anymore (NL, Philips, 1970)
Ik hou mezelf bewust in bij de vijftig cent-bak en ik had deze wellicht ook terug gezet als ik beter had opgelet. Ik heb de single verschillende malen maar nimmer met de fotohoes en alle exemplaren hebben nogal wat steenslag voor het hoofd gekregen. Deze klinkt puntgaaf en dat voor vijftig centjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten