maandag 14 september 2020

Rondom 10: september 2015


Het lijkt in de zomer van 2015 erop alsof dit jaar er geen vakantie in zit voor mij. Het vakantiegeld komt meteen ten goede aan een maand huurachterstand en bovendien heb ik problemen met de fiets. Dan ga ik op een vrijdagavond uit fietsen en even buiten Wapserveen kijk ik op een fietsroutenetwerk-bord. Waar de borden in Steenwijk en Nijeveen het gebied laten zien tot en met Dwingeloo en Ruinen, daar is nu opeens de hele provincie zichtbaar. Opeens trekt Emmen de aandacht en eenmaal thuis kijk ik op het internet naar een camping in Erica en dan uiteindelijk in Sleen. De rest is geschiedenis. Eind augustus ga ik van donderdag tot en met dinsdag naar Sleen en zal daar vervolgens nog viermaal terugkomen. In al zijn eenvoud is deze vakantie zo bijzonder voor mij dat het bijkans het jaar 2015 nog 'redt' voor mij. September is een fraai vervolg op deze vakantie.

Ik ben zojuist de berichten op Soul-xotica uit deze maand door gegaan. Niet dat ik mijn geheugen moet opfrissen maar vooral omdat ik de datum van een fietstocht wil checken. Dat had ik zoveel eenvoudiger kunnen doen? Het schijnt dat ik eind september 2015 een Gele Bak Top 40 heb gedaan zoals ik die eerder wel heb gedaan met de Blauwe Bak. In één van deze berichten zit het verhaaltje over de fietstocht verstopt. Ik had eenvoudiger even bij mijn privé-foto's kunnen kijken op de computer want ik maak deze dag een paar mislukte foto's in de trein. Deze geven echter wel de datum weer van de bewuste fietstocht. Ik kies dan uiteindelijk toch maar voor een prent van een week eerder.

Op de laatste dag van augustus maak ik alsnog de fietstocht naar Sleen. De volgende dag, 1 september, is mijn eerste werkdag. Ik heb meteen alweer dingen om naar uit te kijken! Zo zal ik later deze maand een reünie-optreden doen met Jan. Het vijfentwintig jaar geleden dat de oorspronkelijke Popkelder in gebruik is genomen. De Popkelder is de naam van de muziekoefenruimte in Sneek waar ik in 1997 een jaar werkzaam ben, maar ook al voor die tijd ben ik een aantal malen in het gebouw geweest. Het is een bunker naast de watertoren welke in 1990 in dienst is genomen als muziekoefenruimte. In de nieuwe eeuw gaat Sneek op de schop en wil de gemeente vooral de omgeving van de IJlsterkade aanpakken. De watertoren is een monument en mag blijven staan. De kelder is geen monument en zal moeten wijken voor de woningbouw. In 2015 is Sneek al een tijdje verstoken van een vaste oefenruimte, maar de Popkelder is nog altijd een begrip. Het heeft inmiddels wel een nieuwe vaste ruimte. Jaarlijks geeft de Popkelder een presentatie in Het Bolwerk en vanwege het jubileum komen een aantal oude bands opnieuw bijeen. Daar moest ook Winston 'The Great' Watson & Aldous McFinley's Original And Magical Mushroom Pie Showband And Orchestra bij komen. Op 10 september, de verjaardag van mijn zus, spreek ik af met Jan. Hij heeft een plannetje opgevat voor het optreden, maar deze dag zitten we vooral te praten. Het optreden is ruim een week later. We gaan iets joligs doen met de 'Mosselman'. Omdat ik de 'verkouden haan' helemaal ben kwijtgeraakt, zit onze hit 'Koektok' er niet in.

Ik ga op vrijdagavond naar mijn moeder en op zaterdagmiddag stap ik op de bus naar Sneek. Ik wil even bij de kringloopwinkels kijken en dat levert een flinke stapel singles op. Ook schiet ik de bovenstaande foto bij de Waterpoort. 's Avonds is de beregezellige reünie in Het Bolwerk en het is een mooi weerzien met mensen die ik al vijftien jaar niet meer heb ontmoet. De volgende dag is 20092015 maar zoals verwacht slaap ik die dag flink uit en komt het niet van een fietstocht. Deze 'viering' vindt een week later plaats als ik de Saksenroute (LF14) volg van Enschede tot Ommen. Een week later fiets ik van Nijeveen naar Groningen en Assen, maar dan is het reeds oktober. De tocht van 27 september is maar half geslaagd. Ik zie wel een prachtige omgeving aan me voorbij schieten, maar met name tegen de avond wordt het erg fris en ben ik bekaf. Daar stap ik weer op de trein naar Zwolle en terug naar Meppel.

Op de laatste dag van de maand vieren we op Wolfman Radio de vijfde verjaardag van het station. Dat gaat de boeken in als één van de meest spraakmakende radioshows uit de geschiedenis van het station en het is vier uren lang dikke pret. Doordat ik met de koptelefoon op zit, heb ik de volgende dag geen gehoor in mijn rechteroor. Zijn er nog dingen die ik ben vergeten voor wat betreft september 2015. Ja, ik zie dat ik in deze maand het 2000e bericht heb geplaatst. Voor de goede orde: Ik zit inmiddels voorbij de 3800. Volgende maand mag ik terug naar oktober 2016. Een beetje een 'cooldown' van een andere legendarische zomer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten