zondag 13 september 2020

Eretitel: '1-2-3'


Als ik morgen zou stoppen met 'Listen Carefully', dan zou ik nog altijd maanden vooruit kunnen met de 'Eretitel'. Wees niet bang, stoppen is geen optie en dus kan ik nog jaren vooruit? Vandaag de laatste 'Eretitel' uit 2018 en vanaf volgende week 2019. In de laatste zes weken van de 'Tuesday Night Music Club' blik ik terug op het voorbije jaar en draai de grootste 'hits' uit de show per twee maanden. Deze 'Listen Carefully' heb ik op 6 november 2018 uitgezonden en de volgende op 8 januari 2019. Nieuwjaarsdag ben ik namelijk eveneens niet te porren voor 'Tuesday Night Music Club' omdat ik tot in de vroege uurtjes heb gedraaid op Wolfman Radio. Vandaag trap ik af met de 'Eretitel'. Ik ben van plan om straks een wandelingetje te maken en neem de camera mee. Wie weet verschijnt hier later nog een berichtje!

3. Gloria Estefan & The Miami Sound Machine (1987)
Je leest steeds vaker vanuit de kritische hoek dat de MSM onbetrouwbaar is. Ik wil dat graag betwisten want naar mijn mening is de MSM zeer betrouwbaar en zeker in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Als je ziet dat het gezelschap een nieuwe plaat heeft uitgebracht, dan weet je dat je de dansschoenen kan aantrekken. Zo ook in dit aanstekelijke '1-2-3'. Het is een wonder dat ik deze titel heb toegelaten in deze rubriek want de schrijfwijze verschilt. De nummers 1 en 3 worden geschreven met verbindingsstreepjes terwijl de nummer 2 met komma's en spaties is. Normaal gesproken ben ik erg fel op dat soort details, maar ach... het is de laatste 'Listen Carefully' van het jaar en nu opeens mag het. Ik zet Estefan en haar betrouwbare MSM op nummer drie.

2. The Chimes (1989)
Of zijn we toch correct met de streepjes? Ik meen me te herinneren dat het in de Tipparade staat als '1, 2, 3', maar het label geeft toch '1-2-3' aan. Een lekkere niks-aan-de-hand-plaat die ik destijds helemaal heb gemist en dat is ook niet vreemd. De enige hit van The Chimes is hun uitvoering van 'I Still Haven't Found What I'm Looking For'. Mede dankzij de singles van Albert ben ik momenteel de periode aan het uitdiepen waarin ik veelal geen oor heb voor de actuele muziek, maar waar ik me meer en meer toespits op de geluiden uit lang vervlogen tijden. Op zichzelf zijn er platen die ik méér heb gemist toendertijd, maar The Chimes kan ermee door voor mij.

1. Len Barry (1965)
Len Barry heeft al jaren een erg prominente rol in de 'Tuesday Night Music Club'. In de '3 From 33' draai ik drie nummers van één album verspreid over de show. Dat heeft op een zeker moment een intro nodig en dan kies ik voor het intro van de Len Barry-hit. Ik laat hem '1-2-3' zingen en vul het zelf aan met 'from 33'. Zo eenvoudig kan het zijn om een promo te maken! Het is van de drie de meest aansprekende '1-2-3' en dus mag dit bovenaan in deze 'Eretitel'. Volgende week gaan we het driemaal hebben over ons voorstellingsvermogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten