dinsdag 26 mei 2020

Week Spot Kwartet: week 22



'Uit gekkigheid niet weten waarover ik moet schrijven'? Dat is inderdaad gek! Ik heb immers de 'Eretitel' nog liggen en het kan geen kwaad om daar een extra afleveringen in een week te doen. Ik loop nog ver vooruit op het onderdeel en hoef dus niet bang te zijn dat ik dit links ga passeren. Toch liggen twee afleveringen 'Eretitel' te dik er bovenop en dus doe ik vandaag eerst het Week Spot Kwartet. Dan kan ik dit weekend desgewenst een extra 'Eretitel' doen om de schade in te halen. Toch begint het her en der ook te knagen want ik heb deze maand nog geen singles gekocht. Als het meezit ben ik de komende dagen in Steenwijk en heb van februari nog een paar singles liggen bij Van Der Laan (als die open is). Anders maar een maand geen zwart goud, de volgende maand gaat echter weer helemaal goed komen? Nu dan eerst maar de Week Spots van de afgelopen vier jaar.

2016: You Go Your Way-Davy Jones (1967)
Het kan verkeren: Deze single van Nederlandse makelij moet helemaal via Ebay uit Frankrijk kopen. Mijn Facebook-vriend Damien heeft dit exemplaar liggen en adverteert het middels een link naar zijn laatste Ebay-veilingen. Davy Jones is niet goedkoop maar ik schat dat het goedkoper is dan wat je doorgaans betaalt op Marktplaats en bij Damien weet je precies in welke staat deze verkeert. Het kenmerkt de tijd van de verhuizing tussen Nijeveen en Uffelte met het sappige appeltje voor de dorst dat de verhuispremie heet. In april 2016 heb ik even ontzettend veel zin in deze Mod-stamper hoewel de plaat nu nauwelijks meer een plek verdiend in de koffers. Het staat dan ook in de reserve-Blauwe Bak.

2017: (Sending Out An) S.O.S.-Retta Young (1975)
Eentje voor in de serie van Hemelvaartweekenden. In 2017 ga ik op donderdag de Beilerdingspelroute fietsen en op vrijdag ben ik aan het werk in Meppel. De remmen van de Pioneer laten al langere tijd te wensen over en daarmee begin ik naar een akkefietje meer haast te krijgen. Op zaterdagmiddag bel ik naar Nijeveen en, ja, ik kan er meteen terecht. Het euvel wordt verholpen en vervolgens fiets ik Meppel in om me goed te doen aan een vrachtje singles. Daarbij zit ook Retta Young dat meteen Week Spot mag worden. Hoewel? Ik koop het in 2017 in de Duitse uitdossing, de Nederlandse heb ik afgelopen jaar van Albert gekregen.

2018: Wendy Is Gone-Ronnie McNeir (1973)
Ronnie wordt in de wereld van de beukende en stampende Northern Soul op handen gedragen vanwege 'Sitting In My Class', dit 'Wendy Is Gone' is daarentegen in trek bij Modern Soul-dj's die gaan voor kwaliteit in plaats van zeldzaamheid. Mark adverteert de plaat op een zekere middag maar ik vis net achter het net. Het is rond dezelfde tijd dat ik op het spoor kom van een betaalbaar exemplaar van 'On The Run' van The Accents. Ronnie is daarbij een 'kassakoopje'. Ik leer het nummer uiteindelijk pas tijdens de vakantie van 2018 echt op waarde schatten. De plaat is dan al geruime tijd Week Spot geweest.

2019: You'll Never Know-Hi_Gloss (1981)
Op de laatste zondag van december 2018 doe ik op de radio een 'Summer Spirit Of 1981', eentje die ik eindeloos heb uitgesteld door de hoeveelheid medleys in de lijst. Het is de zomer van Stars On 45 en vele variaties op het thema. Daar hoor ik opnieuw Hi-Gloss. Een plaatje dat ik helemaal ben vergeten en waarvan ik me niet weet te herinneren hoe goed het werkelijk is. De plaat verschijnt op mijn zoeklijst en dat duurt niet lang: Bij het volgende kringloopwinkel-bezoek in Meppel heb ik deze in de pocket. Een jaar geleden ben ik door de komst van 12"-singles toch al bezig met een 'verjonging' van de Week Spot en Hi-Gloss past naadloos in dat rijtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten