maandag 18 mei 2020

Week Spot Kwartet: week 20



Alvorens ik vanavond dubbel kan publiceren, moet ik eerst de camera in de hand nemen. De vier kandidaten uit het 'Week Spot Kwartet' liggen al een paar dagen klaar maar toch komt de foto maar niet. Gezien de nieuwe week is begonnen, is het dan nu de hoogste tijd om mij eens te buigen over de Week Spots uit de afgelopen vier jaar. De Week Spot van een jaar geleden heeft voor mij niet echt een associatie met deze tijd, meer een artiest die ik nog nooit heb behandeld en zeer fijn plaatje van zijn hand. De eerste drie ademen helemaal de tijd van het Week Spot-zijn en brengen derhalve mooie herinneringen naar boven. Straks mag ik nog verder terug in de tijd in de 45e aflevering van de 'Blauwe Bak Veteranen', maar nu eerst de Week Spots van vorige week uit 2016, 2017, 2018 en 2019 op een rijtje.

2016: Nobody-Sonji Clay (1968)
Als het land niet op slot zou zijn gegaan voor het virus (of de angst daarvoor), dan vermoed ik dat we dit weekend het dorpsfeest zouden hebben gehad. Uffelte is altijd de eerste met de dorpsfeesten in de regio. Ik denk dat we deze week in 2016 de dorpsfeesten hebben. Op zichzelf wel mooi gepland: Na de verhuizing meteen een bak herrie om de oren en dan genieten van de eeuwige rust voor de rest van het jaar. Het is in ieder geval tijdens de dorpsfeesten dat ik 'Do The 45' doe op de zaterdagmiddag. Terwijl ik 'Nobody' draai van Sonji Clay zie ik door mijn keukenraam dat er veel mensen over het plein lopen. Het blijkt een 'illegale' ingang te zijn van het feestterrein welke meteen weer wordt gesloten. Het leidt me even helemaal af van de presentatie, dat weet ik nog goed te herinneren. Toch heb ik absoluut geen spijt dat dit nooit is opgenomen en dus blijft het bij een persoonlijke herinnering.

2017: Can I Say I Love You-Blue Magic (1969)
Het is begin 2014 als ik mijn mp3-speler 'ververs'. Ik luister dan sinds jaar en dag naar de 'Northern Soul Jukebox' maar deze kiest vaak dezelfde nummers uit. Nadat ik een flinke hoeveelheid heb verwijderd, leer ik nummers kennen die me voor die tijd niet of nauwelijks zijn opgevallen. 'She's Got It All Together' van Harry Deal & The Galaxies is eentje en 'Can I Say I Love You' van Blue Magic. Het is vooral de laatste welke me in een houdgreep krijgt. Een rondgang op het internet leert dat de meesten op zoek zijn naar de demo op vinyl en dat de 'issue' op matig styreen is. De laatste is doorgaans ook niet goedkoop. Toch kom ik in 2017 eentje op het spoor. Deze staat eerst voor een aantrekkelijke 'Buy-it-now'-prijs, maar ik zit in 2017 nogal krap bij kas. Daarna komt het in een veiling en met heel veel geluk haal ik de plaat voor een fraaie prijs binnen. Het is niet erg mishandeld maar het is evenmin cd-kwaliteit. Plus het feit dat de plaat in kwaliteit is achteruit gehobbeld, want dat is het probleem met draaien van styreen. Een blik op Discogs laat drie promo's zien waarvan eentje een uitgebreide beschrijving heeft. 'VG' is leuk voor de dj en kost bij een Zweed maar liefst 139 euro. De mijne is uiteraard een heel stuk goedkoper, maar nog steeds een redelijk bedrag voor een gewild item!

2018: Spoiled By Your Love-Anita Ward (1979)
Maar voor minder kun je nog steeds veel plezier hebben! Ik zie op het hoesje dat ik slechts zes pond voor de Engelse persing heb betaald. Het plezier dat de plaat me heeft gegeven is derhalve onbetaalbaar! Ik weet niet hoe hard ik ben geweest in mijn eindoordeel over 2018 maar twee jaar later ga ik steeds meer affectie voelen voor deze zomer. Anita Ward brengt ook meteen een zonovergoten warm gevoel naar boven.

2019: I'll Never Forget You-Edwin Starr (1975)
Tenslotte ga ik terug naar de meimaand van 2019. De ligfiets is stuk gegaan en de eerste weken is het schipperen om naar het werk te komen. Soms met de bus, dan weer met collega's mee of soms moet ik gewoon worden opgehaald van huis. Pas als ik de elektrische fiets tot mijn beschikking krijg, heb ik weer wat vrijheid terug. Maar nu één van de hoogtepunten van mijn week: Ik mag vanavond terug naar 2014 in de 'Blauwe Bak Veteranen'. Deze moet met een uurtje online staan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten