vrijdag 12 januari 2018

Eretitel: 'Are You Ready'



Is 2017 zo snel voorbij gegaan? Ik kan bij het labellen van foto's en bestanden nog moeilijk wennen aan het nieuwe jaar. Zo is gisteravond even paniek als ik mijn folder met muziek voor 'Afterglow' niet kan vinden. Dat blijk ik de datum '11 januari 2017' te hebben gegeven en nu gebeurt hetzelfde bij de foto voor dit bericht? Ook bij het invoeren van pakketten in mijn werk moet ik nog echt even nadenken. Ik geloof niet dat eentje met '2017' de deur is uit gegaan. In beide gevallen is het geen ramp. Voor de pakketten is het handiger te traceren in de boekhouding als de juiste datum is ingevuld. Bij Soul-xotica vind ik het altijd wel leuk om te zien wat ik een jaar ervoor heb gedaan. Heb ik er toen evenveel last van gehad? Ik zie bij '11012016' een bericht staan over cassette-singles, maar volgens mij heb ik dat vorig jaar gedaan in verband met 'Het zilveren goud'. Vandaag een aflevering van de 'Eretitel', ik haal het 'verloren' bericht in tijdens het weekend, wellicht met een foto of een fiets- of wandeltochtje. Als jullie klaar zijn voor de 'Eretitel' dan los ik hierbij het startschot. De titel van deze week is 'Are You Ready'.

3. Bucks Fizz (1982)
De reden waarom de 'Eretitel' een dag op zich heeft laten wachten? Doorgaans ken ik twee van de drie nummers wel en is het vrij eenvoudig om de 'Eretitel' vast te stellen. Bij deze editie zijn Bucks Fizz en Billy Ocean beide een 'zwart gat' en moet ik dus even Youtube op gaan om de numemrs te beluisteren. Daar heb ik donderdag na 'Afterglow' geen energie meer voor en dus doe ik het vanavond. Morgen weer vroeg eruit om post te bezorgen en dus blijft dit het enige bericht van de avond. 'Are You Ready' is vooral de titel van de elpee van Bucks Fizz uit 1982, maar het kwartet heeft de plaat blijkbaar ook vertolkt in 'Countdown'. Enerzijds is Bucks Fizz zó fout dat ze bij Q Music er nog van kunnen leren, maar zoals vaker met 'fout'...? Bucks Fizz is méér dan twee heren en een dame met liedjes met een korte houdbaarheidsdatum, want vijfendertig jaar later kun je niet anders concluderen dat het erg goed in elkaar zit. Misschien nog wel meer gemodelleerd aan Abba als dat je zou denken. 'Are You Ready' is niet zo aanstekelijk als bijvoorbeeld 'Making Your Mind Up' en een derde plek is het maximaal haalbare voor het kwartet.

2. Pacific Gas & Electric (1970)
Bij de nummers 1 en 2 is het lastiger om te beslissen. Als we al voor Pacific Gas & Electric kiezen als ultieme nummer 1... welke versie gaan we dan gebruiken? Ik heb jarenlang de voorkeur gegeven aan de Scandinavische single-versie. Geen intro, meteen de drums en het liedje en halverwege een gitaarsolo. Tóch vind ik inmiddels de Nederlandse versie ook weer erg goed. Het gospel-achtige intro en dan helaas zonder de brug met de snerpende gitaar. Als het goed zou zijn, moest ik voor de albumversie kiezen om beide uitvoeringen samen te brengen, maar ik ben nog altijd niet bekend met het album van de groep. Dat moet ooit toch nog eens gebeuren en tot die tijd staat Pacific Gas & Electric op de tweede plek.

1. Billy Ocean (1980)
Ik moet voor de 'Eretitel' ook even mijn geheugen opfrissen met het nummer van Billy Ocean. Het behoeft enkel het intro en het eerste couplet en refrein om deze te prefereren boven Pacific Gas & Electric. Zo'n top drie is altijd veranderlijk en ik denk dat Ocean vooral ervan profiteert dat het inmiddels vrijdagavond is. Het is kwart voor twaalf en tien jaar geleden zou ik nu nog vrolijk op stap zijn gegaan, maar die tijd is al lang voorbij. Ik ga straks slapen en laat kroeg en discotheek voor wat het is. Tóch smaakt 'Are You Ready' erg goed op een vrijdagavond en dat brengt het nummer vandaag op nummer 1. Ik weet niet of dit afgelopen nacht het geval zou zijn geweest?

Het is best zonde maar deze 'Eretitel' is alweer ten einde. Wat zelfs méér zonde is, is dat er volgende week een nieuwe 'Eretitel' is. En dat is driemaal eeuwig zonde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten