woensdag 27 augustus 2014

M van Myriam (en ikke)



Over de exacte datum verschillen de meningen. Feit is dat Wolfman-collega FourFingers Lightning met vakantie was en dat NorthernGirl zijn blues-show voor haar rekening nam. Volgens mij was het rond Pasen 2013, maar volgens Myriam moet het later zijn geweest. Hoe dan ook: NorthernGirl laat mij voor het eerst naar twee uren blues luisteren op de radio. Doorgaans hou ik dat geen drie kwartier vol! Het moet voor Myriam de kennismaking met Wolfman Radio zijn geweest. Niet om het ene of het andere, maar de chatroom is een komen en gaan van mensen. Er zijn slechts een handjevol residenten die iedere avond en iedere show aanwezig zijn. Toch kan ik stellen dat Myriam de enige is geweest in het afgelopen jaar die werkelijk is gebleven. En hoe? Ze heeft op één show na alle afleveringen van Floorfillers bijgewoond en dat terwijl ze vrijdagochtend ook weer aan de bak moet. Met Do The 45 is ze vaak aan het werk, maar bij The Vinyl Countdown is ze meestal present. Zodra Slenaken een idee wordt, bestaat ook al het voornemen om Myriam eens in levende lijve te ontmoeten. Dat heb ik maandag gedaan.

Ik meende dat ze in Kanne woonde, maar daar komt ze oorspronkelijk vandaan. Toch gek dat ik zondagmiddag middels Kanne België binnen kom. Haar woonplaats draagt de naam Zussen en ligt een paar kilometer verderop. Ik wil de fietstocht van zondag herhalen en dan de kortste weg over Maastricht, maar aan de zuidkant van de stad herinner ik me dat ik vakantie heb en fiets het zuiden in. Bij Eijsden steek ik over en ga dan een stukje van de fietstocht van de dag ervoor in tegengestelde richting. Even voor Kanne neem ik contact op met Myriam (hoewel we zaterdag al hebben afgesproken dat ik maandag zal langskomen) en wordt duidelijk dat ik naar Zussen moet. Dat moest dan maar via de Zusser Del, een heuvel met een prachtige naam. Het lijkt iets op de vloek die me ontglipt terwijl ik het tracht te bedwingen. In Zussen weer contact met Myriam en ik blijk om de hoek te staan. Er is blijkbaar op me gerekend want de chocolade staat op tafel en er wordt om de haverklap koffie gezet. De ontmoeting is bijzonder. Dingen die té lastig zijn voor de chatroom of voor privé-boodschapjes op Facebook kunnen nu uitgesproken worden. Het is tijdens de heenweg bijna zomers geweest, maar als we rond half drie een rondje Zussen maken, regent het. Niet heel indrukwekkend en dan bedoel ik de regen, hoewel het dorp ook in een diepe slaap lijkt te zijn.

Na de 'fotoshoot' verlaat ik rond half zes Zussen. Het druilt dan aardig en dat blijft het doen tot op de camping. Zelfs midden in de nacht is het geen moment droog. Als ik Maastricht net achter me heb gelaten, krijg ik opeens een geweldig idee. Nee, ik fiets niet terug, maar dat doe ik de volgende dag wel. Feit is dat de bus van Gulpen naar Maastricht vóór de camping stopt. Ik ga dinsdag dus op de fiets naar Maastricht. Een kilometer voor het station loopt het ketting eraf, maar dat deert me niet. De fiets de bewaakte fietsenstalling in en na een platenstrooptocht in Maastricht met de bus naar Hoogcruts. Daar ben ik vanochtend ingestapt met tent en al en zo naar Maastricht om met fiets en al op de trein te stappen. De resultaten van de platenstrooptocht kunnen jullie een dezer dagen verwachten in een Singles round-up.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten