donderdag 30 september 2010

bepaald niet alledaags


We gaan er maar van uit dat het CDA-congres zaterdag het ja-woord zal geven en dus de grootschalige bezuinigingsplannen waarheid worden. Minder cultuur. Kon wel eens een doodssteek worden voor Soul-xotica? Om 'goodwill' te kweken, gaat Soul-xotica alvast wat korten en bezuinigen ter voorbereiding. Nood breekt wetten, dus eerst Sly & The Family Stone recyclen.

Op het gebied van het korten, dat kan tijdelijk te merken zijn aan de lengte van de berichten. Zoals ik gisteren al schreef, ben ik twee essentiële knopjes van de telefoon kwijt. Hoewel mij een andere N95 is beloofd, zal ik een tijdje wat minder lange berichten schrijven. Maar... na het zuur komt het zoet. En ik kom mijn beloftes wel na!

Opiniepeilers vrezen een tweedeling in de maatschappij. De heren politici, maar vooral ook het volk in de straat, zou eens verplicht 'Everyday People' moeten spellen.

Sylvester Stewart, beter bekend als Sly Stone, is een soort van 'cult' geworden, één van de grondleggers voor de funk. Zonder Sly geen Prince, of hoe die Pipo zich momenteel ook noemt. Hij is ook van invloed op de latere crossover. Zijn eigen groep was eveneens een crossover, maar dan doel ik op het multiraciale karakter van de familie.

Dat de erkenning eventueel zeventig jaar na de dood nog steeds kan komen, was vanavond een klein berichtje in de krant. Er zijn werken voor enige miljarden verkocht van een schilder die tweemaal was geweigerd voor de kunstacademie. Toen is hij maar een boek gaan schrijven. Die kunstenaar is Adolf Hitler...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten