zaterdag 4 september 2010

in de puree!


Heel het Steenen Tijdperk Forum en Golden Beat Years is al ervan op de hoogte: Ik ga dit weekend logeren bij Hetty in Almere. Het is bijna een jaar geleden dat we elkaar in levende lijve tegenkwamen op de forummeeting van het Steenen Tijdperk in Amersfoort en daar is een leuke vriendschap uit ontstaan. En vandaag zoek ik haar dus eindelijk op!

De liefde voor muziek en vinyl bindt ons, maar dat is genre-gewijs niet het geval. Hetty zit tot over haar oren in de Nederlandstalige muziek. Van de jaren twintig tot nu. Van smartlap en piratentopper naar Nederlandstalige beat. Ik moest niet vergeten haar te vragen naar 'Paarse Broek' van The Softs. Misschien dat zij die heeft tussen de duizenden platen?

Zelf heb ik ondermeer 'Trouw Nooit' van Mokum Beat Five mee, maar ook 'No Time For Tears' van The Kwyet en een stapeltje instro's. Het verfomfaaide rugzakje is ineens honderden euro's in waarde gestegen. Verder nog de elpee van The Poor Boys op het Rare Earth-label. Die laat ik weer voor een andere forumvriendin digitaal reïncarneren.

Maar natuurlijk ga ik voor haar onovertroffen hachee! En die WAS heerlijk. Huh? Doordat ik gisteren even geen verbinding had, schrijf ik deze alinea in de trein terug naar het noorden. 59 mp3's, elf singles, een elpee en een uiterst gezellige 24 uur later!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten