vrijdag 17 september 2010

2 visitors can't be wrong!!!


De grappen en grollen waren niet van de lucht. ,,Is de deur wel van slot?". ,,Kan iemand die mensen van het parkeerterrein sturen? Ze blokkeren de doorgang". Vrijdagavond 4 december 2008. Een dieptepunt voor De Buze. Twee betalende bezoekers! Het concert van Snailhouse moest de opmaat zijn voor mijn 'New Routes'-activiteiten: Frisse geluiden uit de folk en Americana. Op de enige 'New Routes' met Kieran Halpin was de opkomst verviervoudigd, daar kwamen maar liefst acht betalende bezoekers op af. Steenwijk is té boers voor oorstrelende klanken...

Een legendarisch concert was het wél. De twee bezoekers en het handjevol vrijwilligers kunnen de avond nog altijd voor de geest halen. Vooraf speelt het duo Paper Tiger uit Utrecht. Snailhouse is in bandbezetting, maar is eigenlijk een pseudoniem van singer-songwriter Mike Feuerstack. In zijn band zit ondermeer een lid van het bekende Arcade Fire, maar dat trekt blijkbaar geen extra publiek. Julie Doiron wordt ook genoemd in zijn bio, maar ik kende toen 'I Wonder What You Did With Your Day' nog niet, en dus beschouw ik de zuurpruim als niet-interessante informatie.

En misschien heeft Feuerstack wel voor de ommezwaai in haar repertoire gezorgd. Met name 'O My God' is zo'n vrolijk voortkabbelend folkpopliedje. Halverwege het optreden meende ik creatief te moeten doen met de ingebouwde videocamera van de telefoon. De psychedelische videoclip is hen toegestuurd, maar sindsdien niets meer van vernomen...

Na afloop van het concert koop ik 'Lies On The Prize' op transparant wit vinyl. Na de eerste kant ben ik wat teleurgesteld, totdat ik een recensie van de plaat lees. Deze rept over het laatste gedeelte van het album vanaf 'O My God'. En laat dat nu juist de start van kant twee van de elpee zijn!

Vanmiddag heb ik hem weer eens uit de kast gehaald. Natuurlijk alleen kant twee opgezet. 'O My God' speelt sindsdien onafgebroken in de jukebox tussen de oren en wil domweg niet vervelen. Bij 'Tell Me What You Want' mis ik de magie die ik ooit voelde, maar nu ging 'Homesick' voor me leven. Hij ligt nog steeds op de draaitafel. Misschien neem ik hem morgen weer voor het ontbijt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten