vrijdag 31 juli 2020

Week Spot Kwartet: week 31


Gisteravond heb ik opnieuw de 'Vinyl Albums And Singles Top 40' gedaan in 'Afterglow' en opnieuw kennis gemaakt met nieuwe namen. Ik moet een paar nog even laten zakken en wellicht enkele andere titels draaien in mijn radioshows. Wellicht komen we binnenkort nog eentje tegen in 'Hier en nu'? Er is een band die op de nominatie staat hiervoor. De nummers van het laatste album die ik heb gehoord, zijn me goed bevallen. Misschien dat ik het album nog eens integraal moet beluisteren. Qua posterijen ben ik beide dagen in Meppel geweest. De aantallen vallen een beetje tegen maar het is wel typerend voor de tijd van het jaar. Morgen ga ik terug naar Nijeveen. Met de hoge temperaturen is het wel zo fijn om even buiten Meppel te zijn. Vanavond eerst het 'Week Spot Kwartet' en straks ga ik eens goed zitten voor de 'Eindstreep' van deze maand. Ik heb nog geen idee hoe deze lijst eruit komt te zien!

2016: Let's Move And Groove Together-Benny Latimore (1967)
Eigenlijk de b-kant van 'It's Just A Matter Of Time' welke me niet kan boeien als ik de plaat in 2008 in Rotterdam op de kop tik. Daardoor komt de plaat zelfs enige tijd in de 'algemene' jaren zestig-bak te staan. Ik heb veel te danken aan Mark en de liefde voor Latimore is één van de eerste tekenen hiervan. Het gaat hem in zijn handel dan vooral om de zwoele ballades die Latimore middels het Glades-label de wereld in stuurt maar het is hierdoor dat ik de Dade-single afstof. De a-kant wil anno 2016 nog steeds niet maar dan ontdek ik 'Let's Move And Groove Together'. Ik heb inmiddels ook Johnny Nash' origineel en ik blijf erbij dat Latimore de betere versie aflevert. Ik ontdek ook net dat Latimore al in 1967 'Girl I Got News For You' heeft opgenomen dat in 1970 een hit is voor Mardi Gras. Helaas blijkt dat plaatje erg gezocht met een corresponderende prijs. Ik heb intussen wel een Italiaanse persing in mijn Discogs-winkelmandje gestopt, maar dan opnieuw... daarin zitten zeker twintig platen die ik wellicht nimmer zal afrekenen.

2017: That's The Way It Is-Eddie & Ernie (1964)
Ook in 2017 ben ik nog bezig aan een serie in 'Do The 45' en deze week betekent het dat ik een plaatje moet uitzoeken dat ik in 2013 heb gekocht. Het is de laatste keer dat ik voor de wsw-keuring naar Zwolle moet. De laatste verlenging is gewoon in Meppel gebeurd. In navolging van 2010 wil ik in 2013 eveneens proberen om een dag te maken om nooit te vergeten. Helaas werkt het weer in 2013 niet echt mee. Het is broeierig warm en de lucht dreigt voortdurend. Ondanks de warmte is de zon niet te bekennen. Diskid blijkt biet open op dinsdag en dus ga ik naar Minstrel, Plato en een kringloopwinkel. Bij Minstrel ga ik voor de eerste keer 'de kastjes' door. Onder de rekken staan kasten vol met 'dubbele' platen en andere schijfjes welke nog altijd eens moeten owrden uitgezocht. Minstrel is zeer schappelijk met de prijzen en ik mag Eddie & Ernie voor vier euro mee hebben. Ik meen lange tijd dat dit een bootleg moet zijn maar het blijkt toch een origineel. 'That's The Way It Is' is flink uptempo voor een duo dat vooral bekend is in de Deep Soul.

2018: Love Is Just A Word-Jean Wells (1980)
Binnenkort ga ik de 'Vinyl Summer Spirit Of 1986' doen in een weekend en dan ga ik in 'Do The 45' het merendeel van mijn jaren tachtig-platen draaien. In 2018 doe ik bij mijn weten geen 'specials', op zijn minst kan ik het niet herleiden uit de Week Spots. Jean Wells heb ik enkele maanden eerder gekocht en staat reeds op een 'Vakantiemix' die ik regelmatig heb gedraaid. Het is bij een wandeling vanuit Havelte dat ik door het bos terug loop en Wells middels de oorschelpen komt binnen stampen. Ik ben op slag helemaal verliefd. Ik moet iets van deze verliefdheid hebben gevoeld toen ik de plaat reserveerde, maar mis het als de plaat binnen komt in de verzameling. Ik kijk nu al stiekem uit naar de jaren tachtig-editie van 'Do The 45'.

2019: Give Me Some Emotion-Webster Lewis (1979)
Een paar weken geleden heb ik 'Love's Alive' van Coffee in deze rubriek. Als dat de Week Spot is en ik een verhaaltje moet schrijven, stuit ik op het gegeven dat Coffee een cover heeft opgenomen van 'Casanova' van Ruby Andrews. Ik ga intussen zoeken op Discogs en kom dan het nummer op een 12"-single tegen voor weinig. Het Spaanse 2-Siders-label specialiseert zich in disco-klassiekers en Coffee heeft dit nummer van Webster Lewis als b-kant gekregen. Ik ben 'Casanova' echter snel vergeten en Lewis zal aan me groeien. Met de Week Spot als gevolg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten