maandag 20 juli 2020

Singles round-up: juli 4


Krijgen we ooit genoeg van het fietsen in de omgeving? Ik denk van niet en hoop ook van niet! Vanmiddag moet ik aan het werk maar het is tegelijk weer erg fraai weer en dus maak ik een bochtje om naar het werk in Meppel. Ik zou het de 'koeienland'-route kunnen noemen. Eerst een stuk richting Ansen en dan via de Broekdijk drie wegen 'oversteken' en uiteindelijk via de Zegelhorstweg naar Meppel. Ik heb dat stukje pas recent herontdekt en moet eens een camera meenemen. Het is een zandpad naar een paar boerderijen welke dichterbij Ruinerwold staan dan bij Meppel, maar desondanks vallen ze nog altijd onder Meppel. Een deel van het pad is begroeid met gras en is redelijk goed begaanbaar met de fiets. Ik fiets het meestal vanaf Meppel naar huis, maar nu eens van de andere kant af en dan wordt de weg opeens nóg mooier! Vanavond het slot van de 'Singles round-up'. Ik weet nog niet of ik meteen de singles van Mark ga afrekenen, hoewel de prijs voor de Engelse ponden op dit moment erg gunstig is. Ik begin met het tweede deel van de 'dubbele' singles en sluit af met de laatste elf 'nieuwe' singles.

* Heart- Magic Man (NL, Arista, 1976)
* Jake Holmes- So Close (Duitsland, Polydor, 1970)
* Mal- Mighty Mighty Roly Poly (Duitsland, RCA Victor, 1972)
* McFadden & Whitehead- Ain't No Stoppin' Us Now (US, Philadelphia, 1979)

Het begint goed! Ik moet mijn oude van Heart even checken, maar de single van Albert ziet er zo keurig uit dat ik vermoed dat de oude na 28 jaar wel een vervanger kan gebruiken. Jake Holmes heb ik in een gescheurde fotohoes en dus kan deze rechtstreeks worden vervangen. Mal heb ik nog helemaal niet met fotohoes en dus mag die ook de oude uit de bak trappen. McFadden & Whitehead heb ik als Engelse persing in de Blauwe Bak zitten en dus mag deze op styreen in de algemene jaren zeventig-bak plaats nemen.

* McGuinness Flint- When I'm Dead And Gone (NL, Capitol, 1971)
* Nilsson- Without You (Duitsland, RCA Victor, 1972)
* The Royal Guardsmen- Snoopy Vs. The Red Baron (NL, Stateside, 1967)
* Secret Service- L.A. Goodbye (NL, Sonet, 1981)
* The Searchers- Take It Or Leave It (NL, Pye, 1966)

McGuinness Flint behoeft in eerste instantie geen vervanging, maar toch is het ook hier een kwestie van even draaien en vergelijken. Bovema-persingen uit de vroege jaren zeventig hebben wel eens de eigenschap om beroerd te klinken maar als ik me niet vergis, is mijn oude exemplaar nog wel redelijk. Kan echter geen kwaad om eentje op reserve te houden. Mijn Nilsson heeft een fotohoes in twee delen en dus kan die worden vervangen. The Royal Guardsmen oogt een beetje slordig naast mijn eigen exemplaar. Secret Service heb ik in een afwijkende persing en dus mag deze plaats nemen naast de andere. Voor The Searchers geldt hetzelfde maar dat is dan vooral ook iets met een mantel der liefde. Ik hou zoveel van het nummer dat ik wel een tweede exemplaar kan gebruiken.

* Shabby Tiger- Slow Down (NL, Negram, 1975)
* The Soulful Dynamics- Mademoiselle Ninette (Duitsland, Philips, 1970)
* South Shore Commission- Train Called Freedom (Frankrijk, Vogue, 1976)
* Squeeze- Labelled With Love (NL, A&M, 1981)

Shabby Tiger begint al met een gescheurd hoesje waar mijn oude compleet is. Hier wordt het dus even het vinyl met elkaar vergelijken. In december 2011 ontvang ik mijn eerste pakketje van Albert en dat bevat dan al een exemplaar van The Soulful Dynamics, terwijl ik de single ook al heb. Ik denk dat de oude nog best in een goede staat is. South Shore Commission heb ik al jaren in de reserve-Blauwe Bak en deze kan wel een vervanger gebruiken. Mijn Squeeze is even smetteloos als de nieuwe.

* The Temptations- I Can't Get Next To You (NL, Tamla Motown, 1969)
* Joe Tex- Ain't Gonna Bump No More (US, Epic, 1976)
* Barry White- What Am I Gonna Do With You (NL, Philips, 1975)
* Tony Wilson- I Like Your Style (NL, Bearsville, 1976)
* Stevie Wonder- I Wish (NL, Motown, 1976)

The Temptations heb ik al en staat in de reserve-Blauwe Bak. Deze dubbele mag dan in de jaren zestig. Joe Tex heb ik al in de Nederlandse, de Amerikaanse op styreen mag eveneens in de collectie. De overige drie mogen de bestaande exemplaren meteen vervangen. Wat gebeurt er met de oude? Welnu, als ze nog enigszins de moeite waard zijn, hou ik ze en bied deze te ruil of te geef aan. Heeft iemand belangstelling bij een single uit het tweede of vierde deel... laat het me weten en ik kan wel even kijk wat ik ermee doe... En ik heb nog veel meer 'dubbel'. Ik moest eens een lijstje maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten