woensdag 19 februari 2020

Week Spot: The Fuzz



In bijna tien jaar Soul-xotica en inmiddels acht jaar Week Spot heb ik al heel veel artiesten en groepen voor het voetlicht gebracht. Bij de Week Spot schaam ik me er in het eerste jaar niet voor om meerdere malen met dezelfde artiest of groep te komen. Denk in dat geval van alle drie singles van Barbara & Brenda welke de titel van Week Spot hebben ontvangen. Pas als de Week Spot een wezenlijk onderdeel wordt van Soul-xotica ontstaat de behoefte om meer 'unieke' artiesten en groepen te gebruiken en de Week Spot slechts eenmalig toe te kennen aan een act. Waarmee we dan in 2019 en 2020 komen en ik steeds vaker een concessie moet doen. De keuze is voor een Week Spot waarover geen informatie is te vinden óf een Week Spot waarvan we de groep al eens eerder in dit kader hebben behandeld. Daarbij komt dan ook nog het vinyl/styreen-vraagstuk. Een van de allereerste soul-platen die 2020 voor mij opent, is meteen al een favoriet voor de titel van Week Spot, maar ja...? We hebben in het verleden al een Week Spot gehad van deze groep en dus sla ik hem een tijdje over. Het gaat er dan toch eindelijk van komen: The Fuzz heeft een tweede Week Spot te pakken met 'Leave It ALl Behind Me'.

Nee, ik ga niet nog eens het verhaal doen over de groep. Kijk in het archief voor dinsdag 22 juli 2014 en daar vinden jullie de geschiedschrijving van de groep als het de Week Spot heeft met 'I'm So Glad'. Intussen kan ik een paar plannen openbaar maken voor wat betreft de Blauwe Bak. Ik heb vanmiddag aangegeven bij mijn baas dat ik het volgende week weer ga proberen. In het kader van 'genieten', heb ik nog iets tegoed waarvoor ik anders een vrije dag had genomen. Op de eerste zaterdag van de afgelopen vakantie loop ik naar Dwingeloo en wil ik met de bus terug. Het bekende mopje want de bus komt niet. Ik heb toen een klacht ingediend bij de vervoerder en ter compensatie een dagkaartje ontvangen dat geldig is tot 14 maart 2020. Aanvankelijk heb ik het idee om naar Groningen te gaan maar sinds de vakantie is Emmen daarvoor in de plek gekomen. Ik heb mijn oog laten vallen op de (goedkopere) single-koffers. Mijn Blauwe Bak-koffers heeft uitbreiding nodig. Ik heb zojuist op de tafel links van mij ruimte gemaakt voor de nieuwe koffer en wil deze vrijdag halen. Er gaan vast ook nog wel een paar singles mee. Daarmee verandert er veel in de opzet van de 'Blauwe Bak Veteranen' want nu gaan binnenkort een hoop singles uit de reserve- en Ere-Blauwe Bak terug in de koffers. Ik blijf deze serie echter voortzetten en een nieuwe lijst maken. De 'oude' blijft staan op augustus 2019 en zal de basis vormen voor de 'Blauwe Bak Veteranen'. Het plan is vrijdag of zaterdag naar Emmen te gaan met de bus. Het scheelt overstappen want sinds de jaarwisseling gaat de bus van Uffelte rechtstreeks naar Beilen in plaats van Assen.

Ik zou op zichzelf vanavond 'Het zilveren goud' doen maar moet ook nog even schoon schip maken met de laatste singles van Mark en de nieuwste Engelse aanwinst en dus volgt hierna een 'Singles round-up'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten