maandag 29 februari 2016

Eindstreep: februari 2016



Geen slecht resultaat voor een maand waarin ik het 'rustig aan' zou doen met plaataankopen? Ja, op een gegeven ogenblik baart het me ook zorgen. Even lijkt het erop alsof ik januari zelfs ga passeren, maar dat is nét niet gebeurd. Wel hoeven we ons geen zorgen te maken over de Blauwe Bak Top 100 in december en misschien komt eind deze maand ook nog wel een Blauwe Bak Top 40. In de eerste dagen van april wil ik sowieso een Gele Bak Top 100 doen met aankopen van de afgelopen twaalf maanden. Maar voordat ik aan meer 'hitparades' ga denken, moest ik me eerst maar eens buigen over de resultaten van februari. Met die genadeloze Eindstreep-top tien tot besluit van deze maand.

Laat me beide maanden eens naast elkaar leggen. In januari koop ik 62 singles waarvan acht 'dubbele' singles die ik al in de bakken heb staan. Denk dan aan vervangende exemplaren. Deze maand staat de teller op 57 singles met vier singles die ik al vóór februari in de bakken had staan. In januari koop ik dertien nieuwe Blauwe Bak-aanwinsten, in februari is dit aantal aanmerkelijk groter. In totaal komen er 33 singles bij in de Blauwe Bak, maar daarvan zijn tien nog onderweg. De Eindstreep toont op nummer 9 en nummer 3 singles die nog niet voorbij zijn gekomen in een 'Singles round-up', maar hopelijk later deze week aan bod zullen komen als deze tien singles zijn gearriveerd. Bovendien zou ik voor het weekend ook weer eens bij De Tafel willen kijken, dus daarmee is de toon gezet voor de maand maart.

Deze maand komen een paar 'droomplaten' in de Blauwe Bak. Evenals vorig jaar toen Terri Bryant en The Para-Monts kort op elkaar volgden, nu met het verschil dat de droomplaten heruitgaven zijn. Mijn verontschuldigingen aan het adres van Albert: De singles worden erg goed genoten en 'Woman' van Barrabas had het ook bijna gehaald, maar toch is het geen verrassing voor mij dat acht van de tien singles uit de Blauwe Bak komen. Ik ga niet het cliché gebruiken dat het 'weer ontzettend moeilijk was', ook al is dat de waarheid. Hier is de uiteindelijke top tien.

1. My Love Is Getting Stronger-Gloria Edwards

2. Use Me Up-The Phillips Singers

3. The Stars-Barbara Lewis

4. If You Want My Love-Jimmie Bo Horne

5. I Wanna Be By Your Side-Sheree Brown

6. Punish Me-Margie Joseph

7. Ain't Nobody Home-Howard Tate

8. Quite Rightly So-Procol Harum

9. Take Me I'm Yours-Edwin Hawkins

10. Little Jackie Wants To Be A Star-Lisa Lisa & Cult Jam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten