zaterdag 15 februari 2014

Singles round-up: februari 1



Ik ben lekker bezig, al zeg ik het zelf. Niet alleen moet ik deze maand even de hand op de knip houden, wat tot nu toe aardig lukt. Bovendien blijf ik plaatjes van mijn zoeklijst schrappen. Voor iedere gevonden plaat zijn er weer twee voor op de zoeklijst, want de hobby is nog lang niet ten einde. Afgelopen week kreeg ik eentje binnen uit Amerika, binnenkort verwacht ik de tweede en dat gaat meteen de Week Spot worden, dus daar ga ik me niet heel erg over uitwijden. Verder heb ik gisteren en donderdag bezoekjes gebracht aan de Meppeler kringloopwinkels en dat levert een bescheiden vangst op: Drie singles voor samen twee euro. Vandaag stel ik de aanwinsten aan jullie voor. Nu doe ik het altijd in alfabetische volgorde en dat blijkt ditmaal helemaal goed uit te komen. De eerste twee zijn de singles die ik gisteren kocht, de volgende twee zijn Ebay-aanwinsten en de laatste kocht ik donderdag.

* Les Baroques- Indication (NL, Whamm!, 1968)
Ik heb hem vanavond nog gedraaid, maar dan vanaf de Park-heruitgave uit 1972. Ik ben op zichzelf erg blij dat ik deze originele van Les Baroques aan mijn collectie kan toevoegen, maar... ik heb hem nog niet gedraaid en dat wordt waarschijnlijk ook helemaal niks. Hij komt uit een partij singles, allemaal zonder hoes in een bak gemikt, dus op audio-niveau is er weinig meer te genieten en zal ik doorgaans al snel voor die heruitgave gaan. 'Indication' is het eerste uitstapje als producer voor Chiel Montagne, dan nog deejay bij de zeezender Veronica. Het heeft dan ook vooral met de naam van Montagne te maken dat de single in 1972 opnieuw wordt uitgebracht, ook al is 'Without Feeling Without Mind' dan de a-kant.

* The Beatles- If I Fell (NL, Parlophone, 1964)
Ook die had ik al, maar deze ziet er zowaar zelfs nog beter uit. Deze heeft wel een hoesje, maar dat hoort niet bij de plaat. Het is het hoesje van de flexidisc 'Oh Susanna' van The Eddysons, een campagne uit 1968 tegen het roken. Het heeft The Beatles goed geconserveerd en, ook erg leuk, hier is het middenstukje nog aanwezig. Niet slecht voor vijftig cent, dacht ik zo...

* The Contessas- I Keep On Keepin' On (US, E Records, 1965)
Hij is betaald en verzonden en ik verwacht hem dinsdag op de mat te hebben. Zoja, dan is het meteen de Week Spot. De single staat al twee jaar op mijn verlanglijstje, maar het is sindskort dat ik de druk iets heb opgevoerd. De plaat is beschreven als een 'VG' tot 'VG+', dus dat kan nog een lelijke vergissing worden. Als dat het geval is, is er geen man overboord. Ik weet hem in mooie staat, maar ook een stuk duurder, te staan en dan raak ik deze nog wel met winst kwijt op de Facebook-groep. Hij is gelukkig niet erg duur, dus een hele dikke buil kun je er niet aan vallen.

* The Daydreams- The Lovin' Side (US, Dial, 1966)
Die groep zouden jullie inmiddels kunnen herkennen. Ik heb vorig jaar, op mijn verjaardag, de single 'Easy Baby' gewonnen op Ebay en deze is vlak daarna Week Spot geweest. Een maat in Engeland heeft hem al een tijdje in de aanbieding, maar ik vind 20 pond net iets te fors voor de plaat. Even voor de kerst kondigt hij een uitverkoop aan met kortingen tot 50 procent. Dan hoop ik stiekem hem voor tien pond te kunnen bemachtigen, maar hij moet desondanks vijftien pond opbrengen. Ik besluit even rond te kijken. Ja, hij is niet duur, ik zie dezelfde single ook voor veertig dollar rondgaan. Toch doe ik twee weken geleden mee in een veiling en ik blijf de enige bieder. Met de verzendkosten zit die op vijftien euro en dan mag je de 'distortion' voor lief nemen. Ik snap op zich deze 'krenterigheid' niet, want ik vind het een nummer om voor te sterven en die twintig pond voor een 'excellent' is absoluut een koopje!

* The Moments- I Don't Wanna Go (NL, Philips, 1977)
Bij de 'oude' kringloopwinkel vind ik donderdag deze van The Moments. De winkel is verbouwd en dat was wel eens nodig. De singles-bak is gehalveerd ten opzichte van de laatste keer en volgens mij hebben ze weggegooid. Dat was op zichzelf geen slecht idee, want er stonden drama's in de bak die hun vijfjarig jubileum in de winkel vierden. Nu is het voornamelijk jaren tachtig en niet-interessante jaren zestig. Deze van The Moments wekt mijn nieuwsgierigheid en terecht... de single mag blijven. Het is een ballade met zoveel soul dat het pijn doet. Daar hebben we een plekje voor in de reserve-Blauwe Bak en ik heb hem vanmiddag een vuurdoop gegeven in Do The 45.

Morgen presenteer ik jullie een Schijf van 5 over Sara in al haar vormen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten