dinsdag 17 augustus 2010

Summertime Blues: 6 augustus


Millingen Aan De Rijn - Deventer (ca. 70 kilometer)

Het zal enerzijds te wijten zijn aan de 'klap' van gisteren, maar vast ook aan het zomerse weer. Ik kom vandaag maar moeilijk op stoom. Dat begint al op de camping, vervolgens naar Millingen waar het veer voor mijn neus wegvaart en ik dus een kwartier moet wachten. Nauwelijks een kwartier nadat ik de Rijn ben overgestoken, zit ik al aan de koffie met een aardbeischuitje. De Hanzeroute gaat nog een tijdje parallel op met de Maasroute, totdat die bij Arnhem de pont neemt voor zijn laatste kilometers. Ik ga voorbij Westervoort via Lathum naar Giesbeek. Opnieuw een ellenlange pauze. Want hoewel ik nu op de terugreis ben, heb ik het vakantiegevoel nog steeds te pakken!

De wind is gunstig gedraaid. Was die de afgelopen dagen westelijk, nu komt die uit het zuiden. Dat betekent veel wind in de rug. De zomerse temperatuur voorkomt dat je er als een gek tegenaan gaat. Het is inmiddels tegen drieën als ik door Doesburg fiets. Ik heb dan slechts 35 kilometer achter de rug. Zoals het nu lijkt, moet ik binnen een uur een terras hebben gevonden, want fietsen met 32 graden kan altijd nog! Dan gebeurt er iets gunstigs. Als de zon op zijn hoogste punt komt, verdwijnt die enigzins achter de wolken. Opeens is het uitermate geschikt fietsweer. Het pontje van Bronkhorst komt in zicht en ik ga eindelijk beginnen!

Als het aan de gemeente ligt, wordt het kleinste stadje van Nederland autovrij. Dit zou een doodsteek zijn voor het veer. Een goed excuus voor een foto. Nog eentje: Vlak voordat we van wal steken, scheurt een speedboot voorbij. Ik sta met fiets voor de hut. Door de deining spuit er water door een gat het dek op. Indirect, welteverstaan! Het schiet eerst tegen mijn benen aan...

Na deze verfrissing krijg ik er zin in. Met een mooie snelheid kom ik op Zutphen aan. Eerst over een platte brug, dan via buitenwijken en een stukje door de binnenstad naar de boogbrug. Daar zie ik dat Deventer maar 22 is volgens de Hanzeroute. Ik overtref mezelf door extra gang te maken. Na Deventer moest ik maar gaan rondkijken naar een camping. Een uur later arriveer ik op de linkeroever. Middels een pontje moet ik oversteken naar de stad, maar voor mij ligt de stadscamping. Ondanks de moeizame start heb ik vandaag heerlijk genoten en uiteindelijk toch nog een mooie score neergezet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten