zaterdag 14 augustus 2010

Summertime Blues: 27 juli


Vianen - Ulvenhout (ca. 110 kilometer)

Hoewel de weerboeren vandaag als de mooiste dag van de week beschreven, voel ik me desondanks een überpositivo als ik opsta in korte broek. Want hoewel de zon al lekker schijnt, waait er een fris windje vanaf de Lek. Na koffie en ontbijt bij de tent, voldoe ik de schade in het bijbehorende café. En ja, ze hebben in principe de koffie klaar. En dus breek ik de tent af en vind mijn geplette baal shag met aansteker onder het grondzeil. Dan volgt nog een uitgebreide koffieronde op het terras plus de noodzakelijke sanitaire behoeften en is het reeds na elven als ik het terrein verlaat.

In Hei- En Boeicop, zo'n zeven kilometer na de camping komt de ontknoping. De NAP gaat rechtdoor, de Oeverlanden linksaf. In tegengestelde richting geeft de NAP aan 'volg Oeverlanden tot centrum Utrecht, ca. 24 kilometer'. Het is dus maar een geluk dat ik op de Oeverlanden was gebleven. Ik ga langs Meerkerk en door Nieuwland naar Gorinchem. Voor het eerst kom ik in het oude stadscentrum en wordt na de eerste veerpont van vandaag gedirigeerd. Ik neem plaats op de pont naar Sleeuwijk. Vlak voor vertrek vang ik op dat er ook een veer naar Woudrichem is. Maar de bordjes wezen duidelijk naar het veer naar Sleeuwijk, dus doet dat niet ter zake.

Of toch wel? Aan de zijde van Sleeuwijk zijn alleen bordjes van de Maasvestingroute. En dus volg ik die maar voor zeven kilometer. Eenmaal in Woudrichem blijkt inderdaad dat ik het verkeerde bootje was ingestapt. We kunnen weer! Ik verlaat de Maas, kom langs het minuscule Rijswijk en via Korn in Dussen. Daar wacht weer een veerboot. Ik raak in gesprek met een echtpaar. Bespeur ik enige twijfel iedere keer als ik vertel dat ik ook weer per fiets naar Steenwijk ga? Na de pont gaan zij rechtdoor en moet ik rechts. Ik kom op een driesprong bij een industrieterrein. Ik kan rechtdoor via een pontje, zo vertelt een bord. Als deze niet in de vaart is, moet ik links over de brug en over het industrieterrein. Maar lang leve de vakantie en dus via het pontje! Daar moet ik wel 45 minuten op wachten en had veel sneller via het industrieterrein kunnen gaan.

Godzijdank kom ik niet door het smerige Raamsdonksveer, maar wel door het idyllische Raamsdonk. Vanuit daar mag ik een beek-achtig riviertje volgen tot even boven Oosterhout. Als ik in de buurt van Dorst ben, heb ik al een camping geprobeerd en wil niets liever dan door Bavel naar Ulvenhout. Als de NAP me toch weer naar Oosterhout stuurt, ben ik het zat. Op eigen initiatief fiets ik door Bavel naar het Baroniebos. De ANWB kondigt twee campings aan, maar het blijken wederom huisjesparken. Terug naar de Ulvenhoutseweg en richting centrum. Ik ben er bijna als boven de wc wordt doorgespoeld.

Ik probeer zo goed en kwaad te schuilen onder de bomen, maar het geeft geen zier. Het is nog een kilometer naar de volgende camping. Ik bevind me linksonder op de foto en ga dwars door Ulvenhout richting Galder. Bij de entree van de boerencamping staat een echtpaar bepakt en bezakt en nu net zo verzopen als 'yours truly'. Zij zijn net onderweg naar Santiago De Compostela. Op de vraag of we ergens onze kleding kunnen uithangen, kijkt de gepensioneerde boer ons vol medelijden aan. ,,Sorry mensen. Hier is helemaal niets". Daar is de prijs ook naar: Zes euro per nacht. In de stromende regen tent opbouwen betekent een kleuterbadje. Op een droog moment warm ik mijn blik ravioli op en zet koffie en kruip dan in mijn zeiknatte slaapzak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten