zondag 8 augustus 2010

Summertime Blues: 25 juli


Oldebroek - Lage Vuursche (ca. 110 kilometer)

De vrouw van de campingbaas gaat met twee dochters in stemmig zwart naar de kerk, als ik de fiets bestijg. Via Oldebroek-centrum gaat het richting Elburg. Nog steeds geen paniek. Maar dan? Ho! Dit gaat niet goed!!! Maar de bordjes liegen niet. Ik ga bij Elburg de brug over en de polder in. Mijn idee van de Veluwe oversteken, gaat in gruzelementen.

Bij het allereerste paviljoen steek ik aan voor koffie en appeltaart. De zon schijnt dermate mooi dat mijn jack al achterop zit. Maar dan nog... Die verschrikkelijke polder! Met een beetje ongeluk zit ik minstens tot Harderwijk in deze groene Sahara... Het kón nog erger!

Harderwijk blijft letterlijk links liggen. In een woonwijk van Zeewolde (één grote schimmel) gaat het hozen. Gelukkig is niet veel verderop een camping met paviljoen. Gedurende de koffie en twee icetea volgen nog een paar buien. Tegen vieren wordt het droog en wordt het even bedrieglijk warm. Bij Nijkerk mag ik de polder uit en dat wordt gevierd met verse plensbuien. Als ik rond half zes in Spakenburg arriveer, besef ik dat ik dichtbij mijn maximale dagetappe zit. Ik ga buiten Spakenburg rondkijken voor een camping.

Tot overmaat beland ik al snel in Amersfoort. Zwolle-op-herhaling. In de stad raak ik een bordje kwijt. Dan maar naar het station. De LF9 stuurt me naar een niet-bestaand fietsroute-kruispunt. Nogmaals de stadsgracht gevolgd en nu ontwaar ik een verdekt opgesteld bordje. Twintig minuten later fiets ik het bos in.

In de buurt van Soest vraag ik iemand naar een camping. Die stuurt me naar een bungalowpark. Weer in de buurt van Soest opnieuw gevraagd. Ja, ik moet naar Lage Vuursche. De man legt het moeilijk uit. Iets met Soestdijk. De vrouw vraagt zich af waarom hij me niet door het bos stuurt? Ik zou verdwalen. Jaja, na iedere 5 meter een paddestoel en dan verdwalen? Ik ga door het bos!

Lage Vuursche biedt weinig meer dan pannekoekenhuizen als bovenstaande. Als ik een resident vraag naar 'De Hoge Dennen', antwoordt die: ,,Maar man, die zit helemaal in Baarn!". Even denk ik klaargestoomd te zijn voor een verblijf op de lokale Paaz, maar dan hoor ik: ,,Hier om de hoek zit ook een goede camping, hoor!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten