donderdag 30 december 2021

Eenentwintig maal vijfenveertig


Dat is 945 en daar heb ik geen zakjapanner voor nodig. Ik heb zojuist 'Afterglow' afgesloten en eigenlijk is oudejaarsdag al begonnen, maar technisch gezien kan ik nog steeds op 30 december publiceren. Morgen zou ik de 'Eindstreep' hebben gedaan, ware het niet dat er weinig valt te 'Eindstrepen'. De singles blijken nog steeds onderweg en ik heb gehoord dat de Engelse posterijen weer eens op zijn gat ligt. Dan heb ik vanavond zowaar nog een hoofdstukje dat ik al had afgesloten. Ik heb nóóit een woord contact gehad met de mensen van Pama International, maar mijn collega Lee vertelde dat hij had gesproken met de 'grote man'. De single zou volgend jaar eindelijk worden verstuurd. Eh... nee... ik hoef hem niet meer en wil, als het even kan, mijn geld terug. De plaat gaat 'return to sender' mocht die arriveren. Jammer want het is een leuke band maar op deze manier doe ik geen zaken. Ik heb de afgelopen week nagedacht over een top zoveel-lijstje maar dat ga ik niet doen. De Blauwe Bak Top 100 en de Gele Bak Top 100 van juli zijn eenvoudig op te zoeken, alsook de 'Eindstreep'-lijstjes van de laatste maanden. Ik ga gewoon nog één keer door 2021 'fietsen' en ditmaal met een aantal plaatjes die ik eindelijk heb weten te bemachtigen in 2021 en een paar andere opvallende singles.

25 januari: Never You Hurt - Laurel Aitken & The Soul Men
Ik hoor deze a-kant voor het eerst in de Northern Soul-show van mijn Wolfman Radio-collega en ben meteen geïnteresseerd. Het is dan overigens begin 2020 en ik heb net Max Romeo aangeschaft. Voor de b-kant en de keerzijde van 'Never You Hurt' past erg mooi in de 'Island Soul' of 'Carib Soul' en dus zet ik mijn voelsprieten uit. Iemand in Zwitserland biedt het aan op Discogs voor een hele fraaie prijs. Ook een mindere conditie maar voor de prijs wil ik de gok wel nemen. Deze gok is goed uitgevallen. De januarimaand is trouwens redelijk gevuld met singles. Ik reken onder andere af bij Mark en dat levert alleen al ruim veertig singles op.

9 februari: Yes I Am - Michelle David & The Gospel Sessions
Februari is daarentegen een beetje aan de magere kant. Wel ben ik net op tijd met het binnenhalen van deze hagelnieuwe Engelse single van Michelle David. Daar ben ik erg content mee want de plaat behoort tot mijn ultieme favorieten van het jaar. Waarvan akte in de Blauwe Bak Top 100 want de plaat staat daar op nummer twee.

8 maart: Back Home - Cuby + Blizzards
8 maart: See Emily Play - Pink Floyd
Ik kan zomaar een verlanglijstje opstellen. Ik ben al jaren 'op zoek' naar een aantal singles die steeds aan de té dure kant zijn. Geloof ik nou zelf dat ik deze ooit nog eens voor een euro ga tegenkomen bij de lokale kringloop? Nee, die kanis wordt met de dag kleiner. Omdat ik van werkgever ben gewisseld (maar in dezelfde functie gebleven), heb ik onder andere het vakantiegeld en wat andere zaken tegoed. Het betekent dat ik opeens prettig in het sop zit. Ik besluit bij een paar singles 'door te zetten'. In geval van Cuby ga ik zelfs de 1968-heruitgave voorbij en wil beslist deze hebben met het oranje hoesje en onvervalst mono. Dat heeft een prijs... Ik betaal het overigens wel vaker voor soulplaten maar bijna niet voor singles in de Gele Bakken. Pink Floyd wil ik beslist in de Engelse persing hebben en deze is de helft van de plaat van Cuby. Het zet een tendens in beweging want gedurende 2021 koop ik meerdere 'dure' singles en streep ik zo een aantal 'big wants' van het lijstje.

16 april: I'm The Urban Spaceman - Bonzo Dog Doo Dah Band
20 april: Captain Of Your Ship - Reparata & The Delrons
20 april: You Got Me - Jaibi
26 april: The Same Old Me - The Web
Ik heb in maart al singles gekocht bij Bula Bula op Discogs en herhaal het recept in april nog eens. Momenteel heb ik ook een goed gevuld winkelmandje bij hem en kan elk moment eens op 'afrekenen' drukken. 'Captain Of Your Ship' staat ook al jaren op mijn verlanglijstje, alleen kan ik niet besluiten in welke uitdossing. Deze Old Gold-heruitgave is een leuke thuisbrenger voor in de tussentijd. Hier schaf ik ook de plaat van Jaibi aan wat voor mij één van de 'ontdekkingen' van 2021 zal worden. Over The Web heb ik zondag nog geschreven en doe geen herhaling van zetten. De duurste plaat van dit jaar!

3 mei: Cross That Bridge - Simtec & Wylie
Nog een plaat waarover ik zondag heb geschreven omdat het op nummer 3 staat in de Blauwe Bak Top 100. Inmiddels heb ik ook niet een nieuwe zending superlatieven ontvangen en dus hou ik hier bij.

5 juni: Downtown - One 2 Many
14 juni: Looking For Your Love - Adriana Evans
Eind april gaat de avondklok eraf en gaan de winkels ook weer langzamerhand verder open. In juni kan ik dan alsnog een hoognodig bezoek brengen aan de kringloopwinkel in Ruinerwold. Het fietstochtje heb ik gisteren gememoreerd. Van alle singles uit die periode is One 2 Many een zeer prettig weerzien. Adriana Evans heeft de top twintig niet gehaald van de Blauwe Bak Top 100 maar staat voor mij wel synoniem aan de zomer van 2021 en de meest gelukzalige moment uit die periode. Jawel, ze zijn er heus wel geweest...

8 juli: Maybe I'm A Fool - Eddie Money
Het begint traditie te worden. Ieder jaar 'mis' ik wel eentje voor de Blauwe Bak Top 100. Tot vanavond dacht ik dat ik ze allemaal had gehad en dan zie ik deze van Eddie Money. Ach vooruit, dan maar niet. Qua artiest is het een twijfelgevalletje, maar vindt 'Maybe I'm A Fool' geschikt genoeg voor de reserve-Blauwe Bak.

19 augustus: Need To Be Loved - Erwin Bouterse & Roetoe
Lang leve de vakantie! Hoewel de afzonderlijke fietstochten gemengde gevoelens opleveren, kan ik terug zien op een leuke vakantie. Het begint op zondagmiddag met deze nieuwe aanwinsten te beluisteren en daarna de fietstocht over Dwingeloo en Geeuwenbrug.

6 september: Did You Ever Have To Make Up Your Mind - The Lovin' Spoonful
10 september: Feelin' That Glow - Roberta Flack
28 september: I Don't Think I'll Ever Love Another - The Darling Dears
Met de single van The Lovin' Spoonful valt het doek voor de vakantie. De woensdag erop begin ik weer met werken. Op 10 september stap ik voor het eerst het platenzaakje in Meppel binnen. Alsof ik 'voel' dat er weer een lockdown aan komt, begin ik te hamsteren en krijgen we het op een bepaald moment erg druk met 'Singles round-up'-afleveringen. Dat verwacht ik overigens ook voor januari, maar dat is wat anders. Over The Darling Dears heb ik zondag geschreven.

20 oktober: A Little Bit Of Soap - The Exciters
Je moet nooit afgaan op de eerste indruk. Zeker niet bij een platenzaak. De zichtbare elpees zijn weinig verheffend en de eerste graai in een doos met singles levert ook niets verrassends op. The Beatles en The Rolling Stones zijn er heilig en dan zakt mij de moed vaak in de schoenen. Toch blijkt de man in Meppel een aantal verrassingen in petto en in deze categorie valt de Nederlandse persing van deze single van The Exciters.

2 november: Why Can't We Be More Than Just Friends - The Jackson Sisters
9 november: Win Your Love - Billy Jones
26 november: Stealin' - Uriah Heep
The Jackson Sisters heb ik al in de zomer 'gereserveerd' bij Mark en tot mijn frustratie zit hij steeds niet in een zending. Billy Jones is een parel die ik tegenkom als ik een andere single bestel op Discogs. Uriah Heep is een single waar ik al jaren onbewust naar op zoek ben. Ik had hem wellicht wel beter kunnen treffen en dus kijk ik goed rond. Het is met name het fotohoesje dat is verstierd.

21 december: My Love Is Getting Stronger - Cliff Nobles
Momenteel de enige single uit december 2021 die 'alive and well' in Uffelte aanwezig is. Dit is dus ook meteen de nummer 1 in de 'Eindstreep' en vandaar dat de foto van deze single is. Misschien ga ik morgen nog wel even tellen hoeveel platen ik precies heb gekocht. Ik heb in ieder geval nog steeds niet voldoende en ga in 2022 moedig door!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten