donderdag 13 december 2018

Het zilveren goud: december 1993 deel II



De baas is akkoord gegaan met mijn voorstel en dit betekent dat ik morgen weer officieel beter ben. Ik neem zaterdag een vrije dag om het fietsen-met-post nog een paar dagen te vermijden. Vanaf woensdag kan ik weer ouderwets aan de slag met zelfs nog een extra bezorgdag op 24 december. Ik heb zojuist 'Afterglow' afgesloten en kan nu nog wel even 'Het zilveren goud' doen. De foto heb ik namelijk gisteravond al genomen, tegelijk met de foto van de vorige 'Singles round-up'. Omdat het al laat is en ik op dit moment eigenlijk ook niet iets van december 1993 weet te herinneren, ga ik meteen los met de volgende zes singles van exact vijfentwintig jaar geleden. Ditmaal zijn we present op de vlooienmarkt in de Sneker Veemarkthal en de eerste van een stel 'dubbele' nummers uit Leeuwarden. Die laatste doet ernstig verstoppertje. Ik heb de plaat in Nijeveen nog wel eens gedraaid en dus kan deze nooit ver weg zijn?

De kaartenbak is handwerk en bovendien ontdek ik veel van de fouten pas jaren later als ik de kaartenbak reeds heb afgesloten. Begin 1994 vergeet ik even dat ik rond de kerst nog een paar singles heb gekocht en dus gaan die 'dubbel' de kaartenbak in. Ik ga de nummers van december aangeven met een 'A' en in januari met 'B'. Dit zijn de volgende zes singles die ik in december 1993 heb gekocht.

1623 Happy Jack-The Who (NL, Polydor, 1966)
1624 I Can't Let Maggie Go-The Honeybus (NL, Deram, 1968)
1625 Daydream-Wallace Collection (NL, Parlophone, 1969)
1626 Gin House Blues-The Amen Corner (NL, Deram, 1967)
1627 Happy Together-The Turtles (NL, London, 1967)
1628 Seven Horses In The Sky-The Pebbles (Frankrijk, Barclay, 1969)

Een partijtje klassieke jaren zestig-singles. The Pebbles wil niet komen opdagen voor de foto. Deze heb ik in december 1993 gekocht in Leeuwarden. Een paar jaar ervoor wordt bij 'de commerciëlen' het Vlaamse programma 'De Hitfabriek' uitgezonden. Wij hebben dan nog geen kabel in Jutrijp en mijn zus in IJlst wél. Die neemt de programma's voor me op en zo kan ik eens in de week op een doordeweekse middag met pen en papier klaar zitten. Ook bij mijn zus want we hebben evenmin een videorecorder. Ik noteer de 'interessante' fragmentjes en zo komt ook 'Seven Horses In The Sky' voorbij. Het is ter ondersteuning van een item over een nieuw soort vliegtuig. Buiten The Pebbles om hebben alleen The Who en The Amen Corner in 1993 een fotohoesje. The Amen Corner? Ja, zo wordt de band genoemd ten tijde van de Deram-singles. Later, op Immediate, zal het gewoon Amen Corner worden. 'Happy Jack' heb ik bovendien op de Engelse Reaction met daarin hoorbaar 'I saw ya' aan het eind. Het verhaal gaat dat Pete Townshend, John Entwistle en Keith Moon 'verstoppertje' spelen tijdens de opnames. Op de Nederlandse single is dit weggepoetst. Van The Honeybus vind ik een jaar later een ingekleurd fotohoesje. Wallace Collection en The Turtles krijgen in 2011 een 'upgrade'.

Als The Perfections morgen binnen komen, kan ik het laatste deel van de 'Singles round-up' doen. Anders moet ik mijn vrije zaterdag voor een deel gaan benutten ten behoeve van Soul-xotica. Ik wil toch eerst even wachten totdat de plaat binnenkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten