zondag 8 april 2018

Horizontaal zeven letters: Zondag 8 april



Ik heb in de vakantie voor het laatst batterijen verwisseld. Ik heb toen speciaal batterijen voor de camera moeten kopen en ze zitten, als het goed is, nog steeds in mijn trekkersrugzak. Ik heb het dan over de batterijen van de fotocamera want zoals jullie zien, heb ik wederom 'leentjebuur' moeten spelen met een afbeelding. Het fototoestel is wel mee want ik heb sinds een week een 'missie'. Toen ik twee jaar geleden de Pioneer voor het eerst heb gehuurd, heb ik een foto gemaakt bij het straatbordje van het gehucht Engeland bij Ruinen. Vorig jaar ben ik daar opnieuw langs gefietst voor een identieke foto. Vandaag is het twee jaar geleden dat ik de Pioneer heb opgehaald bij de Nazca en dus kunnen we een drieluik maken als de batterij van de camera niet leeg is. Ik ontdek het euvel reeds bij Ansen maar het neemt mijn fietsvreugde niet weg en ik fiets precies de route die ik in gedachten heb. Vijftig kilometer op de teller en best wel een beetje moe, al komt dat vooral van het 'snel fietsen'.

Ik heb aanvankelijk plannen voor Paasmaandag. Dan is het negen jaar nadat ik de drank aan de kant heb gezet en de dag waarop ik een paar jaar een 'ge-Vecht' heb geleverd. Het is het wisselvallige weer dat me thuis houdt. Vandaag zou ik dan de schade moeten inhalen, maar ik wil het nu bescheiden houden. Geen rondje Sleen of iets dergelijks, gewoon een mooi stukje in de directe omgeving. Ik heb een paar boodschappen in Havelte en dat doe ik eerst. Dan fiets ik door weilanden richting Ansen, maar stop onderweg al even voor een rokertje. Ik zit vaak even op dit bankje 'in the middle of nowhere'. Het is niet te beschrijven hóe rustig het hier is. Via het dorp Ansen ga ik rechtstreeks door het bos naar het Planetron in Dwingeloo. Daar fiets ik eens 'alternatief' naar Lhee. Het is niet helemaal 'nieuw' voor mij, maar ik fiets het vaker in de tegengestelde richting. Ik wil eerst ook nog een stukje Lheebroekerzand mee pakken, maar ik kom niet uit op het juiste punt en zó bekend ben ik hier nu ook weer niet. Uiteindelijk kom ik wel op het fietspad dat ik graag langs wil en meen dat ik ergens ook nog verkeerd ben gefietst. Het maakt niet uit! Ik heb uit voorzorg een jasje meegenomen, maar deze zit in de tas bij de blikjes cola en pak appelkoeken. Het kan uitstekend op korte mouwen!

Zo zit ik even later nog even op een bankje te genieten van de rust. Er zijn twee ganzen die me eindeloos boeien. Hoe ze eerst in de verte met elkaar 'communiceren' en dan vervolgens weg vliegen. Daarbij valt me op dat met een S-bocht over het terrein gaan. Waarom niet gewoon rechtdoor? Dat ga ik nog eens opzoeken in een vogelgids als dat me het antwoord kan brengen. Als iemand het hier weet? Ik stap weer op de fiets en ga door naar Pesse. Niet het dorp zélf maar wel de directe omgeving. Opnieuw het Commissaris Cramerpad op dat nu beduidend schoner is dan de laatste keer. Dat eindigt in Anholt bij restaurant Het Koetshuis. Ik ben inmiddels beter bekend dan twee jaar geleden. Ik kan me herinneren dat ik toen al een hele reis erop had zitten toen ik daar was. Ik moet toen veel zijn rondgefietst, tegenwoordig weet ik het gemakkelijker te berekenen. Via Anholt en over Engeland naar Ruinen. Het laatste stukje Ruinen want ook hier mijd ik het centrum. Onderweg naar Ansen maak ik alvast plannetjes. Ik wil eigenlijk niet over Rheebruggen en zou best nog even over Dwingeloo kunnen gaan. Tussen Ansen en Dwingeloo en Uffelte zit het steeds dichter bij de dertig kilometer per uur dan de vijfentwintig en dat maakt dat ik nu ook lekker moe ben. Ik ga het straks belonen met een goede nacht slaap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten