zondag 30 september 2018

(Kn)uffelt(j)e: zondag 30 september



Het had ook een 'horizontaal zeven letters' kunnen zijn, maar ik had gisteren mijn camera niet mee. Ik heb gistermiddag mijn PostNL-ronde gedaan in Meppel. Dit gaat, zoals het nu lijkt, iets van een vaste prik worden. Het bezorgen van 'onze' dagpost en op tijd bij de garagebox zijn voor het bezorgen van PostNL blijkt lastiger in de praktijk en dus is het handig dat ik de PostNL in de Koedijkslanden voor mijn rekening neem. Nee, niet de hele wijk, maar het 'stukje' dat wij doen, houdt je ook een paar uren per dag op de straat en dat is erg welkom naast de dalende postaantallen in Meppel. Dankzij de hulp van twee collega's ben ik redelijk op tijd klaar met de wijk. Op zaterdag zitten er ook Albert Heijn-folders bij de post en dat is niet alleen extra werk, maar ook moet je de kop er goed bij houden. Even na vier uur zijn we terug op de zaak. Ik heb geen zin om voor mezelf koffie te zetten op de zaak en besluit even bij een tankstation in Meppel mijn cafeïnegehalte op peil te brengen. Daarna ga ik fietsen, maar niet volgens de kortste weg. Het weer is erg aangenaam en dus maak ik een klein rondje.

Eerst maar eens de snelweg oversteken (middels een viaduct) en naar Oosterboer. Deze wijk heb ik de afgelopen weken erg vaak gelopen en ben inmiddels geen onbekende meer in de omgeving. Ik kan me iets herinneren van jaren geleden dat ik mijn ogen uitkeek toen ik vanaf de kant van Koekange kwam en Meppel binnen fiets. Enerzijds een moderne woonwijk, maar ook bosrijke paadjes en oude boerderijen. Nu fiets ik het de andere kant op hoewel ik het mezelf kwalijk neem dat ik de Ossenweide en de Lepelaar door mekaar haal. Vanaf de Lepelaar de Binnenweg op. Daar moest ik vorige week nog eens een brief bezorgen. Verder door naar Broekhuizen, rijksweg oversteken en dan via Berghuizen naar Ruinerwold. Daar ligt de Havelterweg voor een deel eruit, maar ook in Ruinerwold ben ik aardig wegwijs geworden. De Havelterweg af, de Lokbrug over en dan nog even over Eursinge (niet te verwarren met de buurtschappen bij Pesse en Westerbork). In Havelte doe ik boodschapjes en ben om half zeven terug in Uffelte.

Ik geloof vast dat het vanmiddag eveneens schitterend weer is geweest voor een fietstocht, maar zoals vaker na een 'drukke' werkweek verkies ik thuis en mijn terras voor een lange fietstocht. De zon doet de hele dag verstoppertje en als die tevoorschijn komt, gris ik mijn camera en maak deze foto. Opvallend hoeveel bladeren er nog aan de bomen zitten voor de 30e september. Eind juli was ik bang dat ik binnen een maand tegen kale takken zou aan kijken, maar met name de plataan heeft zich erg goed hersteld na de droogte. Met dit '(Kn)uffelt(j)e' en de 'Eindstreep' sluit ik de maand af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten