donderdag 10 december 2015

mid-dagdromen



Zo lig ik weer een bericht achter en dat betekent dat ik morgen 'dubbel' moet publiceren om op schema te komen met de Blauwe Bak Top 100. En zelfs vandaag wordt het geen lang bericht, want ik moet zo naar bed. Ik heb het momenteel erg druk met, voor mijn begrippen, lange werkdagen. De gemeente laat ons de afvalkalender bezorgen en dat betekent dat de komende weken ruim 17.000 enveloppen moeten worden verwerkt. In navolging van gisteren heb ik weer bezorgd. Niet geheel naar tevredenheid want beide keren moet ik even 'wachten' en raak laat onderweg, waardoor ik slechts de helft van mijn dubbele fietstas kwijt raak. Dat was de reden waarom ik gisteravond niet heb gepubliceerd, ik was doodop nadat ik van maandag op dinsdag niet kon slapen en een paar uren in de frisse lucht ben geweest. Vanavond moest ik ook 'vroeg' gaan slapen. Het is vijftig minuten na het einde van 'Floorfillers' en de meeste adrenaline is nu wel weer van me af gegleden. Morgen ben ik vrij, dat wil zeggen: Morgenavond een etentje met de zaak en morgenmiddag een 'droom die in vervulling gaat'.

Het is iets meer dan een jaar geleden dat ik plotseling zin heb om uit fietsen te gaan. Dat wordt evengoed nog een flink tochtje! Eerst de NAP tot Zwolle en daarna via Lichtmis en Rouveen terug naar Meppel. Het is op het stuk tussen Zwolle en Staphorst dat het idee opeens daar is. Ik luister naar muziek van mijn mp3-speler, een 'mixed bag' van nummers die ik eerder in shows heb gedraaid en stel me dan ineens voor dat het een zonnige doordeweekse middag is en ik midden in een show zit: 'Afternoon Delight'. Omdat dan mijn toekomst zeer onzeker is, stel ik me iets voor dat de Sociale Dienst wel akkoord gaat met het feit dat ik 18 uren per week aan radio besteed en dat het me 'vrij' laat om dat voort te zetten. Stiekem weet ik ook wel dat dit nooit de waarheid kan zijn, maar niks fijner dan een beetje 'dromen' op de fiets. Zo ontstaat het idee voor 'Afternoon Delight'. Iedere maandag, woensdag en vrijdag van twee tot vijf 'onze tijd' een gevarieerd muziekprogramma met een 'album van de week' en meer van dat. Toch ben ik achteraf best gelukkig dat ik mijn postwerk kan voortzetten, want de combinatie van post en radio-uitzendingen is voor mij de ultieme droombaan.

Het ambitieuze plan van drie dagen kan dus al snel van tafel. Dan heb ik mijzelf voor deze vrijdag 'uitgepland' en kijk eens op het schema van Wolfman Radio. Vrijdag om elf uur de 'late' ontbijtshow, vervolgens de 'lunchshow'. Twee uren 'stilte' en dan een 'drivetime'-show en de rest van de avondprogrammering. Als ik nu komende vrijdag eens een show zou doen, betekent het dat we zestien uur non-stop live-shows hebben. Ik stel het voor en iedereen is enthousiast. Over de naam hoef ik niet lang na te denken: 'Afternoon Delight'. Geen 'features' in deze show, gewoon twee uren afwisselende muziek uit de laatste 66 jaar. Ik heb de speellijst al klaar en... het zijn allemaal 'nieuwe' nummers voor mijn digitale show. Sommige heb ik al eens in 'The Vinyl Countdown' gedraaid, maar het merendeel is nog nooit aan bod gekomen. Ik heb in de afgelopen 24 uur zowel een haastige promo als een 'leader' opgenomen voor de show en kijk hier werkelijk naar uit! Jullie zijn, bij deze, van harte uitgenodigd tussen drie en vijf bij 'Afternoon Delight'. Voor wie moet werken... de speellijst zijn 'arbeidsvitaminen' bij uitstek.

Tot slot wil ik bij deze Peter van www.singlehoesjes.nl feliciteren met zijn verjaardag. Ik zie jullie morgenavond voor twee berichten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten