dinsdag 6 juni 2023

Singles round-up: juni 4


Heus! Jullie moeten me geloven! Het was echt niet de bedoeling afgelopen zaterdag. Na een drukke meimaand kan ik ook de borst nat maken voor juni want ik heb al een paar extra bij Chris besteld en verwacht de nodige 'pre-orders'. Daarnaast ligt ook nog een bestelling bij Mark in de planning. Voor een euro mag echter veel en vooral als het singles zijn uit de jaren zestig en zeventig. De kwaliteit van, met name, de jaren zestig singles zijn erg overtuigend. Alsof deze in mapjes zijn bewaard. Het begint al meteen met 'Hello Susie' van Amen Corner en dan gaat het hek van de dam. Van de totaal 43 singles die ik zaterdag heb gekocht zijn 16 'dubbel' en vaak bedoeld als upgrade. Deze zestien ga ik nu in één bericht stoppen.

* Amen Corner- If Paradise Is Half As Nice (NL, Immediate, 1969)
* Amen Corner- Hello Susie (NL, Immediate, 1969)
* Bolland & Bolland- Spaceman (NL, Negram, 1978)
* Cynthia Clay- Lonely Without You (NL, Dureco, 1974, re: 1979)
Er is van alles mis met Nederlandse Negram- en EMI-persingen uit de jaren 1969 tot en met 1971-72. Het vinyl is flinterdun en wil graag krom trekken. Met name met 'She Likes Weeds' van Tee Set blijkt het enorm lastig om een vlak exemplaar te vinden. De hoesjes zijn eveneens dun en hebben de neiging te gaan scheuren en verpulveren. In geval van 'Hello Susie' mis ik al jaren de achterkant terwijl ook de voorkant half is vergaan. 'Half As Nice' scheelt in de oude vorm niet alles maar evengoed is dit een upgrade. Bolland & Bolland heb ik tot nu toe alleen met een neutrale hoes. Van Cynthia Clay heb ik reeds de originele persing van 'Lonely Wihout You', het thema uit de film 'Verbrande Brug'. Deze heeft overigens ook 'Black And White' als de b-kant. De laatste is dan weer mede geschreven door Raymond Van Het Groenewoud.

* Bobby Darin- If I Were A Carpenter (NL, Atlantic, 1966)
* The Dells- I Can Sing A Rainbow/Love Is Blue (US, Cadet, 1969)
* Andy Gibb- Shadow Dancing (NL, RSO, 1978)
* The Guess Who- American Woman (NL, RCA Victor, 1970)
Bobby Darin heb ik in ieder geval in de Zuidafrikaanse persing. In 2011 gekocht bij Minstrel in Zwolle uit dezelfde partij waar ik bijna een jaar geleden flink boodschappen heb gedaan. The Dells heb ik nog niet in de Amerikaanse persing maar heb sinds jaar en dag al de Engelse persing in de Blauwe Bak staan. Ik vermoed dat de Cadet dan ook gewoon in de jaren zestig-bak komt. Andy Gibb heb ik in de Duitse persing met een andere fotohoes. The Guess Who heb ik in de bruin met gele fotohoes. Deze rood met blauwe heeft bovendien een single om door een ringetje te halen.

* Eddie Howell- Man From Manhattan (NL, Warner Bros., 1975)
* Millie Jackson- If You're Not Back In Love By Monday (UK, Spring, 1977)
* KC & The Sunshine Band- Please Don't Go (NL, TK, 1979)
* Amanda Lear- Follow Me (Duitsland, Ariola, 1978)
De eerste heb ik met de oranje fotohoes. Naar het schijnt is dat de eerste persing. De single flopt in eerste instantie en ik denk dat het pas een hit is geworden nadat is gebleken dat de mannen van Queen hun medewerking hebben verleend aan de plaat. De hitversie komt met deze gele fotohoes. Millie Jackson heb ik in ieder geval op een jaren tachtig-heruitgave. De Engelse persing kan deze dan vervangen in de Blauwe Bak. Mijn exemplaar van 'Please Don't Go' heeft een half vergaan fotohoesje en dus is dit echt een upgrade. Ik heb in de jaren negentig eens Amanda Lear gekocht maar daar mist een hoekje uit de single. Ik weet eigenlijk niet of ik hem intussen eens heb vervangen. Deze met fotohoes oogt wel fraai en het is per slot van rekening Pride Month.

* Mr. Albert Show- Wild Sensation (NL, Philips, 1970)
* Cliff Richard- Silvery Rain (NL, Columbia, 1971)
* Softones- That Old Black Magic (NL, Avco, 1975)
* The Staple Singers- Let's Do It Again (NL, Warner Bros., 1976)
Ik heb in al deze jaren dat ik platen verzamel nog nooit Mr. Albert Show mét fotohoes gezien. Het heeft me sowieso al zweetdruppels gekost om de single te vinden. Cliff Richard heb ik in september in de Duitse uitdossing gekocht, de Nederlandse is dus een extraatje. In de allereerste Blauwe Bak Top 40 in 2011 staat 'Why Why Baby' van Softones op nummer 40 als ik me niet vergis. Het hoesje is niet bijster goed meer en dus kan ik deze niet laten liggen. The Staple Singers heb ik in de Duitse persing in de Blauwe Bak maar is niet echt in een fraaie staat. De Nederlandse mag nu in de Blauwe Bak en nu kan de oude weer terug in de Gele Bak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten