dinsdag 20 juni 2023

Beeld uit het verleden: 17 juni 2015


Omdat ik verwacht dat ik alle zendingen wel voor het weekend moet hebben en de singles samen een volledige show in beslag gaan nemen, zal de Week Spot uit één van de pakketten moeten komen. In het uiterste begin van de Week Spot wil ik nog wel eens een single doen die ik nog niet heb ('I'll Be There' van The Gems is daar eentje van), maar tegenwoordig wacht ik liever even. Ik neem aan dat morgen in ieder geval een pakket moet komen en dan zal ik daar de Week Spot uit kiezen. Ondertussen lig ik nog altijd een bericht achterop schema en dus kijk ik voor de lol even in mijn foto-archief. Ik ben snel klaar vanavond! Een van de allereerste foto's in dat archief is eentje die ik in eerste instantie ben vergeten. Het is eind 2020 als ik even van plan ben mijn Facebook-account op te heffen en begin met het verwijderen van de foto's. In juni 2015 heb ik weliswaar mijn camera al bijna een half jaar, toch gaat die niet altijd mee tijdens fietstochten. Ditmaal dus wel. Dan zit ik nog even te twijfelen welke fiets het moet zijn geweest? Ik vermoed de 'tijdelijke' fiets die me vanaf Goede Vrijdag 2015 een paar weken 'mobiel' houdt. Omdat ik het niet kan laten, gaan we vanavond wederom even terug in de tijd.

Hoewel het origineel van The Valentine Brothers is, kennen we het nummer het beste in de uitvoering van Simply Red. 'Money Is Too Tight To Mention'. Het is van toepassing op deze weken in 2015. Tot overmaat van ramp is mijn fiets stuk gegaan op een moment dat ik me geen betere kan veroorloven. Opknappen is ook geen optie. Ik vind voor een paar tientjes eentje op Marktplaats. Hij staat echter in Hoogeveen. Met de trein er naartoe en terug met de fiets in de trein naar Meppel. Ik moet die middag weer aan het werk. Onderweg naar huis in Nijeveen merk ik al wel dat ik niet de meest dynamische fiets heb gekocht. Hij fietst zwaar en er zit een slag in het achterwiel. Het is plat gezegd een afschuwelijke tijd hoewel de muziek me er doorheen sleept. Na een paar weken kan ik me zelfs weer een paar singles permitteren en dat is driedubbel genieten! De fiets is echter geen hit. Ik denk dat 17 juni één van de laatste 'grote' ritten is geweest op dit stalen ros. Een week later fiets ik ook een blokje om en ben in de buurt van Havelte als ik merk dat de achterband lek is. Ik heb écht geen cent te besteden en weet dat er een nieuwe binnen- en buitenband omheen moet. Is de fiets dat waard? Nee. Daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik doe boodschapjes in Havelte en fiets zo goed en kwaad als het wil richting Nijeveen. Tussen Eursinge en Veendijk loopt de band van de velg en is het gedaan met de pret. Ik zet de fiets tegen een boom en loop verder naar Nijeveen. De fiets heeft overigens nog wel een week daar gestaan.

De 'nieuwe' fiets is een buitenkansje en vast ook geen zuivere koffie. Toch is het opvallend dat beide sleutels bij de fiets zitten. Hier zal ik zoveel plezier van hebben dat ik stiekem wel eens eraan zit te denken om deze ook weer eens in de spieren te helpen. Ook hier moet ketting en tandwielen worden vervangen en ik denk dat de banden na zeven jaar stilstand ook wel zijn uitgedroogd. Eerst nog even terug naar 17 juni 2015. Ik ben even ervoor gestopt met roken. Ofwel: Ik damp er dan op los en heb trouwens ook geen geld voor shag. De vakantie zal me terug aan de sigaren brengen. Omdat het niet wil vlotten met een contract bij het postbedrijf droom ik in die tijd dat ik van de gemeente vast wel professioneel radio-uitzendingen mag maken. Ik heb het overigens nooit gevraagd omdat ik het antwoord niet wil horen. Nul centen te besteden, elektronische sigaret in de binnenzak en op een oud lijk van een fiets ga ik een flinke bocht om. Ik kijk bij een kringloop in Vollenhove maar gelukkig zijn daar geen platen. Daar heb ik immers geen geld voor. De fietstocht gaat verder door de Wieden en zo kom ik bij de molen Sint Jansklooster binnen fietsen. Ik heb de camera ook eens meegenomen en schiet dus bijgaand plaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten