zondag 18 juni 2023

Singles round-up: juni 6


Project mailing juni 2023 zit er weer op! Tot volgende maand? Ruim een maand geleden heb ik al een paar dagen in Meppel geholpen bij de verspreiding van gemeentelijke post. Dan met een uitnodiging voor een eerste voorlichtingsbijeenkomst. Het schijnt dat de gemeente het nu maandelijks wil doen. Was het in mei nog een brief in een envelop, nu hebben ze gekozen voor een nieuwsbrief op A4-formaat. De kans is aanwezig dat dit een vast uitstapje naar Meppel gaat worden? Ik ben deze week de hele week in Meppel. Gisteren was ik om half vier klaar met de post en fiets even door de stad. Het voornaamste doel hiervan is dat ik een paar 'neutrale' t-shirts wil hebben en daarvoor bij Scapino wil kijken. Als ik dan toch op het Prinsenplein ben? Ik zeg mezelf toe dat ik het niet té gek mag maken. Ook al zou ik het gek willen doen, dan kan het nog steeds niet.  De platenman heeft flink opgeruimd qua singles want er zijn nog maar vier bakjes over. Daar haal ik de volgende elf uit. Elf? Ja, er zitten nogal wat dubbel en upgrades bij en dus durf ik het wel aan om ze in één bericht te stoppen.

* Bee Gees- Love You Inside Out (UK, RSO, 1979)
Ik heb de Nederlandse al sinds 1990 in mijn collectie. Het is het soort plaat van de gebroeders Gibb welke steevast wordt vergeten door de massa, maar zelf vind ik alles in deze plaat wat ik graag van de Bee Gees zou willen horen. De Engelse persing maakt dat de plaat mee mag zodat ik hem zelf ook niet vergeet te draaien.

* Chicago- Wishing You Were Here (NL, CBS, 1977)
De hoes heeft de neiging om zichzelf te promoveren tot klaphoes en even wil ik hem hierom afkeuren. Blij dat ik het niet heb gedaan want dit is één van de weinige ontbrekende singles van Chicago in mijn collectie. Het vinyl heeft het wonderwel goed overleefd. Ik ben eerlijk gezegd vergeten hoe mooi deze plaat eigenlijk is en dus ben ik superblij verrast met deze single.

* China Crisis- Tragedy & Mystery (UK, Virgin, 1983)
Laat me meteen met de deur in huis vallen: Ik heb het niet zo op picture discs. Ze zullen ongetwijfeld fraai zijn voor aan de wand, maar voor luistergenot kies ik nu eenmaal voor zwart onbewerkt vinyl. Of het moet écht niet anders kunnen? Ik geef de schuld aan een lichte zonnesteek dat ik toch ben thuis gekomen met zo'n 'fotoplaat'. Ik twijfel sterk bij de titel maar eigenlijk weet ik wel dat ik de 'gewone' zwarte uitvoering vorig jaar september op dit adres heb gekocht. Enfin, dit had dus niet gehoeven.

* Goldie- Making Up Again (Duitsland, Bronze, 1978)
In 1995 meen ik dat ik de single heb gevonden bij de kringloopwinkel in Sneek, maar bij thuiskomst blijkt 'Don't Look Back' van Boston in het hoesje te zitten. Sindsdien ben ik steeds 'vergeten' om de plaat te kopen. Op vrijdagavonden ben ik terug gegaan naar het 'Summer Spirit'-concept van een paar jaar geleden en ik zit momenteel midden in de zomer van 1978. Daar komt ook deze van Goldie voorbij en nu eens de daad bij het woord gevoegd.

* Manfred Mann- EP Ha! Ha! Said The Clown (Frankrijk, Fontana, 1967)
Helaas zonder het kleurrijke fotohoesje maar daar is de prijs naar. Ik denk ook niet dat ik heel veel meer zou hebben betaald voor het schijfje mét de hoes. Ik bedoel... 'Ha! Ha! Said The Clown' heb ik al duizend keer en de overige nummers kunnen me op voorhand niet echt boeien. Leuk voor erbij!

* Powaka- Visions Of A Little Boy (NL, CNR, 1973)
Sorry, het was niet de bedoeling om zijn lunch en andere proviand in de zaak op te eisen. De verkoper kijkt me verbaasd aan als ik een frikandel speciaal bestel, maar desondanks gaat hij in de keuken voor me aan de slag. Ik betaal immers handje contantje en ik voel de losse rijksdaalder in mijn broekzak branden. Ik loop naar de welbekende Club 2000-automaat in de hoek van de winkel en werp de rijksdaalder in de gleuf. De eerste drie rondjes is het helemaal niks. Dan opeens zestien punten en kan ik voor het kop/munt-spel gaan om te verdubbelen. Zou het me lukken om van 16 bijvoorbeeld 64 te krijgen? Of 128? De geur van de frituur drijft me tegemoet. Helaas de 16 sneuvelt al bij 32. Nog een paar rondjes niks en dan begint het apparaat helemaal op te lichten. Wat? Heb ik binnen een rijksdaalder de 200 te pakken? Ofwel... ik krijg weer flashbacks naar de snackbar in de jaren negentig. Reden hiervoor is 'Aum Mani Padme Aum' van Powaka op het Nederlandse CNR-label. Wat zou dit zijn? Later zie ik dat 'Visions' de a-kant is. Dat is de eerste gok en, nee, daar word ik niet blij van. De b-kant echter... Dat is hele snelle latin en dat bevalt me wel zeker vanwege de ietwat zompige groove. Vooruit! Ik gooi hem in de Blauwe Bak!

* Roxy Music- Angel Eyes (NL, Polydor, 1979)
Heb ik deze of niet? De fotohoes komt me niet bekend voor en dus kaap ik hem mee. Ik blijk de Engelse persing te hebben en dus is de Nederladnse ook welkom. Hij is dus 'dubbel'.

* Bobby Rydell- Forget Him (NL, Campeo Parkway, 1963)
De winter van 1963 kunnen we wel voor de geest halen, ook al heb ik hem persoonlijk niet meegemaakt. Hoe zit het dan met de zomer van 1963? Blijkbaar is 'Forget Him' dan dé hit want de eigenaar (m/v) heeft 'vakantie 1963' op het label geschreven. Blijkbaar heeft hij of zij nog geen afscheid kunnen nemen van de winter want er is flink over de plaat geschaatst, maar hee... het fotohoesje pakken ze me niet meer af!

* Sandie Shaw- Girl Don't Come (NL, Pye, 1964)
De uitbater staat buiten te roken maar komt de winkel binnen gesneld als ik deze in de handen hou. De 'Ooooh....' blijft een minuut hangen. Natuurlijk heb ik deze al, maar... niet met de fraaie envelop-hoes. En een fotootje van Sandie maakt me altijd blij!

* Spooky Tooth- I Am The Walrus (NL, Island, 1970)
Mijn oude exemplaar is tot op de draad versleten en voor twee euro wil ik dit vandaag wel oplossen.

* Jo Stafford- Thank You For Calling (NL, Philips, 1957)
Tot slot deze gouwe ouwe van Jo Stafford. Hij heeft meerdere singles liggen uit de late jaren vijftig en best leuke titels. Alleen lijkt het alsof het merendeel niet meer te draaien is. Deze van Jo Stafford heeft de tand des tijds doorstaan. Dan heb ik het uiteraard over het vinyl en niet over de muziek. Uit de goede oude tijd dat je nog een telefoon kon verwarren met een fietsbel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten