maandag 15 mei 2023

Singles round-up: mei 8 + link


Aan de draaitafels heeft het hem afgelopen zaterdag niet gelegen. De Stanton is een beetje 'streng' bij een paar singles waar deze met een iets meer ervaren naald moeiteloos door een krasje was gefietst. Alleen de microfoonkabel ligt een paar keer dwars. Met name in de aanleiding naar de Week Spot heb ik een vrij lange introductie gedaan als ik merk dat het niet hoorbaar is geweest in de uitzending. Enfin, het resultaat kunnen jullie hier horen. https://www.mixcloud.com/WolfmanRadioShows/do-the-45-new-additions-may-2023-13-05-23/  Nu de laatste zes singles uit de partij van Mark.

* Ted Taylor- Keepin' My Head Above Water (US, MCA, 1978)
Ik heb van deze Ted Taylor al een of twee singles op het Contempo-label van een paar jaar eerder. Deze platen zijn erg in het deep soul en bijna in het blues-idioom. 'Keepin' My Head Above Water' is geen van beide en dan beter. Het is een promo met aan beide kanten de stereo-versie dus echt een twee-voor-de-prijs-van-een en wellicht de eerste Ted Taylor-plaat die ik regelmatig in de shows ga draaien.

* The Trumains- You Are Nice (US, Vigor, 1972)
Het vermoeden bestaat dat ik deze plaat heb gereserveerd voor 'Girl Don't Let Me Down'. Het zit in het laatste stukje van de show en ik ben net lekker uptempo bezig. Ik moet wellicht even goed gaan zitten voor 'Girl' want het is een pure ballade. Voor de show kies ik dan voor 'You Are Nice' en dat is me ook wel goed bevallen. Een ietwat een jazzy nummer maar zeker niet onaardig.

* The Velvelettes- Needle In A Haystack (UK, Motown, 1964, re: 1978)
Je hebt heruitgaven en heruitgaven. Van The Velvelettes heb ik geen lange verlanglijst maar de twee grote hits zijn altijd welkom. Deze Engelse heruitgave brengt uitkomst. 'Needle In A Haystack' op de a-kant en 'He Was Really Saying Somethin' op de andere kant. Veel meer dan dat heb je eigenlijk nodig.

* Rick Webb- Sitting On Your Doorstep (US, Washington Hit Makers, 1988)
Deze single klinkt ook niet echt lekker qua vinyl en het zit enigszins in de buurt van de blues. Ik denk dat ik hier nog even aan moet wennen. De b-kant is instrumentaal en dus moet ik het echt met deze kant doen.

* The Whispers- You Never Miss Your Water (US, Soul Train, 1977)
Tussen de crossover soul uit de late jaren zestig en de gladde disco-hits 'It's A Love Thing' en 'And The Beat Goes On' uit de vroege jaren tachtig, zit een totaal vergeten periode van The Whispers. Een paar jaar geleden heb ik al een erg leuke single gekocht van de groep met jazzy elementen, in 'You Never Miss Your Water' wordt de jazz nog eens extra aangedikt. Het geeft een zeer opvallende sound voor die tijd terwijl het funky genoeg blijft voor in de discotheken.

* Ray Zeiner- I Had A Girl (US, Poison Ring, 1971)
Het is maar een etiketje... Eigenlijk moet ik geen platen kopen voor alleen het label maar desondanks ga ik heel vaak de fout in. Ik val als een blok voor het Poison Ring-label en beluister pas later de plaat. En... deze valt zeker niet tegen. 'I Had A Girl' is een lekker dramatisch nummer met dito orgel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten