dinsdag 23 mei 2023

Singles round-up: mei 10


De singles van Albert arriveren als eerste maar Zoeterwoude is dan ook tien tot vijftien kilometer dichterbij Uffelte schat ik zo? René is woonachtig in Voorburg maar is vooral actief op het internet. Hij schrijft recensies voor 'Vinyl Vrienden' en ''Jazz Vinyl Lovers' op Facebook. De bestellingen komen altijd met een leuk schrijfsel met leuke weetjes. Het is bijna een jaar geleden dat ik voor het laatst 'boodschappen' bij hem heb gedaan en dus wordt het de hoogste tijd. 'Never Comes The Day' van The Moody Blues trekt me over de streep. Die heb ik immers nog niet in de Nederlandse uitdossing met fotohoes en de vraagprijs is zéér okay! Omdat het een 'extraatje' is, vinden we deze single bij de komende vijftien. Morgen ga ik dan vervolgen met in ieder geval het eerste deel uit de overige vijfentwintig singles. Veiligheidsriemen vast en gaan!

* Mason-Dixon- Acapulco Gold (België, Cardinal, 1971) (A)
Deze heb ik al in de Nederlandse persing en de Belg mag dus als 'extraatje' in de jaren zeventig-bak. Ik twijfel of de Nederlandse wel helemaal vlak is. Zoals ik bij The Four Tops al heb genoemd, is het EMI- en Negram-vinyl omstreeks 1970 flinterdun en wil erg gemakkelijk gaan 'golven' of, erger nog, helemaal krom trekken. De Belg voelt steviger aan. Volgens mijn herinnering is het nummer zelf 'bout' maar desalniettemin een leuke aanwinst.

* Moebius Bottle- O My Mother (Frankrijk, Riviera, 1970) (A)
Is deze aan vervanging toe? Ja, misschien wel. Het is alleen al het hoesje met de prijssticker welke mijn herinneringen terug brengt naar de tijd van weleer, maar het vinyl heeft betere tijden gekend. Ik reken deze van Albert dus helemaal als 'upgrade'.

* The Moody Blues- Never Comes The Day (NL, Deram, 1969) (R)
* The Moody Blues- Isn't Life Strange (NL, Threshold, 1972) (A)
Kijk, de beide partijen ontmoeten elkaar op een paar punten. Verderop in deze aflevering méér van The Searchers en in een eerdere partij van Albert heb ik ook al eens singles van de Engelse groep getroffen. Ik denk dat beide extra aanvullingen zijn. Mijn oude 'Never Comes The Day' is de Duitse persing en ik twijfel aan 'Isn't Life Strange'. Dat kan wel eens de Engelse persing zijn, hoewel ik die gewoon in Nederland heb gekocht. Beide heb ik niet met fotohoes, dat is in ieder geval duidelijk!

* Old Shatterhand- Chief Of The Apache (NL, Polydor, 1972) (A)
'Did you seriously pay money for this?', is de vaste vraag van één van onze presentatoren als deze weer eens voorbij komt in 'The Vinyl Countdown'. Hij kan zijn lol op want hij kan opnieuw in de 'New additions'. Volgens mij heb ik deze nog vrij recent met fotohoes gekocht maar dit oogt meer als een 'upgrade'. En ditmaal kan ik de vraag beantwoorden met een volmondig 'NEEN'. Overigens vind ik het zelf een ontzettend leuk plaatje.

* The Rare Earth- I Know I'm Losing You (NL, Rare Earth, 1970) (R)
* The Rare Earth- Born To Wander (NL, Rare Earth, 1971) (A)
Mijn oude 'I Know I'm Losing You' is al brandhout als ik het ergens in de nieuwe eeuw tegenkom bij een kringloopwinkel. Als ik het nummer beslist wél moet draaien, pak ik dan vaak de Motown Yesteryears-persing van 'Get Ready'. Dat heeft 'I Know I'm Losing You' op de keerzijde. René biedt de originele Nederlandse met fraaie fotohoes aan voor een mooi prijsje en ik ben in één keer voorzien. De meeste Rare Earth-singles zijn niet echt in een goede staat. 'Born To Wander' heeft volgens mij geen fotohoes en deze oogt helemaal nieuw. Twee 'upgrades' dus.

* John King Size Russell- Give Me Your Lovin' (NL, Park, 1969) (A)
Een van de 'oudste' singles uit de Blauwe Bak. Ik koop mijn eerste in november 1990. Het hoesje is in de afgelopen 33 jaar flink 'aangevreten' en ook het vinyl wil wel eens blijven hangen. Deze van Albert mag met stip in de Blauwe Bak en de oude gaat in de jaren zestig-bak.

* The Searchers- Don't Throw Your Love Away (NL, Pye, 1964) (R)
* The Searchers- Take Me For What I'm Worth (NL, Pye, 1965) (R)
Ik heb vorig jaar juni voor het laatst een order geplaatst bij René en deze bevat ook 'Don't Throw Your Love Away'. Niet in de beste staat maar met een corresponderende prijs. Nu heb ik dan een héle echt 'upgrade' met de envelop-hoes. Ook hier ontmoeten René en Albert elkaar. De laatste heeft me in 2020 blij gemaakt met 'Goodbye My Love' met de envelop-hoes. 'Take Me' heb ik in 2001 in Engeland gekocht in de Engelse persing. Dit is dus een aanvulling.

* Ringo Starr- Photograph (NL, Apple, 1973) (A)
Gaan we nog pietluttig doen over hoesjes? We zullen zien! Ik geloof dat ik deze in de gladde hoes heb en dus zou de ruwe hoes een aanvulling kunnen zijn.

* Billy Stewart- Secret Love (NL, Chess, 1966) (A)
Op het eerste gezicht een aanwinst voor de Gele Bak omdat ik al de (redelijk zeldzame) Amerikaanse 'one-sided' promo heb. Mits de b-kant heel erg bijzonder is natuurlijk!En dat is die eigenlijk best wel. 'Look Back And Smile' mag in de Blauwe Bak met de Nederlandse persingen. 'Secret Love' kan dan ook altijd nog wel eens van pas komen om mijn origineel iets te sparen.

* Tee Set- Now's The Time (NL, Tee Set, 1967) (R)
Een hele fraaie single met het fotohoesje. Dat accessoire heb ik nog niet en de plaat is zonnig geprijsd, dus ik ben meteen verkocht.

* The Troggs- I Can't Control Myself (NL, Fontana, 1966) (R)
Dat de single niet met het fotohoesje komt, is iets waarmee ik kan leven. Ik heb op dit moment alleen de Duitse persing en die is niet erg fraai. Deze Nederlandse klinkt dan een stukje steviger in de oren!

* Dionne Warwick- Anyone Who Had A Heart (NL, Fontana, 1964) (A)
Ik denk dat ik een dealerschap kan aanvragen. Van de rood-oranje tinten is dit zeer zeker het beste exemplaar dat ik tot nu toe heb getroffen. Hij mag gewoon naast de andere kleurvariaties. Morgen het eerste deel van de échte nieuwe aanwinsten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten