donderdag 23 januari 2020

Het zilveren goud: januari 1995 deel II



Hoewel ik het in eerste instantie niet van plan ben, heb ik vorige week toch nog eens het debuutconcert opnieuw behandeld. Ik kan op zichzelf nog wel een paar gebeurtenissen herinneren uit de eerste weken van 1995 maar geen echte hoogtepunten die het verdienen om een kwart eeuw later uit de doeken te moeten worden gedaan. Ik zou vorige week een voorschot nemen op 1995 maar ach... wat hebben we aan 'spoilers'? Zoals ik vorige week heb geschreven is 1995 een uiterst 'wazig' jaar. Vooral in de zomer hangt er een voortdurende mist van alcoholnevel en heb ik in deze periode last van waanideeën. Het wil me op ene of andere manier ook maar niet mee zitten in 1995. De singles bieden op bittere momenten soelaas en 'Het zilveren goud' is dan ook de enige manier waarop ik wil worden herinnerd aan 1995. Vandaag het tweede en laatste deel van januari.

Verhip. Er schieten me nu opeens twee singles te binnen die ik zeker in januari 1995 heb gekocht. Eentje daarvan ben ik kwijtgeraakt ('Stamping Ground' van Moondog). De andere moet ik nog wel in de jaren zeventig-koffer hebben ('Go Walking' van Theo Van Es). En wat te denken van 'Mexico' van Jefferson Airplane? Die drie heb ik in ieder geval in januari 1995 gekocht. Het is de eerste donderdag in het nieuwe jaar. Ik zal de vrijdag met Willem naar Amsterdam en op donderdag gaan we langs bij een bevriende drummer die mogelijk iets in de aanbieding heeft voor Willem. Dat wordt hem niet. We gaan even langs in het antiekwinkeltje waar ik één van de drie singles heb gekocht. Dat moet dan in 1994 zijn geweest. Het zal ook de laatste keer zijn geweest, bij een volgend bezoek zijn alle platen verdwenen. Ik doe de singles bij februari want ook dan heb ik maar een handjevol. Voor de rest is het weer een allegaartje vanavond. Van The Dubliners, Lace en Love Affair weet ik zeker dat ik ze op de vlooienmarkt heb gekocht in januari of februari. The Troggs komt uit een antiekhandeltje in Dronrijp 'of all places'. Mijn gevoel zegt dat het in de winter is geweest maar daarbij vergis ik me vast. Ik ben in januari 1992 in Dronrijp geweest op een zaterdagmiddag, de keer van The Troggs kan ook het Solex-tochtje zijn geweest waarbij ik mijn 'goggles' ben verloren. Omdat ik over een half uurtje 'Afterglow' ga doen, besluit ik hierbij maar het kijken naar de eerste maand van 1995 en ga verder met de zes singles die ik, misschien onterecht, voor januari 1995 heb genoteerd.

2079 All For Me Grog-The Dubliners (NL, Ariola, 1967)
2080 Flash-Duke Of Burlington (NL, Pink Elephant, 1970)
2081 I'm A Gambler-Lace (NL, Page One, 1969)
2092 One Road-The Love Affair (NL, CBS, 1969)
2093 Anyway That You Want Me-The Troggs (NL, Fontana, 1966)
2094 Keep Playin' That Rock'N'Roll To Me-Edgar Winter's White Trash (NL, Epic, 1971)
Bij Duke Of Burlington heb ik vraagtekens. Er staat me iets van bij dat ik de single moet hebben gekocht in de tijd van de kaartenbak maar op de bewuste plekken ontbreekt geen kaartje of een nummer. Dat is in ieder geval niet deze met de fotohoes geweest, die kan ik misschien wel tien jaar later eens hebben gekocht. De single staat ook nog in de allereerste versie van de Blauwe Bak vanwege de b-kant: '30-60-90'. Lace zit in 1995 in een neutraal Phonogram-hoesje, deze met fotohoes heb ik in april 2016 in Havelte gekocht. Edgar Winter heb ik misschien in maart gekocht, The Love Affair is in februari geweest als ik me niet vergis. Het is allemaal een beetje bij benadering in 'Het zilveren goud' van 2020 en daar moeten we maar aan wennen. Ik zou wensen dat ik toen nieuwe kaartjes had gekocht en de discipline zou hebben gehad om de kaartenbak op orde te houden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten