dinsdag 28 januari 2020

Eretitel: 'I Think Of You'



Ik denk dat ik de keuze voor de Week Spot nog even in het midden hou en waarschijnlijk morgen drie berichten ga plaatsen. Ik wil deze dag echter besluiten met de 'Eretitel'. Een serie waar nimmer een einde aan lijkt te komen want ik heb het eerder vanavond aangevuld met 'I Won't Be Long'. Het resultaat daarvan zien we over een jaar. Vooralsnog zit ik in de zomer van 2018. Het eerste jaar dat ik de 'Summer Spirit Of' doe op de zondagavond en de volgende dinsdag méér muziek uit de bewuste zomer draai. Op de eerste zondagavond van augustus zijn we in 1971 geweest en dat levert op dinsdag een 'Listen Carefully' op met Perry Como uit de bewuste lijst. Het zijn echter de twee andere kandidaten die vanavond de dienst uit maken. Driemaal de titel 'I Think Of You'.

3. Perry Como (1971)
Het is geen verrassing om Perry Como in de Engelse hitlijsten te treffen. Het vinylaanbod in Mossley is nogal eenzijdig en bevat vooral héél veel albums van Como uit de eerste helft van dit decennium. Ik leer in Mossley om het over mijn hart te halen om vinyl weg te gooien want op een gegeven ogenblik loopt het de spuigaten uit en raak je de platen echt aan de straatstenen niet kwijt. In mijn eigen verzameling heb ik Como altijd goed weten te ontwijken. Ik denk dat 'Mandolins In The Moonlight' de enige is en die heb ik zelfs nooit gedraaid! Onnodig om te vermelden dat Como in deze 'Eretitel' op een derde plek moet eindigen. Ik wil hem alleen maar bedanken voor de inspiratie voor de titel!

2. Renaissance (1974)
We blijven desondanks in de jaren zeventig hangen. Op twee komt dit prachtige nummer van Renaissance met zangeres Annie Haslam. Een indrukwekkend nummer dat moeiteloos op de eerste plek terecht was gekomen als het niet een top drie was terecht gekomen met de cultheld die nu op 1 staat. Desondanks niet te versmaden!

1. Rodriguez (1971)
'In Search Of The Sugar Man' is net zo'n bijzondere documentaire als 'Catfish'. Beide projecten hebben overeen dat ze beide met een grote vraag beginnen en dat de makers ervan bewust zijn dat ze wellicht nimmer antwoord op de vraag gaan krijgen. Halverwege beide documentaires komt er een 'plot-twist' en kiezen beide teams ervoor om het oorspronkelijke begin erin te houden. Bij 'Sugar Man' gaan de makers op zoek naar het ware verhaal achter Sixto Rodriguez en zijn vermeende zelfmoord tijdens een concert. Hij zou zichzelf in 1973 door het hoofd hebben geschoten. Toch kunnen de documentaire-makers met geen mogelijkheid een graf vinden of andere informatie dat hij is overleden. En dat kan kloppen want Sixto Rodriguez is springlevend. Hij heeft de muziekbusiness vaarwel gezegd en leeft op het moment van het bezoek van de filmmakers in pure armoede. Hij leert dat er nog steeds generaties muzikanten zijn die schatplichtig zijn en genoeg fans in Zuid Afrika om tweemaal een stadion te doen vol lopen. Ik leer Rodriguez kennen vóór de documentaire en de bijbehorende hype. Het is Woodstock-vriend Des die de cd in Canada heeft gekocht en mij een kopietje doet toe komen. 'I Think Of You' staat oorspronkelijk op 'Cold Fact', het tweede album van Rodriguez. Het mag vandaag op nummer 1 in deze 'Eretitel'. Nog even een paar van de nieuwe singles draaien en dan maar eens naar bed. Tot morgeen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten