zaterdag 22 maart 2014

Singles round-up: maart 4



Ik ben er best wel een beetje trots op. Na twee lamlendige dagen heb ik zowaar een 'drukke' dag gehad. Dinsdag wilde ik de fiets pakken toen bleek dat mijn achterband lek was. Ik zou de 'oude' fiets nemen, maar omdat ik tegenwind had, begon deze al in de tweede versnelling 'over te slaan'. Het is het begin geweest van mijn humeur-wisseling. Nu stond de fiets nog altijd met een lekke band in het hok en ik had al zo'n voorgevoel dat deze vervangen moest worden. Ik had het al drie dagen vooruit geschoven en vanmorgen... was ik mooi op tijd wakker en had ineens de fut om met de fiets aan de hand naar Meppel te lopen. Ik heb een leenfiets meegekregen, dus als het even kan, moest ik morgen nog maar even tegen de wind in trappen. Dat lucht meestal wel op. De inspanning van vanmorgen mocht beloond worden. Eigenlijk ging ik naar de kringloopwinkel om te kijken voor een winterjas, voor als het eventueel nog koud gaat worden, maar die had weinig keus. En tien euro voor een verschoten leren jas betalen, kan altijd nog. Ze hadden een nieuwe vracht singles binnen en heb nog vijf laten liggen voor een volgende keer. Dit zijn de vijftien waar ik me vandaag op heb getrakteerd.

* Tina Charles- You Set My Heart On Fire (NL, CBS, 1975)
Die had ik al, maar die was jammerlijk krom getrokken. Hoewel een 'I Love To Love' mij té mechanisch is, kan ik 'Fire' altijd goed waarderen. We kunnen weer even vooruit!

* Dynamic Superiors- Nowhere To Run (Frankrijk, Motown, 1977)
Op zichzelf een interessant plaatje, hoewel die muzikaal tegenvalt. Het is uiteraard een cover-versie van het Martha & The Vandellas-plaatje uit de jaren zestig, maar ietwat saai verwerkt tot een disco-klapper. Op de achterkant van het fotohoesje wordt de 9 minuten-versie geadverteerd die naar verluid een 12"-single deelt met een 12 minuten-versie van 'Got To Give It Up' van Marvin Gaye. Ik moest die laatste maar eens opzoeken voor Floorfillers. Deze van Dynamic Superiors gaat het archief in.

* Everything But The Girl- Come On Home (Duitsland, Blanco Y Negro, 1986)
Ik draai deze prachtplaat geregeld van mijn versleten (ex-bibliotheek) exemplaar van de elpee 'Baby The Stars Shine Bright', maar dan heb ik toch liever zo'n single. Kan die elpee ook wel bij het grof vuil, want zo bijzonder vind ik die niet.

* Jaki Graham- Set Me Free (Duitsland, EMI, 1986)
Floorfillers maakt dat ik zomaar opeens trek kan hebben in zo'n zomers disco-hitje als deze van Jaki Graham. Ik zal hem niet grijs draaien, maar voor het gevoel is die wel fijn.

* Eddie Hodges- I'm Gonna Knock On Your Door (NL, Cadence, 1961)
Ik denk dat ik deze wel ergens had liggen, maar zo fraai als dit exemplaar zal die vast niet zijn. De kringloop in Meppel rekent een euro per single en dat heb ik precies over deze single. Ook weer geregeld!

* Joe Jackson Band- The Harder They Come (UK, A&M, 1980)
Die heb ik nog tweemaal, maar deze wint het op het hoesje. De andere twee hebben een 'ruw' hoesje en deze is glad. En dat blijft doorgaans langer goed, want de andere hoesjes zijn reeds aan het vergaan.

* Nils Lofgren- Shine Silently (NL, A&M, 1979)
Natuurlijk heb ik de single van mijn zus en zal die ook nooit weg doen, maar het plaatje zélf is ietwat krom getrokken. Dan is dit een welkome vervanging. Deze is namelijk nog geheel nieuw. En wat hou ik ontzettend veel van dit nummer!

* Harold Melvin & The Blue Notes- Bad Luck (NL, Philadelphia, 1975)
De Amerikaanse persing, welke in de Blauwe Bak zit, kocht ik in 1991 in het boekenzaakje van Cees Buster in Sneek. Veel Amerikaanse soul is uitgebracht op styreen-singles, maar met name styreen van omstreeks 1975 is gemakkelijk 'stuk' te draaien. Mijn Jackson Sisters is daar een voorbeeld van, maar ook 'Bad Luck' klinkt niet meer zo koosjer als dat die ooit deed. Bovendien wint deze Nederlander op het fotohoesje.

* Moments- Dolly My Love (Duitsland, Philips, 1975)
Ik had totaal geen voorstelling bij deze single, dacht dat het weer zo'n slijper zou worden. Niets is minder waar! 'Dolly My Love' is een heerlijk disco-ding met die typische All Platinum-sound. Een blijvertje!

* The Motels- Shame (Duitsland, Capitol, 1985)
Ik heb hem vanavond gedraaid in The Vinyl Countdown, maar... deze was ik helemaal vergeten. Best leuk, daar niet van, maar ik blijf het voortaan houden bij 'Suddenly Last Summer'. Notabene de plaat die tien jaar geleden een hernieuwde interesse in de jaren tachtig bij mij opwekte. 'Shame' had zoiets nooit kunnen bewerkstelligen. In het archief...

* The Salsoul Orchestra- Tangerine (NL, Epic, 1976)
Nog niet gedraaid, maar een paar weken geleden nog gehoord op Youtube toen ik hem in Floorfillers zou stoppen. Dat is toen niet door gegaan en ik denk dat ik de reden wel weet. Toch kan ik deze niet laten liggen. Zo'n fraaie staat en met fotohoesje en dan slechts een euro. Gaan met die... euh... mandarijn!

* Dooley Silverspoon- As Long As You Know (NL, President, 1975)
Gewoon een variatie op 'Bump Me Baby', maar helemaal niet slecht gedaan. Origineel is anders...

* Spooky & Sue- I've Got The Need (NL, Negram, 1976)
Helaas is deze niet zo smetteloos als dat ik zou wensen, toch wil ik deze even uitproberen op Hassle Free, de verkoopgroep op Facebook. Deze Spooky & Sue schijnt erg gewild te zijn in Engeland en doet derhalve idiote prijzen. Ach, die euro haal ik er wel uit?

* Ringo Starr- You're Sixteen (NL, Apple, 1974)
Sinds Greg Lake me heeft uitgelegd waarom Ringo een niet-te-imiteren drum-stijl heeft, bekijk ik mans' werk door een andere bril. Maar, in alle eerlijkheid, een zanger is het nooit geweest. Maar dat was Eric Clapton evenmin en ook die wordt niet als de eeuwige sul behandeld. Ringo boert en blaat zich een lieve lust door deze oude kraker zonder dat het ergens echt extreem goed of slecht wordt. En dat is ook een kunst!

* Dwight Thompson- My Woman Is Calling (NL, Poker, 1975)
Deze staat momenteel geadverteerd bij Rarenorthernsoul. 'Holland-only issue' klopt niet, want hun foto laat een Duitse zien. Ik moet dat even corrigeren en krijg een dag later een bedankje van Stephen Jeffries. Als je actief bent in de Northern Soul mag dat je best opmonteren! Vandaag vind ik dan dit plaatje van Dwight Thompson. Als dit eens een hele grote hit was geweest, had die nooit bij Rarenorthernsoul op de site gekomen. Het is gewoon een disco-ding dat de boot heeft gemist. Ik heb leukere Modern Soul gehoord, maar deze komt desondanks in de koffers te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten