vrijdag 3 februari 2012

kijkcijferonderzoek

Voor wie net binnenkomt: Ik werkte Soul-xotica tot eind november vorig jaar immer uit op een telefoon. Inmiddels weet ik al niet beter meer en zou er niet aan moeten denken om een verhaal te moeten uit tikken op een miniem toetsenbordje van een mobieltje. 'Nieuw' voor mij is dat ik ondermeer kan zien hoe vaak een bericht is gelezen en of ik überhaupt op dat moment lezers heb. Gisteravond werd ik nieuwsgierig en ben terug gaan bladeren. Ik viel van mijn stoel! Eén bericht is maar liefst 369 maal gelezen! Enkele rond de dertig, maar gemiddeld stijgt het niet boven de vijf uit en zijn er nog twintigtal ongelezen berichten. Dat Soul-xotica het goed doet op Google wist ik al. Met name de fotohoesjes, vaak 'geleend' van singlehoesjes.nl, worden vaak toegeschreven aan Soul-xotica. Dat komt doordat ik niet hou van opruimen, zeker niet van foto's en ik de foto's een nieuwe naam moet geven om ze terug te vinden. Een doorgeefluikje zoals u wilt. In het bericht van vandaag blik ik even ongegeneerd terug naar bijna twee jaar Soul-xotica.

Precies 120 berichten van de bijna 700 zijn vaker dan vijf keer gelezen. Er zijn echter een paar zeer opvallende uitschieters en middels dit bericht wil ik er graag achter komen hoe dat kan. Waarschijnlijk dat iemand het bewuste bericht via Google heeft gevonden en de link naar het artikel ergens heeft gepubliceerd. Dat mag natuurlijk, helemaal geen bezwaar tegen, alleen zou ik het leuk vinden om te weten wáár dat gepubliceerd wordt. Het zal in ieder geval iets te maken hebben met The Shoes, de band uit Zoeterwoude, die ik al een paar maal in de schijnwerpers heb gezet. Voor de liefhebbers: Gedurende dit jaar komen ze zeker nog een paar keer voorbij, het is bijna twintig jaar geleden dat ik 'Man's Life' op single kocht en in december kocht ik maar liefst vier verschillende singles. 'Opruiming 5' van 25 oktober 2010 trok maar liefst 64 lezers, 'The Shoes kicken al 50 jaar van Es'van 15 augustus 2011 veertien en 'Leiden ontzettend tot last' (1 augustus 2011) elfmaal. In dat laatste stuk wordt namelijk nog het restaurant van een Shoe genoemd. Of moet ik het breder bekijken? 'Telefoontoppertje #11: Trio Robbie Van Leeuwen) van 26 mei 2011 werd 27 keer bezocht.

Geen link, maar wel een aangename ontdekking die ik een aantal weken geleden deed. Een andere bloggende platenverzamelaar gaat aan de hand van de adverterende platenwinkels op het hoesje van zo'n gelimiteerde single van de Nationale Platenbeurs van 1989-90 op onderzoek. Veel winkels blijken niet meer te bestaan, zoals ook het geval is van De Melomaan in Leeuwarden. En daar was ik in mei of juni 'op bezoek' in 20 Years Ago Today en hij heeft dat stuk opnieuw gepubliceerd op zijn blog. Mét naamsvermelding, zoals het hoort! Een Nederlands stukje over een klein beetje geschiedenis rondom de single 'Smokey Joe's' van Tina & The Mustangs blijkt erg welkom te zijn. 'Ride Tina Ride' (9 september 2010) is 96 keer aangeklikt. Van 'Living Above Your Head' van The Walker Brothers is ook weinig te vinden. Verklaart dit de 204 bezoeken aan 'Laat die broertjes maar lopen'(16 juli 2010)?

Afbeeldingen doen het altijd goed? Gebruikte ik voor 'de monstertocht: hoe het begon' niet een foto van De Karre? 74 bezoekers. Grappig om te zien dat jullie me hebben 'gevolgd' tot York op de terugweg. De laatste drie stukken plus de Schijf van de monstertocht zijn NIET gelezen! Dat geldt eveneens voor de laatste delen 'Summertime Blues'. De 'dinsdagplate' van vorig jaar is weer een uitschieter. Het is een stuk waarop ik zeer trots ben, misschien wel de allerbeste Schijf ooit, maar waarom maar liefst 46 keer gelezen? The Deaf zal ook ergens een link hebben geplaatst, die staat op 39.

De grote winnaar is echter 'Nachtzuster, doe iets aan de pijn', mijn 'anonieme' liefdesverklaring aan de Nachtzuster van omroep Maxx, Astrid de Jong. Deze is maar liefst 369 keer aangeklikt. Ik heb haar ooit een vriendschapsverzoek gestuurd op Facebook, onbeantwoord, maar heb haar toen wel gewezen op dit bericht. Ik vermoed dus dat ze de link op Twitter heeft gezet. Dit zijn de echte uitschieters, de Schijf van 5 wordt gemiddeld vijf(...) keer gelezen en doordeweekse stukken driemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten