vrijdag 17 april 2020

Week Spot Kwartet week 16



Ik noem het al terloops in 'Het zilveren goud', maar er zijn 'Singles round-up'-afleveringen op komst. Het begint als ik woensdag een bericht krijg van Cannonball Records over een nieuwe release. De plaat komt op zijn vroegst eind mei uit en ik heb me al verzekerd van een exemplaar. Het kan echter tot en met juni duren eer ik de plaat aan jullie kan voorstellen. O ja, het is de nieuwe single van The Swans Of New England, de groep van 'I'm Hunting For Your Love Again' dat eveneens Week Spot is geweest in het afgelopen jaar. Ditmaal is het een opname uit 1981 waarvan alleen de oorspronkelijke zang en toetsen overeind zijn gebleven in het nieuwe arrangement. Net als 'Hunting' barst ook deze opname van de potentie en ben ik er liever vroeg bij! Als ik dan toch bezig ben, dan kan ik ook wel eens kijken bij mijn boodschappenmandjes op Discogs. Het levert een grote order op bij de man waar ik ook mijn allereerste Discogs-aankoop heb gedaan en waarbij ik vaker singles heb gekocht. Eén van zijn singles staat inmiddels goedkoper bij een Nederlandse dealer en als ik daar even verder kijk, zitten er al snel drie anderen in het mandje. Deze zouden morgen bezorgd moeten worden en beleven morgenavond hun debuut in 'Do The 45'. Met de 'Singles round-up' wacht ik even tot de volgende vracht. Vanavond kijk ik naar de Week Spots uit de afgelopen vier jaar.

2016: Come On Home To Me Baby-Deniece Chandler (1969)
Ik heb inmiddels de sleutels van Uffelte maar wacht nog op het onderhoud van de woningstichting en dan met name het werk in de keuken. Het eerste deel van de verhuispremie is binnen en daar heb ik inmiddels de Pioneer van gekocht. Ook investeer ik het in de huur van een afvalcontainer. Dat is het voordeel van dat er relatief weinig hoeft te gebeuren in Uffelte qua vloerbedekking en gordijnen. Werken, inpakken, een paar radioshows doen en zo nu en dan Ebay, Discogs en de Facebook-groepen op op zoek naar leuk vinyl. Tegen die achtergrond komt ook Deniece Chandler mijn collectie binnen. Ik ken het Toddlin' Town-label van de Guys & Dolls-single (nee, niet de band van 'You're My World') en het is een bonus voor bij 'You're Losing Me' van Ann Sexton. Het is eerst de a-kant die me over de streep trekt ('Shy Guy'), maar het meer 'gritty' 'Come On Home To Me Baby' is de winnaar. De avond dat ik over de Week Spot schrijf ontdek ik dan dat Chandler beter bekend is als Deniece Williams en die link had ik anders niet herkend!

2017: How Could You Be So Cold-Grand Theft (1976)
In 2017 ben ik in blijde verwachting van de eerste singles van Mark van dit jaar. Met name bij de Week Spot is dit te merken want ik grijp geregeld maanden terug voor de Week Spot. Dit is eveneens het geval bij Grand Theft. Een 'lowrider'-keerzijde van een weinig interessante disco-stamper welke dankzij de 'Vakantiemixen' is gaan groeien bij mij.

2018: Ask Me-Ecstasy, Passion & Pain (US, Roulette, 1974)
Een jaar later grijp ik bewust terug naar 'Classic Week Spots'. Ik zit dan in de serie in 'Do The 45' waarbij ik alle singles in de Blauwe Bak op alfabetische volgorde van platenlabels wil draaien en inmiddels ben ik gevorderd tot de 'R' van Roulette. 'Ask Me' is niet zomaar een favoriet. De plaat komt in januari 2012 als bonus in een bestelling bij Rarenorthernsoul en zal uitgroeien tot een enorme favoriet in de Blauwe Bak. Beter laat dan nooit en het is gewoon terecht dat deze plaat alsnog eens de Week Spot wordt.

2019: Hung Up On You-Billy Butler & Infinity (1973)
Tot slot in dit kwartet de broer van Jerry Butler en een legende in de wereld van de Northern Soul. Zijn Okeh-singles uit de jaren zestig zijn geheide klassiekers in het genre en daarbij staat zijn uitstekende werk uit het volgende decennium in de schaduw. Neem nou het schitterende 'Hung Up On You'. Zelfs al zou ik de rest van deze pagina vullen met superlatieven dan zou dat nog steeds niet genoeg zijn om deze plaat te beschrijven. De smaak van perfectie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten