zondag 29 juli 2018

Singles round-up: juli 6



Ik moet eerst de wekkerradio een 'snooze' geven als op zaterdagochtend om half negen de telefoon gaat. Het is mijn voorman en hij laat me weten dat er bijna geen post in Steenwijk is en dat mijn collega's in Meppel zitten te springen om iemand die de wijken Koedijkslanden en Berggierslanden wil bezorgen. Dat is ook niet veel, begrijp ik meteen. Dit is wellicht een kans om deze wijken nóg beter te leren kennen. De voorgaande keren heb ik me rot gezocht naar bepaalde straten en merk dat het nu een stuk vlotter gaat. De regen die ik tijdens het bezorgen over me heen krijg, stelt weinig voor. Ik voel dat er nog een flinke bui aan komt en kan twee dingen doen: Haasten en zo snel mogelijk op de fiets naar Uffelte (met als risico dat ik halverwege de bui tref) of een beetje 'rondlummelen' en eerst de bui in Meppel af te wachten. Ik doe het laatste en dood wat tijd in kringloopwinkels. Dat levert twintig kersverse singles op. Niet het meest bijzondere spul en dus ga ik het ditmaal in twee afleveringen doen. Ik moet morgen de foto's nemen voor de Gele Bak Top 100 en dus pak ik de eerste tien singles erbij.

* Adamo- C'est Ma Vie (NL, Pathé, 1973)
We kennen deze riedel het beste als 'De Hoogste Tijd' van André Hazes. Of misschien heet het 'De Laatste Ronde'. Het mag allemaal van mij. Het is in ieder geval jaren lang de plaat die aankondigt dat het tijd is om naar huis te gaan na een drankgelag van uren. Deze single ligt al een tijdje bij de 'nieuwe' kringloopwinkel in Meppel, ik heb hem al een paar maal in de handen gehad. Nu gaat hij dan mee voor vijftig cent. Ofwel: Ze zijn flink gezakt me de singles-prijzen. Zo wordt het weer leuk!

* Lynn Anderson- How Can I Unlove You (Duitsland, CBS, 1971)
Ik heb de singles op één hoop gegooid maar ze komen dus van twee adressen in Meppel. De 'nieuwe' kringloop is helemaal niet 'nieuw'. De oorspronkelijke kringloopwinkel is jaren geleden opgesplitst. De 'nieuwe' heet 'De Kring' en zit op een industrieterrein vlak buiten de stad. Ik kom daar vanaf 2009 regelmatig maar de laatste jaren is het platenaanbod vaak bedroevend. De andere winkel waar ik ben geweest, zit aan de Paradijsweg en heet 'Het Paradijsje'. Ik heb hier in januari Johnny Dumar gekocht en nu heeft het de singles flink uitgebreid. Veel Nederlandstalig en schlagers maar ook een paar 'interessante' singles. 'How Can I Unlove You' is geen verrassing. Het is 'Rose Garden no. 7' en eveneens van de hand van Joe South. Een euro met fotohoes. Ik doe het ervoor!

* Badfinger- No Matter What (NL, Apple, 1970)
Voor een euro mag veel! Ook heb ik een 'tic' met verschillende persingen. Ik heb sinds 1998 de Engelse persing van 'No Matter What' maar zo'n Nederlandse staat er leuk naast. Helaas zonder fotohoes en qua staat is hij gelijk aan mijn Engelse persing. Niet mishandeld maar wel geliefd door de eerste eigenaar.

* Gene Chandler- Simply Call It Love (US, Mercury, 1970)
Onlangs nog voorbij gekomen in 'Het zilveren goud'. Samen met 'Special Memory' van Jerry Butler kom je deze plaat rond 1990 op iedere straathoek tegen. Nu bij 'De Kring' met het originele Mercury-hoesje en het plaatje oogt goed. Ik ga hem eens proberen want je weet het immers nooit met styreen. Een heel klein beetje 'distortion' maar niet echt storend. En het blijft een knalnummer! Eens controleren welke de beste is en dan maar weer in de Blauwe Bak.

* Ray Conniff- Harmony (NL, CBS, 1973)
Eén van de hits uit de Gele Bak Top 100. In september laat ik me verleiden tot een ietwat beduimeld exemplaar en nu vind ik voor vijftig cent de single in nieuwstaat en met fotohoes. Die kan mee voor de fotosessie van morgen!

* José Feliciano- Watch It With My Heart (NL, RCA Victor, 1971)
José Feliciano is enerzijds de koning van de covers. Denk aan zijn invloedrijke versie van 'Light My Fire' en 'The Windmills Of Your Mind'. Toch kan hij het zelf ook best af. 'Watch It' is één van zijn minder bekende nummers. Het heeft een lekkere 'latin rock'-atmosfeer. Eentje voor de Gele Bak Top 100 van volgend jaar!

* Boris Gardner- I Want To Wake Up With You (NL, Dance, 1986)
Voor vijftig cent kan veel! Ik heb deze single van Boris Gardner al een paar jaar, alleen is het hoesje daarvan beschadigd. Deze oogt niet alleen beter maar klinkt dat ook! Tijd voor een 'upgrade'.

* Engelbert Humperdinck- Winter World Of Love (NL, Decca, 1969)
Vorige maand nog gezien in 'Het zilveren goud'. Nu heb ik de single in een veel betere staat met fotohoes en dat hoeft ook slechts vijftig cent te kosten.

* The Intruders- I'll Always Love My Mama (NL, Epic, 1973)
Verrassing? Ja, best wel! In 'Het Paradijsje' zijn het vooral schlagers en Nederlandstalige platen en dan is deze van The Intruders een aangename verrassing. Absolute nieuwstaat en met fotohoes. Het blijkt echter de enige soul-single te zijn in het aanbod. Ik gun het een plekje in de reserve-Blauwe Bak.

* Kiss- Shout It Out Loud (Japan, Casablanca, 1976)
Hoe zeldzaam dit plaatje precies is? 45cat laat een aantal label-varianten zien van dit plaatje, maar niet deze. Het is het 'traditionele' Casablanca-label, een beetje beige-achtig met het kleurrijke logo. Het zou een Franse persing kunnen zijn, ware het niet dat beide titels op de plaat eveneens in het Japans zijn geschreven. Muzikaal is het van dik hout zaagt men planken, maar ik ben er op zich wel voor te porren. Het zit in een Japans Victor-hoesje. Victor doet blijkbaar de distributie van Casablanca in Japan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten