donderdag 25 september 2014

Singles round-up: september 2



Ik meende dat ik het bij één aflevering zou houden deze maand, maar ik kwam vanmiddag 'per ongeluk' een paar singles tegen. Ik ben vandaag naar Jutrijp geweest om mijn broer te treffen en bij de overstap op de Prins Hendrikkade in Sneek had ik opeens twintig minuten speling. Dorkas heeft sinds een paar jaar een winkeltje vlakbij, ik was al eens eerder binnen geweest. Toen hadden ze alleen cd's, vandaag tref ik een handjevol singles en elpees. Die laatste zijn in de aanbieding, maar Robert Stolz staat vooraan en zo'n aftandse Camden-persing van een Paul Anka-verzamelaar hangt aan de muur. Laat maar! De singles zijn ook niet veel soeps, ook al ben ik erg in mijn nopjes met de eerste. Die zocht ik sinds een paar maanden en heb hem nu in een fraaie staat voor vijftig cent, net als de rest. Die kan nog net mee voor de Blauwe Bak Top 40, maar de samenstelling doe ik morgenavond en weet niet zeker of deze het gaat halen.

* Chic- You Are Beautiful (NL, Atlantic, 1983)
Ik weet niet of 'Floorfillers' aandeel heeft gehad hierin? Wel in het geval van 'You Are Beautiful', want die heb ik een paar maanden geleden nog in de show gedraaid. Ik ben sinds een paar maanden verslingerd geraakt aan het geluid van Chic en koop bijna iedere single die ik tegenkom van de groep. 'Dance Dance Dance', 'Everybody Dance' en 'Le Freak' heb ik zo al in de Engelse persing plus een Zuidafrikaanse 'I Want Your Love', plus dat ik de meeste singles ook nog in de Europese uitdossing in de bakken heb staan. Deze 'You Are Beautiful' kan ik dus toevoegen en als ik héél krap kom te zitten, kan die nog best eens hekkensluiter worden in de Blauwe Bak Top 40. Ik zit echter niet over dat laatste in, maar de single gaat wel in de reserve-Blauwe Bak!

* Donna Fargo- Funny Face (Canada, Dot, 1972)
Ziet er heel interessant uit op het gouden Dot-label, maar tegelijk weet ik ook dat ik preventief de tenen kan krommen. Donna Fargo is een pure kuntrie-zangeres, beetje Dolly, beetje Tammy, en vooral méér plattelandsdrama. Toch best een geinig plaatje voor op een zondagavond.

* Trini Lopez- Jailer Bring Me Water (NL, Reprise, 1964)
Ik ben al een stuk minder hebberig geworden ten opzichte van jaren zestig-singles, maar toch... als ik voor zo'n bakje sta met singles voor vijftig cent per stuk en er is weinig anders, dan grijp ik toe. Zo'n Trini Lopez zal ik niet snel opzetten, maar ik heb hem, geloof ik, nog niet in de bakken staan en dus mag die mee.

* Massiel- La La La (NL, Philips, 1968)
Er gaan geruchten dat de jury is omgekocht om dit 'La La La' van de Spaanse Massiel te laten winnen. Toch heeft Cliff Richard weinig last gehad van de nederlaag, evenals 'Power To All Our Friends' (1973) heeft hij grote internationale hits met zijn Songfestival-liedjes. Ik heb Massiel al eens in 1993 gekocht, maar dat exemplaar was toen al op de draad versleten. Deze van vandaag is niet veel beter qua vinyl, maar heeft wel het fotohoesje. Ach, wat moet je met anders met vijftig cent? En het gaat ook nog naar een goed doel!

* Staff Sergeant Barry Sadler- The Ballad Of The Green Berets (Duitsland, RCA Victor, 1966)
Kan het erger? Ja hoor, kijk hier maar eens! De b-kant, 'Letter From Vietnam', is minstens zo hilarisch als de a-kant.

* The String A Longs- Wheels (NL, London, 1961)
Ik heb 'Wheels' in verschillende uitvoeringen, maar nog niet deze van The String-A-Longs. Ach, eigenlijk zijn ze allemaal inwisselbaar, maar voor vijftig cent zet ik hem graag bij in de jaren zestig-collectie.

Ik had eerst gedacht om morgen een dubbel bericht te doen, maar deze zes platen maken nét even een verhaaltje. Morgen iets uitgebreider, maar ik ben nu echt klaar voor mijn bedje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten