dinsdag 26 maart 2019

Eretitel: 'Don't Let Me Down'



Ik heb wel een email ontvangen van Ziggo over de vervanging van een kast maar dat de werkzaamheden overdag zouden plaatsvinden. Zojuist ben ik dan toch een uur verstoken van internet geweest. Het komt me niet onbekend voor doordat ze dit soort van werk midden in de nacht doen, maar het staat haaks op de email. Maar goed... ik kan weer schrijven en publiceren! Ik ga donderdag beginnen met de Blauwe Bak Top 40 en integreer de 'Eindstreep' in de laatste aflevering. Ik heb vanavond net de uitzending van 'Tuesday Night Music Club' afgesloten als ons het bericht bereikt dat Ranking Roger is overleden. Hij is frontman van één van de twee groepen die zich The Beat noemen zonder dat er een vete is als bijvoorbeeld UB40. The Beat van Ranking Roger maakte ook nog steeds nieuwe albums waar de andere The Beat meer toegespitst is op het jaren tachtig-werk. Ik wil hem vanavond even noemen. Roger is erg betrokken geweest bij Specialized en dus ook 'familie' van Wolfman Radio. Zijn impact is té klein voor 'Een leven met' maar desondanks een droevig bericht. Vanavond ga ik beginnen met de 'Eretitel' die ik donderdag zou moeten doen. Dat is driemaal 'Don't Let Me Down' hoewel er één valsspeler is. Ofwel: Een mp3 uit de database met een foutieve tag.

3. The Beatles (1969)
Hoewel de nummer 1 vast staat, zijn de nummers 2 en 3 inwisselbaar. In 1969 speelt The Beatles haar allerlaatste concert op het dak van het kantoor van Apple. Het kwartet is al ruim twee jaar daarvoor gestopt met touren en speelt voor het oog van de camera in promotieclips. Het concert op het dak is wat dat betreft het laatste optreden, gade geslagen door pers en toevallige voorbijgangers. The Beatles promoot onder andere de nieuwste single: 'Get Back'. Het speelt daarnaast ook de b-kant en dat is 'Don't Let Me Down'. Op de plaat doet Billy Preston mee maar ik weet nu niet of die eveneens aanwezig was bij het concert op het dak. 'Don't Let Me Down' staat in 2000 op een zelfgebrand cd-tje in de jukebox van De Karre en zo leer ik dit nummer waarderen. Qua singles vind ik 'Come Together' en 'Something' de beste combinatie die in 1969 is verschenen maar liever 'Don't Let Me Down' dan 'Old Brown Shoe' op de flip van 'Ballad Of John And Yoko'. The Fab Four (of Five met Billy Preston) staat vandaag op drie.

2. David Bowie (1993)
Ik moet bekennen dat ik niet zo thuis ben in het latere werk van Bowie. Zelfs binnen de jaren zeventig is nog genoeg te ontdekken. Ik weet wel van 'Never Let Me Down' uit 1987 en vermoed eerst dat 'Don't Let Me Down' een foutieve tag is op 'Never Let Me Down'. Nee, het blijkt dus toch te bestaan, alleen... is de titel officieel 'Don't Let Me Down & Down'. Dat staat op Bowie's album 'Black Tie White Noise' uit 1993 en zou dus eigenlijk niet mogen mee doen in de 'Eretitel'. Achteraf gezien had ik voor de Northern Soul-'hit' van Fred Hughes kunnen kiezen maar ik hou de trio's aan zoals ik deze jaren geleden heb voorgesteld in 'Tuesday Night Music Club'. Het is nog best een aardig nummer ook! Vandaar dat Bowie op twee mag.

1. The Chainsmokers ft. Daya (2016)
Vanavond heb ik 'Listen Carefully' gedaan met 'Control' van Matrix & Futurebound. Met James Brown en Janet Jackson als concurrenten. 'Control' brengt me meteen in de stemming van 'Floorfillers' en daar heb ik ook The Chainsmokers aan te danken. Het begint met '#Selfie'. Aanvankelijk denk ik nog dat het een novelty-act is totdat de opvolgers binnenstromen. Ja gelukkig, de mannen van The Chainsmokers nemen zichzelf niet heel erg serieus en dat is iets dat hen prijst! Dance hoort voor plezier op de dansvloer te zorgen en mag best uit de vezels van het lichaam komen. Deze passie voel ik duidelijk bij The Chainsmokers en dat levert fraaie nummers op. Neem bijvoorbeeld deze grote hit uit de zomer van 2016. Het introduceert de zangeres Daya die later nog een erg fraai solo-album heeft gemaakt. Het herinnert aan de laatste weken van 'Floorfillers' en eveneens aan de eerste maanden in Uffelte. Het is bijna niet te geloven dat ik hier alweer drie jaar woon. The Chainsmokers staat dus bovenaan in deze 'Eretitel'.

Volgende week ga ik driemaal verstoppertje spelen in de 'Eretitel'. Als jullie me tenminste kunnen vinden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten