zondag 31 december 2023

Eindstreep: december 2023


Het 'straks' van gisteren is ietsje later geworden. Het is inmiddels oudejaarsdag om kwart voor vier. Eigenlijk had ik nog naar de winkel willen gaan, maar ik laat het hierbij. Ik heb een halve fles frisdrank, vier oliebollen, vier appelbeignets en pakken met koekjes, dus ik moest de nacht wel door komen. Het is nog onduidelijk wat ik ga doen want gisteren is de Tonar Banana-naald gesneuveld tijdens de show. De andere Tonar Banana geeft ook niet het gewenste resultaat en ik ga straks het andere Reloop-element proberen. Dat is een paar weken na ingebruikname in de slipmat blijven hangen en klinkt niet helemaal koosjer maar wellicht dat ik het hier vanavond even mee kan redden. Het is ook de reden dat ik de show nog niet online heb gegooid want eigenlijk is het geluidsniveau beneden mijn standaard. In het op-een-na-laatste bericht van 2023 weet ik jullie te melden dat vanaf volgende week een oude rubriek terug keert op Soul-xotica. Eens in de vier jaar kan ik een 'Week Spot kwartet' maken en de laatste keer was in 2020. Ik ga niet meer knutselen met 45cat en Discogs en ga de foto's 'live' maken. Tenslotte mag ik nu terugblikken op de zieke maand december.

Ziekte overheerst deze maand en dat maakt dat ik veel tijd heb om plaatjes te kopen? Het scheelt in ieder geval als ik aan het werk ben, hoewel ik deze maand geen bezoekjes heb kunnen brengen aan de diverse winkels. Assen en Beilen keren in het nieuwe jaar zeker terug. Toch valt het qua aantallen reuze mee. Het pakket van Mark bevat enkele 'dure' platen waarvan je er maar drie hoeft te hebben om op honderd pond te komen. Het schema is dan ook vrij overzichtelijk. De Blauwe Bak is de ultieme winnaar met 36 singles. Er is slechts eentje voor de Gele Bak maar dat is dan wel weer de aanleiding voor een Discogs-transactie met meerdere soul-platen. Het pakket van Mark bevat een upgrade van een plaat die bij mij de neiging heeft om te blijven hangen plus een Engelse persing van een Amerikaanse single die ik reeds in de koffers heb staan. Van de maand december zijn er twee die binnenkort op de bus gaan en die we hopelijk in januari nog kunnen begroeten. De nummer drie in mijn top tien is de enige plaat in de Gele Bak van deze maand.

1. Uptown Party People - Boca 45

2. Nothing But Reasons - The Rayvelles

3. Send Me No More Letters - Linda Christine

4. Brand New Day - Rufus

5. All My Life - The Nu-Rons

6. Marching Out Of Your Life - The Heartstoppers

7. Tighten Up & Take It Over - Cheeba's Latin Bros.

8. Crazy Face - Van Morrison

9. Still Hooked On You - Ujima

10. Just Lovin' You - Ruby Andrews

The Rayvelles en Cheeba's Latin Bros. zouden deel uitmaken van de laatste 'Singles round-up' die ik toch weer even heb uitgesteld. Buiten 1, 3, 8 en 10 om komt de rest uit de partij singles van Mark welke ik eveneens tot januari zal rekenen. Vanavond (als technisch het nieuwe jaar is aangebroken) zal ik weer gaan zitten voor een afscheidsbrief voor 2023.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten