zondag 10 september 2023

Week Spot: The Sextones


Een kleine onderbreking in de Uffelter vergezichten? Ja, ik heb nog de Week Spot van de afgelopen week voor jullie in petto. Bovendien heb ik gisteren een echte 'off-day' gehad. Het hele ambitieuze plan is al later in de nacht verschoven naar een beter moment. Desondanks ben ik rond het middaguur aanspreekbaar. Ik geniet van een rokertje achter huis als plotseling een optocht van oude trekkers voorbij komt. Ik denk dat het de tentoonstelling in Kallenkote moet zijn geweeest. Ik zet nog wel koffie maar dat gaat zo de gootsteen in. Ik heb helemaal nergens zin in en verlang stiekem weer naar het bed. Ik ga liggen en zet wel een wekker maar weet lang genoeg door te 'snoozen'. Dan belt mijn broer en daar ben ik hem op zichzelf erg dankbaar voor. Ik bereid de show voor en haal boodschapjes in Havelte. Na een fikse maaltijd voel ik me alweer ietsje beter en, ja, wellicht is dat de oorzaak geweest. Ik heb vrijdagavond namelijk ook helemaal geen zin aan warm eten. Hoewel het vanmiddag zéér warm gaat worden, heb ik nog wel het idee om nog even richting het Drents-Friese Wold te gaan. Eerst dan maar even de Week Spot van afgelopen week met jullie delen: 'Beck & Call' van The Sextones uit de legendarische 'Indian summer' van 2023.

Ik heb gisteren in 'Do The 45' alle Colemine-singles van 2023 tot dusver gedraaid. Niet alle Colemine-singles want dat zou een aparte verzameling opleveren. Ik heb overigens onlangs een zuster-label van Colemine ontdekt dat in ieder geval één heel leuk bandje heeft. Ik had bijna de 'back catalogue' gekocht maar heb besloten het toch stuk voor stuk te doen. Binnenkort meer daarover. 'Blue-eyed soul' wordt vaak denigrerend gebruikt maar dat betekent niet dat het ook per se deze klank moet hebben. Colemine is in veel gevallen 'Blue-eyed soul'. Dat geldt voor onder andere Monophonics maar ook voor The Sextones. Het kwartet is bijeengekomen in 2007 in Reno in de staat Nevada. Aanvankelijk opereert de band onder de naam Mark Sexton Band, genoemd naar de gitarist. De band bestaat verder uit zijn broer Chris Sexton (toetsen en percussie), bassist Alexander Korostinsky en drummer Daniel Weiss. Een jaar na de oprichting van de band debuteert het met het album 'Multiformity' en in 2010 komt 'Listen Out' uit. Dat laatste album is opgenomen in de studio van Jason McGerr s studio in Seattle. We zouden Jason kunnen kennen van Death Cab For Cutie. Eind 2015 maakt de Mark Sexton Band de switch naar The Sextones.

In 2017 verschijnt het eerste echte debuutalbum van de nieuwe Sextones. 'Moonlight Vision' wordt met een opzienbarende stunt onder de aandacht gebracht. De groep runt zo even de 'Sextone Hotline', een telefoonnummer waarop je voorproefjes kan beluisteren van het nieuwe album. Dat levert de groep de nodige publiciteit op. Zes jaar later verschijnt dan het tweede album van de groep: 'Love Can't Be Borrowed'. Ofwel... dit verschijnt later deze maand. De release-datum staat op 29 september en het album verschijnt wederom bij Record Kicks. Omdat Kelly Finnigan van Monophonics zich heeft ontfermd over de groep heeft Colemine toestemming gekregen om 'Bek & Call' en  'Daydreaming' uit te brengen als single. Ook ik had het roze vinyl kunnen bestellen maar als ik zwart vinyl kan krijgen, heeft dit mijn voorkeur.

'Beck & Call' valt niet uit de toon bij overige Colemine-singles. Het is wederom suikerzoete 'sweet soul' met psychedelische ondertonen. Een heerlijk relaxt plaatje in een week waarin elke activiteit al teveel is gevraagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten